torsdag den 15. juli 2010

Hvad er formålet med denne blog?

Jeg har tænkt på denne blog i månedsvis. Før jeg gik på barsel med vores første datter, Miriam, i 2007, mens jeg var på barsel og efter jeg startede på arbejde igen. Altid den samme tanke: Hvorfor er der ikke nogen der har lavet en samlet oversigt over, hvad man kan give sig til i Århus i de måneder man er på barsel med junior? Ikke fordi amning, bleskift, dikkedikke og tøjvask ikke er et dagsprojekt i sig selv, men nogle gange har man bare behov for at komme lidt ud.

Da vi fik Miriam, anede jeg ikke, hvad jeg skulle stille op med sådan en lille størrelse. Jeg havde aldrig skiftet en ble i mit liv og tanken om at skulle være sammen med hende dag og nat i mange år fremover var pænt grænseoverskridende.

Da hun endelig meldte sin ankomst 12 dage over tid, rynket og hjælpeløs var en af mine første tanker at 18 år da slet ikke var nok. I de første mange uger kunne jeg slet ikke tænke tanken at jeg nogensinde skulle kunne tage hende med uden for en dør. Tænk hvis hun begyndte at græde og jeg ikke kunne komme til at give hende noget mad? Jeg så med ærefrygt på mere garvede mødre, som tilsyneladende jonglerede både barnevogn, indkøb og socialt liv med største selvfølgelighed.

De første måneder levede jeg mit liv i vores daværende lejlighed. Jeg havde ingen idé om, hvilke muligheder der var for at begive sig ud i byen med min barnevogn. Hvad skulle jeg gøre, hvis hun blev sulten eller trængte til en ny ble undervejs? Der havde lige været en lang debat om amning på byens cafeer, og i min nye rolle som mor var jeg alt for sårbar til at blive afvist, mens jeg sad med et bryst fremme og drak café latte. At der på daværende tidspunkt faktisk fandtes en café, hvor det var helt OK, vidste jeg ikke. Babysvømning - ja, det kunne være rigtig fedt, men hvor og hvordan? Hvor kunne jeg dyrke motion for at få graviditetskiloerne af, mens jeg stadig kunne have mit barn hos mig? 

Først da jeg kom i en mødregruppe begyndte jeg at opleve nogle af mulighederne i byen. Der findes masser af ting at give sig til i Århus - hvis man bare kan finde dem. Mange af de informationer, der er aktuelle for dem på barsel i Århus spredes gennem mødregruppenetværket. Hvad går der i den næste babybio, hvor kan man gå til babysvømning, finde næste børnetøjslagersalg osv.. Da min kæreste senere gik på barsel, var det også et helt tilfælde, at han via sundhedsplejersken fandt ud af, at der fandtes en legestue kun for fædre og deres børnHavde jeg vidst, at der fandtes flere centralt placerede steder i Århus, hvor man kan amme sit barn, varme en flaske og skifte ble uden at føle sig malplaceret, havde jeg nok vovet mig ud lidt før og opdaget den mangfoldighed af muligheder der er for at opleve noget med sin baby.

Dengang fik jeg aldrig gjort alvor af at lave denne oversigt. Nu hvor jeg igen er på barsel, denne gang med et par lækre tvillingepiger, Clara og Rosa, fra maj 2010, forsøger jeg at gøre noget ved det. Jeg er desuden flyttet i hus uden for byen, så  det en udfordring for mig at komme ind til byen og komme rundt med min "tank" af en tvillingevogn.

Indtil videre er dette en simpel blog, hvor jeg prøver at samle relevant information og desuden blogger om mit eget liv. Håbet er på sigt at have en århusiansk pendant til den københavnske hjemmeside 
www.paabarsel.dk.

I højre side af denne blog finder du en liste med kategorier, som du kan bruge som inspiration. Hvis du kender til gode ting at lave, mens man er på barsel må du meget gerne kontakte mig på: rikke@voresbarsel.dk.


Mange hilsner Rikke

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...