lørdag den 18. september 2010

Ammehjørne, Magasin 3. sal - den lange version

I løbet af denne uge har jeg to gange været en tur i Århus med pigerne, for at ordne forskellige småting - og for ikke at dulme ligusterpanikken lidt. Det er stadig lidt af en opgave at få pakket pigerne ned og komme afsted, men i mandags opdagede jeg at jeg godt kunne komme med bybusserne uden problemer (i hvert fald de nye af slagsen) og den anden dag kørte jeg derind. Som med alting bliver det bare nemmere, jo flere gange jeg gør det, og da Clara og Rosa har været særligt eksemplariske på det sidste, føler jeg mig helt eventyrlysten i disse dage.


Nå, men indlægget skulle faktisk handle om ammestuen i Magasin, som de selv kalder Ammehjørnet


Da jeg var på barsel med vores store pige Miriam i starten af 2008, tog jeg ofte ind til byen for at ikke at få helt barselskuller her i provinsen. Dengang var der ét sted, der stod som den store lysende stjerne blandt mødre på barsel i Århus: Magasins ammestue på 4. sal. Et stort lyst lokale med udsigt over byen, godt (og farligt) placeret på samme etage, som alt det lækre børne- og legetøj. Der var plads til at man kunne have barnevogne stående, sidde i relativ ro og amme sit barn, man kunne få varmet en flaske, og havde man større børn med kunne de lege i et lille legeområde. Det er nok en underdrivelse at sige, at der som regel var godt fyldt op. Men midt i en by, på et tidspunkt hvor amning på offentlige steder var meget oppe i tiden (var det eller var det ikke OK at amme på caféerne?), var det fantastisk at have et lille fristed, hvor man rent faktisk kunne give sit barn mad uden at frygte ublide blikke fra personale og cafégæster - og måske endda liiiige løbe en lille "souvenir" med hjem.


Efter jeg holdt op med at amme, startede på arbejde og Miriam for længst kunne spise samme mad som os andre, ja, så kom jeg der jo ikke mere. Da jeg fødte Clara og Rosa her i maj tænkte jeg, at det var fantastisk at der i Århus nu var flere steder, jeg kunne søge ly, hvis jeg havde brug for at amme. Det er jo især perfekt at Magasin og Bruuns Galleri ligger i hver sin ende af byen, så man ikke skal fræse op gennem gågaden med sin kæmpe vogn og meje folk ned for at komme sikkert i havn inden de små fugleunger får skreget sig hæse af sult.


Jeg må dog indrømme, at jeg blev noget skuffet, da jeg fandt ud af, at ammestuen i Magasin kun er en sølle levn af sin fordums storhed (OK - alt ser jo bedre ud når man skuer tilbage). I stedet for den store ammestue har man ved omrokering i butikken valgt at lave et lille rum på 3. sal med tre sofaer og en mikroovn. Ammestuen er placeret i bogafdelingen, og man skal kante sig mellem bogreoler, for at komme derind. Nu har jeg heldigvis en mindre tvillingevogn på ca. 75 cm i bredden, men selv jeg har problemer, med at kante mig derind uden at rive den komplette samling af Peter Plys m.m. ned af hylderne. Og er der allerede en mor derinde med sit barn, får hun svært ved at komme ud, hvis en anden parkerer derinde også. Alternativet er lidt svært at få øje på, for man kan selvfølgelig ikke stille sin vogn i bogafdelingen.


Nu skal det ikke alt sammen være kritik af Magasin, for bare dét at de stiller plads til rådighed for at os med sultne børn kan sidde i ro og fred og give mad (ikke som Salling, der har haft en stol stående på et toilet, som de derefter kaldte ammestue - mere om det en anden gang). Der ser også rent og pænt ud derinde, men det er lidt ærgerligt at der ikke er mere plads. De laver endda det kloge træk, at de skriver, hvor i butikken man kan købe de wallstickers, der pryder væggene. Jeg kan se mange muligheder for mer-salg, som de kunne lave, mens vi sidder og ammer (Magasin - I kan kontakte mig for ideer), som ville retfærdiggøre at de brugte lidt mere af deres plads på mødre og fædre med små børn. Det kan selvfølgelig være at de økonomiansvarlige hos Magasin, allerede har lavet en cost-benefit analyse på, hvor meget husleje os mødre på barsel fiser af, kontra hvor mange penge vi ligger, mens vi er i Magasin, som gør at tre sofaer i et lille fjerntliggende hjørne af Magasin er mest rentabelt.


Summa summarum: Magasin er et fint sted at gå hen for at amme/give flaske/varmet lidt grød eller lign. Jeg har ikke prøvet at pusle, men mener, at der er pusleplads på et af handikaptoiletterne. Jeg lover højt og helligt at finde ud af det inden længe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...