tirsdag den 14. september 2010

Hvis jeg havde en krone...

...for hver gang nogen har set mig med pigerne og sagt: "Puha - det må være et hårdt arbejde" - så ville der allerede rasle en del flere penge på bunden af deres børneopsparing.

Jeg kan godt blive lidt metaltræt af al den opmærksomhed, der er omkring mine piger. Det er selvfølgelig altid dejligt, når folk synes at de er smukke og dejlige, men mange mangler lidt almen pli. Nogle gange har jeg lyst til at pakke barnevognen ind i en burka, så folk ikke stikker næsen helt ned i liftene for at kigge på dem, når jeg er ude.

Hvad er der lige med babyer - og især dobbelt-op på babyer, der gør at folk ikke lige spørger forældrene, inden de stikker ansigtet eller hænderne ned til dem? Personligt er jeg da også fascineret af andre folks babyer - også tvillinger, men jeg spørger altid høfligt om jeg må kigge først. Mine piger er fire måneder nu, og gider bestemt ikke altid kigge på fremmede menneskers hoveder, når de lige er vågnet fra en lur (bedsteforældre inklusive - til stor bedrøvelse).

Min mands bedste ven har været sælger i en elektronikbutik. Han oplevede ofte, at kunder overskred hans personlige "comfort zone". Han hadede, når de kom for tæt på, og derfor stak han helt bevidst det ene ben frem for sig, hvis det skete. På den måde kunne han styre sin egen fysiske grænse i forhold til kunden. Vi har grinet meget af det, for det ser meget sjovt ud, når man ved hvorfor han gør det, men det er jo smart. Desværre kan mine piger kun opretholde deres tryghedszoner ved at give sig til at græde, og det er jo ikke særlig rart at stå med to grædende børn i en butik, fordi de er blevet utrygge.

Ét sted synes de dog at finde sig i det meste - og det er i vores store datters vuggestue. Når jeg en sjælden gang afleverer hende og sætter dem fra mig, mens jeg hjælper hende ud af overtøjet og i hjemmeskoene, så er der samling på nul-komma-fem omkring autostolene. De mest modige af børnene begynder hurtigt at nusse dem på fødderne og arbejder sig langsomt op af kroppen for til sidst at undersøge øjne, næse og mund på pigerne (her screener morens skarpe falkeøjne alle børnene for synligt beskidte fingre og løbenæser inden de får lov). Men de finder sig troligt i det og kigger på ungerne med nysgerrige øjne. Det er jo fedt, for om et halvt år skal de have deres dagligdag i samme institution og jo bedre de kender omgivelserne, børnene og personalet, jo nemmere forestiller jeg mig at indkøringen bliver.

Nå et kort indlæg blev pludselig langt. Jeg har så mange ting, jeg skal nå mens pigerne sover. Jeg skal i mødregruppe om lidt og skal liiiige nå at amme, pusle, pakke bil - nå ja, og have vækket pigerne fra deres formiddagslur inden... Pyha - var det hårdt at have tvillinger? Tøhø.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...