mandag den 20. september 2010

Tre sure løg

Jeg bøjer mig i støvet (nok nærmere mudderet i disse dage) for forældre til børn der konsekvent sover dårligt om natten og er sure om dagen. Jeg må indrømme, at jeg i de seneste måneder er blevet noget forvænt med at pigerne sover fra omkring kl. 19.30 og kun vågner for at få en enkelt optankning om natten, hvorefter de sover til mellem kl. 7 og 8 om morgenen igen... Dvs. indtil et par nætter siden. Nu har de kollektivt rottet sig sammen mod mig, og jeg tilbringer en stor del af nattens mørke timer med at famle efter sutter, som de gang på gang spytter ud og derefter beklager sig højlydt over at mangle. I mørket og en søvndyssen tilstand kan det være lidt svært at overskue, hvor langt der er mellem dem, og flere gange får jeg nærmest vækket en sovende Rosa, men jeg forsøger at stoppe en sut i munden på hende - før det går op for mig at det er Clara, der beklager sig. I går var det Rosa, der skulle have en ekstra optankning om natten og i nat var det Clara. Hun var desuden meget vågen og meget pludrende kl. 04, og jeg overvejede kort, om hun var gammel nok til at placere foran fjernsynet med en omgang Teletubbies.

De vågnede kl. 7 i morges og var ganske fornøjelige, indtil de var klar til deres første lur. I modsætning til de fleste dage satte de i et fælles hyl, der ikke stoppede før de var puttet godt i vognen. Den første time hørte jeg ikke noget til dem, og jeg begyndte at håbe på, at de var så trætte, at de ville tage en lang lur. Hvorfor lærer jeg det aldrig? Den slags tanker skal man netop ikke tænke, for babyer har en slags 6. sans for dette. Mærker de, at moren begynder at slappe af, så starter balladen. Den næste 1½ time gik jeg derfor i pendulfart mellem stuen og terassen for at lokalisere bortgemte sutter igen. De kan knapt nok styre deres små hænder ned i munden med overlæg endnu, men sutter, dem kan de få gemt de mærkeligste steder. Det er ikke sjældent at Clara ligger med en sut over det ene øje og Rosa gemmer sine oppe i kysen. Til sidst gav jeg op og tog dem med ind.

Når man ellers er velsignet med børn, der sover godt, og ellers er glade og tilfredse det meste af dagen, så skal jeg love for at det er en brat omvæltning at have sådan et par små hidsigpropper i huset. Jeg bliver også selv ret groggy, når jeg ikke får nok søvn, og tager mig selv i at irritere mig over små ting, bliver klumset og taber ting og får en ubændig lyst til at hælde et stort glas vin ned i halsen for at slappe af. Jeg er trods alt kun på dag tre uden nok søvn, så jeg kan godt styre lysten endnu, men jeg pyha, jeg håber det er et af de famøse tigerspring, som pigerne er i gang med - og at de snart er færdige med det, så vi kan vende tilbage til normale tilstande herhjemme (=jeg kan få noget mere søvn og glade og tilfredse piger).

Miriam har en dvd med Chip og Chap, som hun elsker. Især en scene, hvor Chip siger til Chap (eller er det omvendt?): Dit sure løg. Hun griner højt og længe, hver gang hun ser det. Jeg tror egentlig ikke at hun ved hvad det betyder, men jeg synes det passer fint på Clara, Rosa og mig i dag.

I øvrigt er det dybt uretfærdigt at dårlig søvn om natten ikke medfører lange lure om dagen.

Med venlig hilsen
Det sure løg

PS! Det er også lidt synd for Clara og Rosa, for de vil gerne sove kan jeg mærke, men de kan ikke give slip...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...