onsdag den 20. oktober 2010

En ny nat truer for sure-løg-mor

Gik der lige en uge? Hvordan kan jeg ikke have opdaget det - det føles nemlig som om jeg har været vågen det meste af den. Pigerne fester stadig alt for meget om natten. De sidste par uger har de fået to flasker om dagen, foruden det de ammer hos mig. Det er ikke, fordi de spiser ekstra om natten, men de er begyndt at vågne op om natten og være skiftevis utilfredse og feststemte. Indtil for et par uger siden har de kun fyldt en ble med andet end tis på ugebasis, men i øjeblikket skifter jeg bleer konstant. Vaskemaskinen kører non-stop med hvide stofbleer og tøj, der er blevet tisset/skidt på. Problemet er også, at når jeg skifter deres bleer om natten, så tager de det som en invitation til fest, også selvom lyset er dæmpet og jeg ikke taler til dem. Men selv i dæmpet lys kan jeg se deres øjne gå fra søvndrukne til store og forventningsfulde - kom mor, sig noget sjovt! Tidligere har jeg kunne give dem noget at spise, og så er de igen faldet i søvn, men selv ikke det virker i øjeblikket.

For et par uger siden skrev om et indlæg om, hvor ens mine dage kan se ud i tiden. Jeg henviste til filmen En ny dag truer, hvor hovedpersonen oplever den samme dag igen og igen. Da jeg mødtes med min tvillingemødregruppe den anden dag var der en af pigerne der sagde, at hun i øjeblikket tænkte: En ny NAT truer. Hendes pige og dreng var også begyndt at holde hende beskæftiget om natten ud over det sædvanlige. Hun var kommet til det punkt, at hun nærmest gruede for nætterne, da hun var sikker på at det ville blive noget værre rod og uden sammenhængende søvn i mere end 1½ time af gangen. Jeg synes, hun har så evig ret. Da Clara og Rosa var helt nye gruede jeg hver aften for, hvordan nætterne ville blive, jeg krydsede bare fingrene for at de ikke ville græde for meget undervejs. De har faktisk aldrig været natterodere, så jeg har følt mig nogenlunde frisk om dagen. Derfor føles det også ekstra voldsomt, når de pludselig laver om på rutinen, og vågner så ofte som de gør. Fra at have været glade-mor føles det som om, jeg er blevet forvandlet permanent til sure-løg-mor.

Jeg læste engang om en mor, der var blevet anholdt for at sætte sit barn "til salg" på eBay. Jeg kan egentlig godt se det sjove i sådan en annonce - især i lyset af annonceteksten (selvfølgelig KUN KUN KUN hvis det virkelig var for sjov). Jeg kunne aldrig finde på at sætte nogen af mine unger til salg, selv ikke for sjov, men måske kunne jeg sætte en lettere brugt mor billigt til salg med begrundelsen "metal-træthed". Hmm... der ville nok ikke komme ret mange bud - i hvert fald ikke af den lødige slags. Men for dælen jeg kunne godt tænke mig at komme lidt ud og få genopladet mine batterier. Allerhelst vil jeg selvfølgelig, at ungerne bare finder tilbage i en rytme, der også giver dem, mere ro og nattesøvn.

Nå, men nu har jeg brokket mig nok. Jeg lover højt og helligt, at jeg i den næste tid vil blogge mindre om, hvor synd jeg synes det er for mig. Piv piv. For om dagen har der været mange lyspunkter. Jeg har været til tvillingetræf og mødt Joan Grønning (alle kommende og nybagte tvillingemødres orakel), pigerne har er begyndt på grød og har hver fået deres første tand, jeg vil også rigtig gerne skrive mere om min graviditet (shit - vi skal have tvillinger!), forløbet omkring TTTS osv. Jeg har desuden intentioner om at blogge om flere ting, man kan lave på barsel (næste indlæg bliver om Sallings ammerum) og læse Den gode barsel (fordi en bog, der stiller følgende spørgsmål: Vil du gerne undgå at blive mor også for din mand, blive en bitterfisse og glemme at nyde den dejlige familie du lige har skabt, da må være et bekendtskab værd).

Nu må vi se, hvis trunterne bliver ved med at holde mig til ilden om natten, så tror jeg, at jeg skal være glad, hvis jeg har overskud til at skænke mig en kop kaffe om morgenen.

And now - off to bed.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...