søndag den 10. oktober 2010

Sukkerchok

I går var jeg på et kagedekorations kursus med to af mine gode kollegaer. Dagen var længe ventet, for kombinationen af at komme lidt væk hjemmefra, være sammen med søde mennesker og en overflod af sukker, var en cocktail jeg så frem til.

Og hvorfor så lige et kagedekorationskursus? Da jeg var gravid med pigerne, brugte jeg mange timer på minmave.dk, hvor jeg ivrigt spurgte både andre tvillingegravide og garvede tvillingemødre til råds om dette og hint. Jeg har mange positive ord at sige om det site- og især dem som jeg delte tanker med. Især fik jeg en fantastisk støtte under hele vores lange forløb omkring TTTS hos pigerne (jeg har endnu ikke haft tid til at lave et indlæg herom, men det kommer). Udover at man kan dele spørgsmål, råd og tanker om graviditet med andre gravide, huserer der også en kageklub på siden. Her kan man se de mest fantastiske kager, som må få Kernesundfolket til at slå korsets tegn med gulerødder og tænderne til at løbe i vand hos os andre. Kagekonerne deler gerne ud af deres viden om hvordan man laver flotte kager, og for en sukker/bagejunkie som mig, så er det ikke til at stå for.

Jeg er ikke i nærheden af at lave ligeså flotte kreationer, som de gør, men det er altså ret sjovt at lege med fondant (en blanding af skumfiduser (eller "skummiduser", som Miriam kalder det) og flormelis). Man kan også købe det færdiglavet i bl.a. Panduro Hobby og på mange forskellige kagebagehjemmesider, men det er ligeså nemt og billigere at lave det selv.

På kurset i går lærte jeg faktisk ikke så meget nyt, som jeg havde håbet på. Vi fik en færdigbagt chokoladekage udleveret og skulle så lave smørcreme til at smøre kagen op med (for at fondanten kan sidde fast), lave fondant og derefter dekorere kagen. Ikke så meget rocket science i det, men det var en rigtig hyggelig dag sammen med mine kollegaer. Om et par uger skal vi på endnu et kursus, hvor man lærer at lave spiselige figurer.

Min kage blev faktisk ikke så flot, som jeg havde håbet på. Pludselig var tiden gået uden jeg havde opdaget det, men jeg lærte da at lave en sløjfe, så jeg kan huske det til en anden gang. Og som min kollega sagde, så var det nok eneste gang, jeg fik lavet en blå kage, da der nok ville blive krævet lyserøde kager af pigerne fremover.

Her er den så. Chokoladekage smurt op med smørcreme og overtrukket med fondant. Simpel, men meget børnevenlig


Kagen blev spist i dag, hvor min faster, hendes mand og to af hendes fire drenge kom på besøg. Jeg må indrømme at jeg synes, det fondant er lige lidt for sødt til min smag, og medmindre man er knap tre år og ikke kan få det hvinende sødt nok, så er der nok overhængende fare for at gå i sukkerchok efter sådan et stykke kage:


Mine fætre er 13 år og tveæggede. De var helt vildt søde mod Miriam, som fulgte dem som en lille hund, mens de var her. De var også helt vilde med Clara og Rosa, hvilket det er svært at stå for. Sjovt som de bare overhovedet ikke ligner hinanden, mens vi nok skal forvente, at pigerne bliver meget mere ens, som de vokser op.

Tvillingetræf. (Clara (tv) skal nok lige arbejde på udtrykket, før hun kommer med i Topmodel)


Links:
Kagebutikken
Specialkøbmanden 
Alt til kager

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...