fredag den 1. oktober 2010

Tøsehulen

På tirsdag bliver Clara og Rosa 5 måneder. Sundhedsplejersken var på besøg i går og målte Clara til 7,2 kg med Rosa lige i hælene med 7 kg. Til gengæld var Rosa en halv cm længere og målte 67,5 cm. Det er slet ikke til at forstå, at de på fem måneder har fordoblet (og lidt mere til) deres fødselsvægt og er vokset 15 cm. Hvis vi blev ved med at vokse med den hastighed hele livet igennem ville vi jo allesammen være på højde med Rundetårn og veje flere tons.

To "tykke" truthønerJeg har i lang tid gået over tænkt, at det var på tide at de skulle ud af liftene og over i klapvognsdelen til vores Mountain Buggy vogn. Måske har jeg bevidst forhalet det lidt, for jeg synes, de bliver store alt for hurtigt - og når de først er ude af liftene, så er det så tydeligt at de allerede er langt over spædbarnsstadiet. Onsdag aften mens jeg sad og nikkede med hovedet til Desperate Housewives gik Mr. Wack så i gang med at sætte klapvognsdelen på og efter lidt møje og besvær ændrede vognen pludselig karakter. Må indrømme at jeg kiggede noget skeptisk på den efterfølgende, for hvordan skulle det lige lade sig gøre at stoppe to tøser i tykke voksiposer ned i den?

Sådan så vores vogn ud med lifte i 
Her er trunterne inden deres første lur i MB med klapvognsindsats (Rosa tv)

Næste morgen forsøgte jeg mig så til deres første lur... Voksierne havde fået bæreplade og en liftmadras i for at jeg nemt kunne tage dem ind og ud, men OMG!, det var som at stoppe dem ned i et lille sort hul. Jeg kunne næsten ikke få hovedet ind til dem (og mit hår sad i øvrigt fast i velcroen, der sad på solskærmen, hvilket gjorde pænt avs) og det var som om Claras side nærmest hang lavere, så hun kom til at vippe ned af med hovedet... Jeg fik lavet en lappeløsning med et håndklæde under hovedenden på hendes voksi, så hun ikke blev helt lilla i kammen inden luren var begyndt.

De sov faktisk OK i vognen, selvom jeg følte de lå helt gemt væk og min adgang til dem føltes begrænset. Før næste lur tog jeg bærepladerne ud af voksiposerne og lagde madrassen fra liftene på sæderne, da jeg syntes det må være lidt ubekvemt at ligge ovenpå selerne i vognen. Det er stadig lidt besværligt at skubbe pigerne helt ind på sædet, men jeg føler nu at de ligger OK rart derinde. Jeg kalder det "tøsehulen", for det er lidt huleagtigt derinde.

Jeg ved endnu ikke om jeg synes om vognen er så smart, som med lifte i. Man kan heller ikke vende styret om, så når man kører med den, så vender de væk fra en. Måske skal vi have fat i en ekstra barnevogn, så de kan ligge lidt mere bekvemt de fleste lure, men jeg har brug for at kunne komme lidt omkring også. Jeg skal mødes med en flok tvillingemødre på tirsdag hvor en af dem har en Emmajunga. Tror måske jeg lige skal prøve den, for at se om det imødekommer mine behov bedre.

Her er tøsehulen så med voksiposer i (dog uden bæreplader i). Jeg har sat "solskærmen" på, så jeg ikke føler at de ligger så udsat.

Men nu har jeg taget skridtet og accepteret at de bestemt ikke længere er så små at de skal ligge i lifte. Er de ikke dejlige?


 Clara får en ridetur på Miriam

Rosa synes Clara er den sjoveste i verden (næst efter mor selvfølgelig!)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...