tirsdag den 12. oktober 2010

Zzzzzzzzzzz...

Hvor længe kan man hænge sammen med sammenhængende søvnperioder på omkring 2 timer? Indtil for 2-3 uger siden har pigerne altid sovet eksemplarisk. Fra de var ca.tre måneder blev de langt ind i sengen senest kl. 20, og så hørte vi ikke noget fra dem før sent på natten. Jeg havde helt vænnet mig til at få min. 4-5 timers sammenhængende søvn (jeg kunne snildt have fået mere, hvis jeg bare kunne snulle mig i seng om aftenen...). De sidste uger har billedet dog været noget anderledes. De vågner oftere og vil spise, og hvis jeg havde holdt tal på hvor mange sutter jeg i de mellemliggende perioder har fisket efter i mulm og mørke, så ville det nærme sig et astronomisk antal.

Selv om dagen har jeg løbet efter sutter, som jeg også har beskrevet her. Jeg tænkte, at det nok snart ville vende tilbage til "normale" tilstande, men nej, det er næsten bare blevet værre synes jeg. Sundhedsplejersken mener, at jeg skal putte en stofble i ringen på sutterne, så de ikke så nemt falder ud, men som jeg har forklaret hende, så er det lidt svært, når de bruger MAM sutter uden ring. Problemet er heller ikke at sutterne falder ud, de bliver hevet ud af små stærke fingre, der bare ikke kan lade den være.

Er de sultne? Indtil nu har jeg ammet dem fuldt ud. Sidste uge begyndte vi at give dem to flasker for at supplere, da jeg tænkte at de måske var mere sultne, og det var derfor de ikke kunne finde ro. De får 200 ml om formiddagen og inden de bliver puttet om aftenen og derimellem ammer jeg dem. Det har givet lidt mere ro om dagen synes jeg, men nætterne er altså stadig noget værre roderi. Normalt græder de aldrig, men de er begyndt at klynke om natten halvdelen af tiden - og den anden synger og pludrer de, som om kl. 04 om natten er det mest normale tidspunkt at feste på for babyer og deres søvndrukne forældre.

Den anden nat var jeg til sidst så træt og irriteret over de konstante forstyrrelser, at jeg hvislede dumme idioter! Mr. Wack var vågen på det tidspunkt (sikkert af mine overdrevne Maude-agtige suk og støn) og han kunne ikke lade være med at grine. Godt nok ikke særlig højt, da det nok ville have pustet til ilden i mit indre, men hånden på hjertet kunne jeg jo godt høre, at det var lidt dumt at kalde dem for idioter kl. kvart over kvalme om natten. Det var jo heller ikke fordi de fik så meget søvn, når sutterne konstant røg ud. Not my proudest moment. Jeg er bare så træt og føler mig helt tapper for energi. Det der med at sove om dagen, når pigerne sover, kan jeg heller ikke, da jeg jo har suttetjansen. Selv hvis de sov sødt, ville jeg nok ikke selv få sovet. Jeg synes middagslure om dagen får mig til at føle mig helt tømmermændsagtig efterfølgende.

Planen er, at de skal i gang med noget grød i denne uge. Men inden det kan mætte dem, så går der jo noget tid. Synes altså det er lidt svært.

Nu hvor jeg skriver dette indlæg har de faktisk sovet siden kl. 9 på min mælk og klokken nærmer sig 12. Vi har endda været nede for at aflevere Miriam til børnefødselsdag og handlet ind. Eftersom det er så sjældent det sker i tiden, har jeg selvfølgelig ikke fået lavet noget (udover dette blogindlæg), da jeg hele tiden er i alarmberedskab for at skulle ud og hjælpe med en sut.

Prinsesserne i tøsehulen (Rosa tv)

Men jeg er nu glad for, at de har fået sovet en god lur. Det er jo ikke kun mig manglende søvn går ud over. Men for hulen, hvor er jeg træt. Zzzzzzzzz...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...