mandag den 15. november 2010

For 1200 kroner fyrfadslys og servietter, tak.

Hvilken småbørnsfamilie kan sige sig fri for at have slået et smut forbi IKEA? Jeg fik muligheden for at tage derud alene i dag. Alene som i UBPS (uden børn på slæb). Nøj, det var fedt. Og ja, de fyrfadslys og servietter som jeg skulle have, kostede 1200 kr. - og så købte jeg endda ikke alt, jeg havde på listen. Ved simpelthen ikke hvad det er, der sker, når jeg en sjælden gang er derude. Jeg bliver bare en ottearmet blæksprutte, der flår ned fra hylderne og render rundt med fråde om munden og et vanvittigt blik i øjnene. Must. Buy. Stuff.

Gik lidt kold efter badeværelsesudstillingen og måtte inhalere en kanelsnegl i cafeteriet inden jeg tog en dyb indånding og begav mig ned i køkkenafdelingen, hvor det for alvor begyndte at blive dyrt. Får bare sådan en ubændig lyst til at købe glas og dimsedutter, når jeg kommer derned. Jeg kan bare ikke lade være.

For lidt over et år siden læste jeg en artikel på business.dk, som handlede om, hvordan IKEA er Kinas svar på Tivoli. Kineserne valfarter til butikken - ikke for at købe fyrfadslys og billige servietter, men for at blive underholdt, hænge ud sammen med venner og måske tage sig en lille morfar i de udstillede senge. Jeg synes simpelthen det var så sjov en artikel, for hvor skørt er det lige. Kunne ikke lige se mig selv, Kasper og alle vores poder blive proppet ind i Toyotaen og så ellers speederen i bund for at komme til IKEA og så ellers indtage en af deres møblerede "lejligheder" derude. Synes det lyder så skørt - og utrolig sjovt at et varehus kan blive til en forlystelsespark på den måde. I virkeligheden er det mest imponerende hvordan kineserne klarer sig igennem en hel dag uden at bruge penge på andet end hotdog, is og en gang aftensmad i cafeteriet, når jeg ikke kan komme væk uden en fyldt indkøbsvogn?

Dagens høst. ANTILOP højstolen
skygger for alle nipstingene.


Nå, men mens jeg var derude, så kunne jeg ikke lade være med at lure efter, hvordan forholdene er for os, der (normalt) har helt små børn med, som ikke kan spises af med hotdogs og softice endnu. Det kan du læse mere om her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...