tirsdag den 2. november 2010

Mutter Fit

Der var en der sagde Mutter Fit i fjernsynet i morges, mens jeg styrtede rundt og forsøgte at få alle ungerne gjort klar til at komme ud af døren samtidig med at jeg messede husk nu mascara på begge øjne til mig selv. Min hjerne, der pt. kun lagrer unyttig information (på bekostning af nyttig er jeg sikker på) lavede straks et note-2-self om at det var noget, jeg skulle brygge videre på.

Mutter Fit. Kom sådan til at grine, for selvom det sikkert intet har at gøre med træning. Så lyder det bare så selvmodsigende. En fit mor? Her i huset er status nok mere Mutter Flomme. Kasper startede ellers så pænt, da han til aften sagde: Jeg synes din mave er blevet meget mere flad nu. Han skulle nok være stoppet der, men da han så mit logrende ansigtsudtryk (kom nu, sig jeg er tynd!) fortsatte han ufortrødent: der er kun den delle tilbage, som var der før du blev gravid med Clara og Rosa... men stoppede så brat, da han så mit ansigt forvandle sig fra forvetningsfuldt til stenansigt med meget smalle læber. Jeg skulle lige til at bjæffe højt, men kom frem til at det jo faktisk var rigtigt, hvad manden sagde. I stedet for kunne jeg tørt konstatere, at det kan godt være at maven er rund, men min røv er til gengæld flad. Tøhø. Jeg grinede selv så højt at min vittighed, at jeg slet ikke lagde mærke til om Kasper grinede med eller blev ramt af situationens alvor (flommet mave, flad røv, forever?).

Miriam kigger nogle gange på mig på badeværelset og siger med sin sødeste stemme: Moar, du har stor mave eller varianten: Moar, du tyyyyk. Jeg har forsøgt at forklare hende at det var sødt, dengang jeg var højgravid med Clara og Rosa, men nu skal hun sige Moar, du er så smuk og tynd. Barnet er tydeligvis uden for pædagogisk rækkevidde. 

Jeg indrømmer det. Jeg har lidt hængebug og tyngdekraften hiver kraftigere i min bagdel end pænt er. Men det handler vel om at fokusere på de positive sider her i livet og jeg må derfor henlede opmærksomheden på småbørnsmødres arme. Sjældent har jeg da haft mindre bingovinger, end mens jeg har haft halt små børn. Mine arme kan næsten konkurrere med Madonnas i fithed (jeg skrev næsten okay). Jeg kender faktisk ikke nogen småbørnsmødre, der ikke har fået strammere arme af at slæbe rundt på børn (i autostole) dagen lang. Det er helt klart en fordel, der fortjener at få noget opmærksomhed, så det ikke altid er maver og bagdele (bemærk at bryster forbigås i ærbødig tavshed). Nej, tonede arme er det nye sort for os med helt små børn.

Madonnas stramme arm (mens der stadig var kød på)
Okay, der er måske et stykke vej endnu...


Medicinen der kan forvandle Mutter Flomme til Mutter Fit kender jeg godt. Den plejer faktisk at stå fremme og smager godt, men efter 1½ år på bagerste hylde i medicinskabet er den ærlig talt blevet lidt bitter at få ned. Så derfor forbliver det skab ofte lukket, mens slikskabet stå på vid gab hele dagen. Hånden på hjertet er der nok en større risiko for at vi løber tør for mælk end for slik.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...