mandag den 20. december 2010

Bræksyge vol. 2

Intet nyt under solen herhjemme. Jo, jeg er helt rask igen og Rosa er ved at være der. Til gengæld er Clara stadig syg og har smidt en omgang høj feber oveni puljen, så vi kører på tredje døgn sygdom med hende. I nat gik Mr. Wack så ned med flaget, så af vores lille familiehær herhjemme er det kun Miriam, der stadig er på benene. Krydser alt hvad krydses kan for at hendes lille mave er så hærdet af at spise kilovis af institutionssand og omgås de andre unger med permanente 11-taller under næsen, at hun ikke ender med at være syg juleaften. Min personlige teori er at der er mellem 1½-3 dages inkubationstid på denne bræksyge, så hvis hun bliver ramt sker det i løbet af de næste dage.

Jeg er efterhånden så træt, at Miriam måtte puffe til mig, mens jeg sang godnatsang for hende i aftes. Hun er "desværre" så stor nu, at man ikke længere liiige kan skippe et vers i Elefantens vuggevise, som man kunne engang. Nu får jeg nærmest læst og påtalt, hvis jeg er lidt ude af takt. Heldigvis tvang hun mig ikke til at starte forfra.

Det er kun zombie-mor, der bor herhjemme i disse dage. Jeg er skidesur og synes, det er meget synd for mig, at det hele lige falder oveni hinanden. Glasset er bestemt ikke halv fuldt, hvis du spørger mig, og jeg er tilbøjelig til at give alle ret, der nogensinde har sagt til mig, at det må være hårdt at have tvillinger. Når de er raske, nej, men når de (og manden....) er syge, så et klart og rungende JA, det er fandeme hårdt. Jeg magter næsten ikke at være i vores ellers så hyggelig hus, for hvorend jeg drejer hovedet ligger der enorme bunker af (overbrækket) vasketøj, der enten skal vaskes, foldes eller ligges på plads. Var faktisk en kort overgang i tvivl om jeg var ved at udvikle tinitus, indtil det gik op for at mig, at det var den konstante lyd af vaskemaskinen og tørretumbleren, jeg havde i ørerne.

Clara er den der er hårdest ramt af sygdom, og min ellers så glade pige, klynker nu nærmest hele tiden. Sådan en konstant klagende lyd som gennemtrænger marv og ben dag og nat og ærlig talt er begyndt at gå mig lidt på nerverne. Jeg elsker hende overalt på jorden (sådan starter mødre altid deres sætninger, inden de kritiserer deres børn - bare for på forhånd at søge om aflad for de eventuelt grimme ting, de efterfølgende siger om dem) og jeg vil så gerne, at hun får det bedre, men med minus søvn over flere dage kan min tolerancetærskel sammenlignes med temperaturerne udenfor. Mr. Wack har dog forsøgt at bilde mig ind, at jeg i nat spyede eder og forbandelser over soveværelset, som kunne få en hvis herre til at holde sig for ørerne, efter jeg for gud-ved-hvilken-gang havde forsøgt at trøste en utrøstelig Clara. Nu kommer den påstand jo fra manden, der har fået man flu, og det er jo som alle ved en særlig farlig og potentiel dødelig version af bræksygen, så jeg tror, han overdriver gevaldigt. Jeg har en engels tålmodighed om natten...

Rosa er som sagt næsten ovenpå, men har næsten ingen appetit. Min amning er derfor ved at gå op i hat og briller, da ingen af dem kan (eller må) fylde sig med al den mælk, der efterhånden er til dem. Vi var også rigtig godt i gang med grød, og de kunne nemt spise 1½ dl tre gange om dagen af grød og mos... i dag har Rosa spist måske 0,75dl hirsegrød og Clara, som ellers spiser næsten alt med gusto, har kunnet holde et par spiseskefulde i sig og har ellers fået lidt mælk fra mig. Men det er vel bare op på hesten igen, når de er raske. Ingen af dem er jo i fare for at lidt sultedøden anytime soon. Heldigvis for det.

Nu vil jeg se et afsnit af The Wire og prøve at ignorere at huset ligner noget Caroline Flemming ville få våde drømme over at kaste sig over.

2 kommentarer:

 1. Stakkels jer! I har virkelig min fulde sympati. Vi havde en lignende december i 2008 (Jeg husker det med rædsel, som var det i går). Jeg ved ikke hvor mange gange jeg hev en overbrækket, småsovende Christian op af hans seng, for at skylle en nu storhylende Christian under bruseren. Well, syge børn og juletid er vist nok en klassiker i følge min mor, som bare ved sådan noget ;)

  Pigerne skal nok komme efter det med grødspisningen, når de bliver friske igen. I øvrigt hjalp det meget på Christians mave at få tynd havregrød med revne æbler i. Mht. vasketøjet, så indsætter jeg lige et lille link: http://www.faadetgjort.dk/ - mon ikke I kan finde en der vil give en hånd med at få skik på vasketøjet?

  Knus - og god bedring til alle!

  SvarSlet
 2. Tak søde. Håber snart det er overstået. Clara brækker sig på 6-dagen i dag, men vi krydser fingre for at det går den rigtige vej nu. Heldigvis kommer mine forældre i dag, og så behøver jeg slet ikke benytte mig af dit link (omend det er bookmarked til senere brug).

  Kh Rikke

  SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...