tirsdag den 18. januar 2011

De lærenemme papegøjer og de onde tandfeer

Jeg skal love for at der er kommet gang i mundtøjet på de små damer herhjemme. Rosa har i lang tid kunne sige bapbapbap wawawa (eller hvordan det nu staves på babysprog), mens søster Clara bare har kigget undrende på og holdt sig til at grine og pludre lidt. Men i løbet af de sidste par dage har hun virkelig fanget at munden kan bruges til andet end at skovle mad ind i. Hun hviner, "synger", griner og forsøger sig med dadada og virker helt opløftet over sine nyfundne evner. Det er ligesom et par lærenemme papegøjer, der sidder og gentager den samme "sætning" igen og igen.

Det må virkelig også være en øjenåbner sådan at slå øjnene op en dag, og så kan man pludselig udtrykke sig eller bruge sin krop på en ny måde. Jeg gad virkelig også godt gå og pludre løs over et par måneder og så pludselig en morgen vågne op og opdage, at jeg talte flydende fransk. Eller vrikke lidt rundt som en gås og så en dag finde ud af, at man faktisk var blevet dødgod til ballet. Ærgerligt at man ikke kan huske, hvor sej man var, dengang man var baby og bare tilegnede sig nye færdigheder uden at vide hvordan. Nu ved jeg ikke engang, hvordan man lærer nyt.

Jeg kan stadig kun sige "Jeg hedder Rikke" og tælle til ti på fransk, selvom jeg havde store planer, om at bruge nogle af alle ammestunderne på at lære det. Jeg downloadede endda en "French for Dummies" (hmm...) app til min iPhone, men jeg efterlod åbenbar min hjerne i depositum på Skejby, da vi fik pigerne med hjem tilbage i maj. Der er kun plads til viden om tilbud på babymos og bleer. Erica Jong ville korse sig og brænde mine ammebh'er på trampolinen i vores have.

På tandsiden er der ved at være "hul igennem" til Rosas fortænder. Jeg kan i hvert fald mærke den skarpe kant, men der gå noget tiden inden de rigtigt er fremme. Clara savler som en bulldog og vi bruger simpelthen så mange savlesmække i tiden, men tænderne ligger stadig lige under huden. Søvn og tandfrembrud er som at blande vand og olie. Det hænger bare ikke sammen. Så vidt jeg kan forstå på veninder med børn på nogenlunde samme alder, så huserer (de onde) tandfeer over det ganske land.  Synes godt de kunne tage at lægge 1000 kr. under hovedpuden hos forældrene for hver tand der bryder frem på ungerne. Tror faktisk godt jeg kunne lære ikke at være sur over manglende søvn, hvis jeg fik en kontant bonus for det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...