søndag den 16. januar 2011

Nååårrrh... er det tænder, der er på vej frem?

Pigerne har det meget bedre i dag. Rosa har stadig høj feber, men de spiser og er glade. K ringede til vagtlægen i går, som kunne fortælle at der var 47 (!) influenzaramte i kø i venteværelset, så det var ikke noget sted for et par små piger på otte måneder at være. Qua det lange forløb de har haft ville han sende den kørende vagtlæge ud til os. Vi var nummer 12 på listen, så det ville blive hen på eftermiddagen og de ville ringe først, for at se om Rosa havde det bedre.

Da de begge kastede op og Rosa havde høj feber, lod jeg dem sove inden for. Det giver desværre kun sådan noget "klatsoveri", så de blev aldrig rigtig udsovede. Hen på eftermiddagen tog K ud for at handle ind og imens satte jeg dem i højstole og prøvede at give dem noget A38 med frugtmos. Clara er ikke synderligt imponeret over det syrlige islæt i madrepertoiret, hvorimod Rosa synes det er meget spændende og ser meget eftertænksom ud og slikker sig om munden efter hver mundfuld. Til gengæld får Clara den sødeste lille trutmund, når hun får mad hun kan lide. Og A38 sødet med lidt frugtmos, det er blev godtaget.

Men i hvert fald var de i et vældig hopla begge to og hvinede og kastede sig rundt i stolene, da K kom hjem med to fyldte poser - og en vagtlæge. Hmm - følte mig som den største hypokonder på mine børns vegne. Havde han ringet på forhånd ville jeg nok have aflyst, men nu stod han altså der, med Christian Stadil briller og apotekstaske og lignede en, der mest af alt havde lyst til at vende om på hælen og drøne ud i den store Audi med chauffør, der holdt uden for. Rosa kiggede nysgerrigt på ham og var meget optaget af brillerne (de var virkelig også ehm.. særlige) og lod sig undersøge på kryds og tværs. Han udelukkede hurtigt meningitis, mellem-, hals- og lungebetændelse. Jeg havde været lidt bekymret for det sidste, for de har hostet i lang tid. Men Stadil-wanna-be-lægen mente, at det nok var den virus, der florerer i tiden som de havde meget svært ved at komme af med. Han var hurtigt ude af døren, og selvom jeg ville have aflyst besøget, hvis han havde ringet som lovet, så er jeg glad for, at hun blev undersøgt. Og sikke en service at vi ikke selv skulle afsted og blive udsat for endnu mere sygdom.

Nå, men for at gøre endnu en kort historie lang, så sov begge engleunger til 07.30 i morges kun afbrudt af en enkelt amning i nat. Rosa havde stadig høj feber, men de  har spist godt og var glade. Jeg prøvede "noget nyt" og lagde dem direkte på vores glatte pergogulv og så skal jeg ellers love for, at de blev fik sig skubbet sig rundt som et par små bjæffende sælunger. Vi måtte flere gange fiske en højlydt utilfreds Rosa ud fra halvvejs under sofaen og begge var helt dækkede af nullermænd på ben og mave (hvor mange mon de nåede at spise?). Har slet ikke brug for en robotstøvsuger, kan bare iføre ungerne et par mikrofiberklude og så lade dem møffe sig rundt.

Da jeg skiftede Rosa omkring middag lagde jeg mærke til noget, som måske forklarer en hel del af den sidste tids uro herhjemme og fik mig til at tænke:  Nåååååårrrrh!... Der er to fortænder på vej... En hurtigt check af Claras gummer viser det samme. To styk ligger lige under gummen og er klar til at bryde igennem. Jeg må indrømme, at jeg har følte mig pænt lam i dag, for jeg havde ikke skænket det en tanke. Alle "tegnene" har været der. Feber, uro, røde numser, pylleri, savl... Det forklarer selvfølgelig ikke opkast og hosten, men alligevel. Har nok været mest optaget af at overleve fra dag til dag og ikke lige tænkt at de måske var i gang med at udvide tandsættet. Men hvor giver det mening - og hvor håber jeg, at det er det. For så er der da en (foreløbig) ende på deres trængsler.

Forhåbentligt er det værste overstået og snart kan de fremvise 2x2 styk fine bisser. Så må vi se om amningen stopper meget brat snart. Jeg bliver helt nervøs ved tanken om, hvad især Clara kan få ud af sådan et par skarpe bisser, den lille mælkevampyr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...