onsdag den 16. februar 2011

Det var så den mødregruppe...

Jeg forstår det ikke. Det der med tiden og hvor den bliver af. På mandag begynder jeg at arbejde igen. Det går nok først op for mig, når jeg sidder på mit kontor. Og åbner en inbox, der ikke har været åbnet i et år. Jeg glæder mig til at komme lidt ud, men jeg kan næsten ikke rumme alt det, der skal ændre sig i den kommende tid.

I dag var sidste gang jeg kunne mødes til onsdagskaffe med min  Mårslet mødregruppe, som jeg har kendt siden juni sidste år. Dengang mødtes vi med seks spædbørn hos mig til kaffe. Mine piger var de ældste og syv uger gamle. De yngste var knap en måned. Vi var kejtede og høflige og en blanding af kvinder, der nok ikke ville have fundet sammen hvis det ikke var fordi sundhedsplejen havde sat os stævne. For hvor skulle en arkitekt, en tandlæge, en regnskabsassistent, en narkosesygeplejerske og en fuldmægtig ellers have mødt hinanden, hvis det ikke var fordi vi lige havde skudt børn ud i samme kvartal?

Tre af os havde børn i forvejen. To var spritnye ud i gylp og bleer. Jeg kan huske, at jeg syntes, de var mega seje førstegangsmødre og kom til at tænke på, hvordan jeg selv kampsvedte af nervøsitet over alt, der kunne gå galt, da jeg endelig havde fået bugseret en seks uger gammel Miriam fra vores daværende lejlighed og til mødestedet hos sundhedsplejen i Århus midtby for at møde min første mødregruppe i januar 2008. Og hvordan jeg tudede, da vi tog en runde og skulle fortælle om vores fødsler. Som den eneste. Og gik derfra og syntes, at det måske ikke rigtig var noget for mig, når jeg tydeligvis var den eneste, der ikke havde styr på det der med en baby - eller sine følelser.

Jeg ser dem stadig i dag. Og holder utroligt meget af dem og deres børn.

Jeg tudede også sidste sommer, da jeg skulle fortælle om hele forløbet med Clara og Rosa. Det gør jeg ofte, når jeg skal fortælle det videre. I det hele taget er jeg en tudefranz, når det kommer til alt, der handler om mine børn. De andre græd ikke, men jeg tror, vi alle tænkte en del tanker efter vores første møde. Jeg tror det er de færreste, der oplever en stormende forelskelse i deres mødregruppe fra første færd. I stedet tror jeg at venskaberne ofte opstår ud af den tillid man viser andre, når høflighedsfraserne og de velfriserede meninger efterhånden viger, fordi det er for anstrengende at være samme så ofte uden at lade lortemoren komme frem i lyset også. Og møde hende hos andre.

Siden juni har vi troligt mødtes nærmest hver onsdag og vi har gjort det som mødregrupper vel gør bedst. Talt om vores børn. Og lidt om os selv. Og så lidt mere om vores børn. Og skyllet det hele ned med spandevis af kaffe og blødt brød. For fanden hvor har det været hyggeligt og et rart afbræk i hverdagen.

I al den tid jeg har været på barsel, er det dem, jeg har set mest til udover Mr. Wack og ungerne. Derfor er det også meget mærkeligt, at jeg ikke skal være sammen med dem hver uge mere, men må nøjes med en gang i ny og næ. Det bliver lidt af en kold tyrker. Godt der er kaffe på kontoret.

5 kommentarer:

 1. Vind et gavekort på 1000 kroner hos BabySam!!!

  Undskyld at jeg sådan braser ind i jeres mødregruppe, men jeg vil gerne høre om der er nogle førstegangsmødre, som gerne vil være med i konkurrencen om at vinde et gavekort på 1000 kroner hos BabySam? Jeg forklarer lige...

  Jeg er en gravid studerende, som er ved at færdiggøre mit cand.merc studie på Aalborg Universitet. I min afsluttende opgave skriver jeg om beslutningsprocessen for forbrugere som står overfor mange valgmuligheder. Og det er jo en situation vi gravide/nye forældre sagtens kan genkende, fra vores mange køb af baby produkter. ;0)

  Hvis man som førstegangsforædre har stået overfor at købe jeres første barnevogn indenfor de seneste 18 måneder, håber jeg på, at I venligst vil afsæt ca. 10 minutter af jeres travle hverdag til at svar på mit on-line spørgeskema. Alle deltager, som efterlader en emailadresse, kan være med i konkurrencen om et gavekort på kr. 1.000,- hos BabySam. (Undersøgelsen har intet med BabySam at gøre. Jeg syntes bare, at evt deltager skulle få mulighed for, at få noget tilbage for deres tid.) Deltagelse skal ske inden den 31 august, og kun én besvarelse per husstand er tilladt. Adgang til spørgeskemaet kan findes ved følgende link:

  https://www.surveymonkey.com/s/customer_decision

  Hvis I kender andre førstegangsforældre, som har købt en ny barnevogn indenfor de sidste 18 måneder, må I meget gerne sige det videre! ;0) Jeg vil så gerne kunne få besvarelser nok til at kunne få statistisk grundlag for min undersøgelse (og endelig blive færdig med min uddannelse før min lille pige kommer til verden til november.)

  Håber I har tid og lyst til at hjælpe!

  På forhånd tak for hjælpen!

  Med venlig hilsen, Kelly

  SvarSlet
 2. Hello, all is going perfectly here and ofcourse every one is
  sharing information, that's genuinely excellent, keep up writing.

  Also visit my web page - Generateur De Code PSN

  SvarSlet
 3. You have made some really good points there. I checked on the internet for additional information about the issue and found most individuals will go along with
  your views on this site.

  My web site The Interlace

  SvarSlet
 4. Hi there mates, how is all, and what you want to say
  about this paragraph, in my view its really awesome
  in favor of me.

  Also visit my website - World Of Tanks Hack

  SvarSlet
 5. Nice post. I learn something totally new and challenging on sites I stumbleupon on a daily basis.

  It will always be interesting to read articles from other authors and practice
  something from other websites.

  My page; download 7Zip

  SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...