søndag den 27. februar 2011

Snydt til at få flere børn

To af mine veninder holdt fødselsdag i dag. En inviterede til brunch og en anden til det helt store kagebord (kageorgie er nok en bedre betegnelse). Jeg ankom til første arrangement kl. 11 og trillede fra det andet kl. 16. Jeg tror der flyder en blanding af varm chokolade og kaffe i mine årer, og den mælk Clara og Rosa har fået må nærmest være sirupsagtig.

Jeg var alene afsted, og fik pigerne passet af mine svigerinde, da Mr. Wack også havde planer. Det passede mig meget fint, da jeg sikkert ellers ville have været heldig, hvis jeg havde nået en halv kop lunken kaffe og en kvart bolle i løbet af de fem timer. Der var babyer med hos begge veninder. På trods af at mine æggestokke stadig blafrer, når jeg er sammen med babyer, så tænkte jeg i løbet af dagen flere gange, at jeg var glad for at Clara og Rosa nu er så store, at jeg kan tage afsted uden problemer. 

Ved kagebordsarrangementet var der en pige med hendes første barn, en datter på fem måneder. Der var også to af mine gode veninder fra min studietid på besøg. Den ene er højgravid med sit andet barn og den anden har tre børn i alderen 1-6 år (vi er åbenbart meget (re)produktive i mine omgangskreds). 

Den nybagte mor spurgte på et tidspunkt min højgravide veninde med slet skjult håb i stemmen, hvornår man kunne regne med at barnet sov igennem om natten. Min venindes første barn er 2,5 og jeg kunne ikke lade være med at tænke: for omkring ni måneder siden..

En af mine tidligere kollegaer sagde engang, at når man får sin nattesøvn tilbage, så det typisk der, man begynder at overveje barn nummer 2. Det er nemlig omkring det tidspunkt, at man begynder at huske tilbage på spædsbørnsstadiet, som noget der faktisk var overvejende hyggeligt. Ja, faktisk syntes man ikke at den afbrudte nattesøvn var så slem som alle andre fik det til at lyde. 

Lige der, sagde han, skulle man alvorligt overveje, om man var klar til at søsætte projekt lillebror/søster, for det var lige præcis sådan naturen forsøgte at snyde en til at få flere børn. Måske er det lidt på samme måde, som man hurtigt glemmer, hvor nas de veer egentlig gør, selvom man i løbet af fødslen havde svoret at kæresten fandeme kunne føde det næste barn, hvis han ville have flere?

Jeg holdt min mund forsvarligt lukket (hvilket var utroligt nemt al kagen taget i betragtning), for uanset om min venindes datter begyndte at sove igennem for ni måneder siden eller ej, så var det nok ikke lige det svar, som den nybagte mor søgte. Hun var vist mere på jagt efter absolutter a la: du kan regne med at hun sover igennem fra i nat. Og tanken om flere børn var vist ikke-eksisterende ud fra hendes bedende blik. Ville ønske man kunne sige sådan noget - og at det var sandt. 

I stedet burde man måske have stukket hende et stykke kage mere og bedt hende skylle det ned med varm chokolade og kommentaren: husk at efter én søvnløs nat, er der én mindre til hun sover igennem. Og husk så lige at læse dette indlæg til den tid, for så ved du, hvad naturen har i vente til dig. 
 


2 kommentarer:

  1. Haha - samme her. Og så endda to på én gang. Naturen må virkelig have moret sig, da vi faldt for tricket.

    SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...