søndag den 20. februar 2011

Tid til at gøre status over min barsel...

I morgen starter mig arbejdsliv igen. Det kan jeg godt få lidt tics af. Var det så "bare" det? Ikke mere hjemmegående mor til mig. Nu kan jeg bare arbejde, til jeg engang kan gå på pension om utroligt mange år. OK.indrømmet, jeg glæder mig også en lille smule til at bryde barselsboblen og komme ud og bruge min hjerne til andet end at udregne hvor længe Clara og Rosa har været vågne siden sidste lur eller overveje hvad vi skal have handlet ind til aftensmad. Til gengæld kommer jeg sådan til at savne at være så tæt på dem, som jeg har været de sidste 42 uger, hvor de har været en del af vores liv.

Jeg har været på barsel siden 26. februar 2010, og selvom jeg ikke forstår, hvor tiden er blevet af, så kan jeg godt se, at det er længe siden. Jeg holder af hverdagen som den ser ud nu - kan jeg også holde af den, når den indebærer 2x2 fuldtidsarbejdende forældre og 3 børn i institution fra 7.30 til 16 hver dag? Heldigvis starter jeg blidt op med en 4-dages arbejdsuge frem til maj, da jeg har ferie til gode og Mr. Wack går hjemme frem til slutningen af marts.

Når man sådan står overfor at afslutte noget, så skal man gøre status. Så nedenfor har jeg forsøgt at gøre status over min barsel. "Udregningerne" (bop bop) er sjusset frem efter 2*(n)*42 uger* (på nær Bejewelled 2 - den lyver desværre ikke). .

Praktisk info
Antal børn født: 2 stk. Clara på 3330 g og 52 cm (nu: 10,6 kg og 74 cm), Rosa på 3450 g og 53 cm (nu: 9,6 kg og 73 cm). Helt utroligt dejlige, hvilket er meget heldigt for dem, da de ellers var blevet strittet ud af reden for længe siden pga. deres nataktive dispositioner
Antal amninger: 2 sultne piger, fuldtidsammet til de var fem måneder og derefter mellem måltider. You do the math.
Antal bleer skiftet: 3528 (gennemsnit på 6x2 bleer om dagen i 42 uger). OK Mr. Wack har jo også skiftet en masse bleer, men det orker jeg ikke lige regne ind i summen.
Antal maskiner tøj vasket: 126. Det kan jeg slet, slet ikke få til at stemme overens med det bjerg af vasketøj, der altid hober sig op herhjemme. Jeg har udregnet et gennemsnit på 3 vaske om dagen i 42 uger... Det må være mere. Meget mere.


Mad og drikke
Kopper kaffe: 1000 +. Nogle kopper (meget) stærkere end andre. De fleste kun halvt drukket.
Kopper te: 10 (max)
Kilo chokolade spist: ca. 20 kg. Nai, det ser træls ud på skrift... Da det var værst spiste jeg tre-fire plader Marabou med Daim i ugen. Behøver jeg skrive, at jeg knap kan holde synet af den variant længere?
Bonusinfo: Jeg har spist så meget slik, at jeg tror, jeg kunne blive en del af et ekspertpanel på slikleksikon.org. Da jeg lige havde født og ammede konstant havde jeg et stykke kage eller Marabou i hånden, hvis jeg ikke ammede eller skiftede ble. Det er heldigvis klinget lidt af, men Kernesund bliver jeg (fandeme) aldrig.
Hjemmebag: Masser. Jeg er totalt øko-bolle-mor. Tøhø.


Nataktiviteter mens jeg har ammet eller været berøvet nattesøvn på anden måde:Missede nattetimer: Ej, det gider jeg slet ikke regne ud. Det er for deprimerende. Timetallet er ligegyldigt. Det er alt for lidt under alle omstændigheder...
Sprog lært: øh - ingen - selvom jeg havde grande planer om at lære fransk i nattens mulm og mørke, mens jeg sad og ammede pigerne. Købte endda en app til min iPhone (French for Dummies... hmmm), men jeg kom faktisk aldrig til at kunne sige andet end "Jeg hedder Rikke" - og det kunne jeg i forvejen. Er nok nødt til at få et barn mere, for at kunne øve mig lidt mere.

Antal timer spillet Bejewelled 2: 28 timer 45 minutter... (tør ikke kigge på timetallet for Mahjong, Ordhjulet, Chop Sushi, Tetris og alle de andre...)
Antal paniksms'er sendt til mor efter hjælp: 1
Antal opkald til Skejby Sygehus med håbet om de ville sige, at det var helt uforsvarligt at vi var blevet sendt hjem med vores to snotforkølede spædbørn efter tre dages ophold - og at de ville sende en vogn ASAP: 1 (kan oplyse om at de slet ikke var enige i min analyse)


Online aktiviteter
Antal blogindlæg: 104. Det er jeg faktisk lidt stolt over. Har været lidt mere produktiv end jeg troede.
Antal Facebook opdateringer: 146. Jeg er faktisk overrasket. Troede tallet ville være noget højere. Synes altid jeg liiige har et eller andet klogt at sige på FB...
Antal Twitter-beskeder: 36. Ikke noget at sige til, at tallet ikke er højere. Jeg fatter stadig ikke hvad Twitter går ud på. At læse folks replys er efter min mening nogenlunde ligeså frustrerende som at lytte til andre menneskers mobilsamtaler. Det ville ikke være nær så træls, hvis man bare hørte begge parters del af samtalen.
Penge brugt på netbutikker: Kan jeg desværre ikke oplyse, da jeg tror Mr. Wack ville falde død om af chok. Det er slemt nok at selv Miriam er begyndt at kalde postbuddet for Trendsales-manden
Blogs: Har læst gak-gak mange. Ingen nævnt, ingen glemt. Der er så mange gode og det bedste er, at man altid kan finde en ny, der også er værd at læse. Har om natten især læst utroligt mange madblogs, så jeg kunne blive i tvivl om ammepuden var våd pga. mælk eller mit mundvand.

Overskudsaktiviteter
Antal ture ud og spise med Mr. Wack: 1 (inden for den seneste måned)
Antal tur i byen med veninder UBPS**: 2 begge inden for den seneste måned
Ture i babybio: 0
Ture på café med børn: 0
Antal hjemmesyede ting: babybukser (1), junior sengetøj (0), hagesmæk (1). Har købt nok stof fra Stof og Stils 2010 katalog at jeg kan starte min egen sweatshop, hvis jeg bare havde tiden, evnerne og lysten. Har ingen af de tre.
Hjemmebag: Er vel en slags overskudsaktivitet, så den kommer også lige med her. Hvad kan jeg sige. Jeg elsker bare at bage.

Mig selv
Ægteskab indgået: 1, Blev Fru Wack, d. 24. september 2010.
Kilo tabt: Vægten nærmer sig før-gravid-med-tvillinger. Bagdelen og brysterne nærmer sig desværre faretruende gulvet.
Km i løbeskoene: -
Ture til frisøren: 2.
Halsbetændelser: 2 på en måned
Nyt tøj: Har vi haft

So long, auf wiedersehen, adieu - vi ses, når jeg har taget skridtet ud på arbejdsmarkedet igen.

* Aner virkelig ikke hvordan man skriver sådanne ligninger op, så jeg gjorde bare noget, jeg synes så fikst ud. Haha.
**Uden børn på slæb

6 kommentarer:

 1. Dejligt med en sammenfatning Rikke:-)
  Livet på barsel virker på samme tid meget skræmmende, fascinerende, super overskueligt og super alt andet end overskueligt, når det stilles op som her. Sjovt - og bestemt også et sted det er værd at kigge, når vi andre får babytanker igen ;-)
  Ha´en god start i morgen.
  Knus Hanne

  SvarSlet
 2. Kære Rikke
  En hilsen fra en ny trofast læser af din blog. Jeg sidder med en kop meget stærk neskaffe og dagens 3. pålægschokolademad og nyder 5 minutters fred mens mine 8 uger gamle tvillingedrenge tager sig en formiddagslur. Det er skønt at læse dine indlæg, for det er som at se min egen hverdag beskrevet. På en meget underholdende måde. Tak for det;-).

  Forresten...det med antallet af vaske. Du skal gange med 7... Se det giver et tal med meget mere mening!

  Marie

  SvarSlet
 3. Hej Rikke
  Tak for din mail til mig ang "vælg profil". Sidder ofte nikkende og læser din indlæg med et stort smil om munden. Jeg nyder stadig barsel med mine enæggede drenge fra sep 2010 og fatter slet ik hvordan jeg nogensinde skal iføre mig pænt tøj og make up igen.
  Hilsner
  Vibeke

  SvarSlet
 4. Kære Rikke.
  Med humor overlever man tvillinger med mere!
  Du har lige bidraget med adskillige grin, fnis og gnæk her hos mig under læsningen af din barselsstatus. Der er masser af genkendelse i det for mig, omend jeg slet ikke tør udregne bleskifttallet for mit 2010 med 3 blebørn i mit hjem.
  KH Malene

  SvarSlet
 5. Rikke det der med antallet vaske - læg bare et par styks eller mere til. Efter vi også har været igennem bræksyge helvedet herhjemme, så er jeg overbevist om at den omgang i var igennem tidligere må have bidraget yderligere til det regnskab:-) For M og V har da godt nok den sidste uge sat vores vaskemaskine (og deres mor) på overarbejde:-)
  Håber ellers det er OK at være tilbage på job, tænkte på dig igår og gruer selv for dagen (som jo egentligt er lige om hjørnet) og håber du kan fortælle at det egentligt var OK at komme afsted og at både R og C havde det helt OK selvom de havde været uden dig en hel dag!
  -den anden Rikke

  SvarSlet
 6. Haha - I er søde allesammen. Har overlevet de første par dage tilbage på job, men må indrømme at jeg får akut åndenød ved tanken om, at det er hver dag jeg skal afsted...

  Ang. min status: jeg havde faktisk helt glemt at Miriam også brugte ble et par måneder mens Clara og Rosa var helt små. Puha - så er tallet nok højere. Ligesom det med vasketøjet. Synes bare at 3 vaske om dagen lød af meget, men at gange med 7 lyder faktisk ikke helt forkert. Desuden kom jeg til at tænke på at jeg godt kunne have tilføjet: "Dage med make-up på begge øjne"...

  SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...