tirsdag den 29. marts 2011

Klumme i Århus Stifttidende d. 18.3.2011

Drejebog for vellykkede morgener

Min puls steg betragteligt, da jeg for nogle dage siden så en statusopdatering på Facebook, skrevet af en anden mor til tre små børn, hvor der stod:

Udvikler sammen med gemal drejebog for vellykkede morgener for alle 5 i husstanden...logistik, pædagogik, ritualer, struktur og panikforebyggelse.

Hvis der er noget, vi godt kunne bruge her i huset, så er det en drejebog for vellykkede morgener. Derfor kommenterede jeg selvfølgelig straks, at hun skulle dele sine guldkorn med andre værdigt trængende. Hun lovede, at jeg var først på listen, når de havde udført de indledende tests.

Jeg må indrømme, at jeg synes, det er svært at overskue, hvordan vi skal få tre små børn og os selv ud af døren senest 07.30, når Kaspers barsel er slut i næste uge.

Hvis en vellykket morgen hænger nøje sammen med logistik, ritualer og struktur, så burde vi allerede have en klar fordel herhjemme. Jeg har nemlig ingen problemer med at planlægge og udtænke en realistisk tidsplan for vores morgener. Det er bare ligesom om resten af min lille familie ikke helt har forstået, at de også har roller at udfylde nøje, for at det skal lykkes. Typisk.

Det starter ellers planmæssigt med at jeg står op for at tage et bad inden resten af huset vågner. Derefter går det ned af bakke med tidsplanen. Det tager Kasper omkring et nanosekund at blive klar til at komme ud af døren. Hvis det stod til ham, stod han op fem-minutter-i-afgang. Den tidshorisont er desværre ikke særlig foreneligt med en 3-årig, hvis mantra er: Jeg vil selv! Græs gror hurtigere, end Miriam er om at tage tøj på – især hvis man beder hende om at sætte tempoet op. Men ve den, der prøver at hjælpe hende, hvis hun ikke selv spørger om den.

Clara og Rosa finder sig endnu i at blive klædt på. Til gengæld er det hurtigere at flytte et bjerg end at give dem morgenmad, for efter to mundfulde insisterer de på selv at føre skeen og der er flitsbuer på begge sider af bordet, når man forsøger at styre for dem.

Og hvad med mig selv? Hmm, selvom jeg står op før resten af huset, skal jeg dagligt koncentrere mig for at huske mascara på begge øjne, for det er sikkert som ”grød-på-ærmet” efter morgenmaden, at jeg er blevet forstyrret mindst et par gange i mit forgæves daglige forsøg på at tæmme ammehåret, panderynken og hønserøvsmunden.

Når vi endelig alle er i overtøjet og klar til at komme af sted, så mangler der som regel enten et af tre sæt overtøj, nogle vanter eller et sæt bilnøgler, som på mystisk vis har forputtet sig under bjerge af vasketøj eller i jakkelommer, man havde glemt man havde.

Vi har endnu ikke nået at aflevere til 07.30, så der er helt klart plads til forbedringer i vores rutine inden det går løs i næste uge. Jeg må hellere sørge for at få fingrene i den drejebog hurtigst muligt.

2 kommentarer:

  1. Hi hi.... ja den tid ser jeg også frem til. Med skræk og panik ! Så lad mig vide, hvad den mor med drejebog finder ud af :-) Er nu sikker på at det ikke holder i længden:-) Ikke i min verden (tror jeg da ikke )Men er åben for guldkorn...

    Hvordan får jeg forresten fat i de billetter, som du siger er blevet til mine 8Og tak for det )glder mig til søndagsudflugten- nok kun med 2 børn... Pøj pøj med dine morgner på mandag :-)

    SvarSlet
  2. Hej du! Godt du skriver, var ikke sikker på at du ville se min kommentar under lodtrækningen. Send en mail til rikke@voresbarsel.dk, så sørger jeg for at du får dem tilsendt.

    Apropos den drejebog, så lover jeg dig ama'r halshug, at jeg offentliggør den hvis den indeholder de vise sten. Men jeg tror, du kan være helt sikker på at det er noget med planlægning, planlægning, planlægning (og lidt mere til proportionalt med hvor mange børn man har og hvor selvhjulpne de er). Det kender du nok alt til allerede :)

    SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...