tirsdag den 12. april 2011

Det er hårdt at være storesøster

Jeg skal i seng nu. Det skal jeg faktisk. Selvom jeg ikke tror en tøddel på at jeg får lov til at sove. Clara og Rosa er snottede på 5-dagen nu og de hoster og harker som små kinesere fra deres senge.

Synes bare der var så stille på min blog i disse dage, men det er altså fordi jeg skal have skrevet noget til Århus Stifttidende, som jeg skal aflevere i morgen. Det der med deadlines, småsyge børn og arbejde er altså lige noget jeg skal mestre. Det passer sgu aldrig sammen. Og børn kan lugte på miles afstand at man har travlt og skal nå noget. Lige præcis dér får de akut behov for at tilegne sig ny og lettere irriterende adfærd. Som nu Rosa, der i skrivende stund, vælter rundt i sin seng mens hun skiftevis hoster og snakker.

Jeg kan godt forstå Miriam nogle gange bliver lidt træt af sine lillesøstre. Hun skal hele tiden passe på dem, og de må ting, som hun ikke får lov til.

Som her til aften. Vi sidder alle omkring bordet og er næsten færdige med at spise. Miriam tager sin gaffel og slår den først mod tænderne og bagefter mod bordet. Mr. Wack siger, at det må hun ikke. Hun hører for en gangs skyld efter og lader være (måske var der nogle trusler involveret, men dem hørte jeg i hvert fald ikke).

To sekunder efter begynder Clara Copycat at hamre sin lille gaffel ned i bordet og Mimsen kan selvfølgelig ikke forstå, hvorfor Clara må, når hun lige fik at vide, at vi ikke ville have det. Daddy Wack forklarer at Clara er for lille til at forstå noget som helst, hvilket Miriam godtager som en fin forklaring på at hendes ene lillesøster sidder og hamrer løs på bordet, uden at vi griber ind.

I stedet falder hun lidt sammen på sin Tripp Trapp, betragter Clara med en vis irritation og siger med jordens længste suk, som var hun en sur gammel mand: [indsæt-sur-gammelmands-suk-her] Jeg oooorker ikke høre mere på det.


Jeg ville ønske, jeg kunne gengive hendes suk. Det var klasse.

Nå, nu går jeg i seng. Medmindre jeg skal ind og spænde Rosa fast til sengen med gaffatape først.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...