lørdag den 23. april 2011

Gæk gæk mor

Miriam er sendt på mini-ferie hos sin farmor i Viborg. Det lyder jo gak gak, men det føles faktisk lidt som ferie kun at have to børn hjemme. Godt nok er det de to mest pasningskrævende, men alligevel. De har ikke rigtig nogen mening om, hvordan tingene skal gøres (og dog, men det er sit eget indlæg værdigt) og de kommer i seng kl. 19 sharp i aften. Så skal mor og far nemlig spise mad, der som minimum er sejt og skal tygges i og som ikke har kartofler som grundingrediens.

Mr. Wack kørte afsted med hende, lige da Clara og Rosa blev lagt til deres formiddagslur. De havde underholdt ham siden 5.50 og var pænt suretrætte. Om det var udsigten til endnu en varm forårsdag i haven  eller bare generel overmod der gjorde det, så fik jeg den geniale idé at tage chancen og tage et bad, mens huset var tomt og ungerne sov.

Men alle mine børn har næse for, hvornår jeg har travlt (og er hjælpeløs), så jeg burde have vidst det. Bedst som jeg stod i badet og med slukket vand, balsam i håret og smurt ind i barberskum fra hals til ankel, så hørte jeg sirenen.

Fååårrk... jeg havde ikke babyalarmen med på badeværelset, så jeg havde ingen idé om, hvor lang tid der var blevet skreget. Jeg flåede et håndklæde ned og spurtede ud af badeværelset. På våde tæer. Og skred selvfølgelig i svinget. Men nåede på magisk vis at genoprette balancen og undgik dermed en hed omfavnelse med en dørkarm. Videre ind i stuen og få vredet håndtaget til terrassedøren op og på bare nyvaskede tæer ud til barnevognen - hvor to små sagligt smilende engle lå og babbede på hver deres sut.

*!?#&§!!!

Tilbage i badet med beskidte tæer og stresssved for at få skyllet balsam og skum (med uforrettet sag) af i ekspresfart, hvis de skulle drive gæk med mig igen. For man ved aldrig. Det er totalt "ulven kommer" med de unger. Når de er rigtig sjove, så gør de det på skift. De kan lave deres glansnummer med en så mange gange, at man liiige er begyndt at trække på skulderen... men så bliver sutten ved et uheld afstødt, og er det lige pludselig ikke for sjov længere. For alle ved at tab af sut medfører akut panik- og seperationsangst.

Men igen - jeg burde havde vidst det. Tror jeg bliver nødt til at spise resterne af Miriam påskeæg for at få pulsen ned igen. Det er vist alligevel for tidlig til et glas hvidvin her kl. 10:38. Eller hvad? Det er jo ferie...

2 kommentarer:

  1. Åh, I hate it – at være i bad og smurt ind i diverse fra top til tå samt våd og glat som en sæbe. Og så skriger krapylet. Og man må stå splitternøgen på sin terrasse, fordi håndklædet jo ryger, når man skal håndtere samme krapyl. For fanden, mand, hvis det føltes afstressende at tage et bad, så blev det da lige inddraget gange 1.000. Jeg synes, du fortjener et glas hvidvin – 10.38 er da ikke et øjeblik for tidligt!

    SvarSlet
  2. Louise - hvor var du, da jeg havde brug for dit cheer kl. 10.38? Valgte den sobre løsning med chokoladen, selvom jeg ved, at jeg kommer i trejdegradsforhør i morgen, når Mimsen er in da house igen. Ved ikke helt om jeg kan bruge undskyldningen med at det var Clara og Rosa der spiste den igen. Tror hun er ved at gennemskue mit bluff...

    SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...