tirsdag den 5. april 2011

Ingen stakkels Bambi her

Miriams farmor og hendes bedre halvdel er vilde med at nedlægge dyr i naturen. Hendes onkel er vild med at lave mad, og vi andre ligger gerne ganer til at indtage maden - uanset om den er friskfanget eller fra fryseboksen.

Sidst vi var på besøg, så Miriam, hvordan de flåede en hjort. Ja, hvis du lige synes, det virker drabeligt nok for en 3-årig, så kan du lige gange det med 100 for hvordan jeg havde det, da jeg opdagede det. Men hvor jeg med min reaktion sikkert ville have givet hende varige traumer omkring situationen hvis jeg havde været der (børnepenge=psykologens nye sofa) så var hun helt afslappet omkring det bagefter. Og hun har talt om det, som om det var ligeså hverdagsagtigt som at hælde en skål havregryn op.

Måske er hun næsten for afslappet omkring det, for hvor mange 3-årige insisterer på, at de ikke vil spise kød medmindre det er Bambi? (og jeg skal lige tilføje, at vi aldrig har kaldt kødet for Bambi).

I aftes puttede jeg hende og læste for 117.000 gang Bambi. Hun kan den forfra og bagfra, og udfylder selv de steder, hvor jeg forsøger at skære hjørner (den er næsten 100 sider for crying out loud!). Bambi var næsten ikke kommet på benene efter at være blevet præsenteret for skovens dyr for første gang før Miriam afbryder mig og spørger: Mor, hvornår skal vi skyde og spise Bambi?

A' hva'??

Er det bare det mest naturlige i verden? Ja, det er det vel for nogen, men jeg har stadig traumer over min venindes jagtgale far der jagtede mig rundt i deres stald med et afskåret hjortehoved og insisterede på at jeg skulle prøve at holde det, velvidende at jeg var jordens største piveskid.

Men altså Mimsen får nok jagttegn før hun får sit symaskinekørekort, hvis hun fortsætter den hårde linie.

2 kommentarer:

  1. Jeg synes det er fantastisk når børn får et naturligt forhold til hvor vores mad kommer fra, så de ikke tror at maden kun kommer fra supermarkedet.
    Mine børn har været med til at se både vores og børnehavens høns få hugget hovedet af og de har ingen problemer med at spise vores egne høns og gæs.

    SvarSlet
  2. Jeg kunne ikke være mere enig. Havde nok bare ikke forestillet mig, at hun ville insistere på at spise Bambi... Jeg er lidt i denial og stikker fingrene i ørerne og siger LALALA ved tanken om alt det der foregår, før dyr lander i køledisken og vi tager dem med hjem. Nu hvor jeg er nogens mor burde jeg måske lige tage mig sammen og blive lidt mere cool.

    SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...