fredag den 27. maj 2011

Tandfrembrud og robotter. Klumme i Århus Stifttidende d. 20.5.2011


For et par uger siden fyldte mine tvillingepiger Clara og Rosa ét år. Det fejrede de ved at kaste op og feste natten lang i fem dage. Det var utrolig festligt og alt blev akkompagneret af den konstante lyd af vaskemaskinen, der kæmpede for at følge med og forældrenes trække suk. De nåede lige at være raske en uge, så kom forkølelsen. Og som om det ikke var nok, så er der nu kindtænder på vej i begge munde. De savler i mængder, der ville gøre en komodovaran ør af misundelse. Og ingen af dem lider i stilhed. Søvn og tandfrembrud herhjemme svarer nogenlunde til at blande vand og olie. Det hænger bare ikke sammen. Men når der er en kindtand på størrelse med Jellingestenen på vej gennem tandkødet, så er det måske forståeligt nok.

Da jeg var barn lagde den flinke tandfe lidt penge under hovedpuden, når en af mælketænderne var røget ud. Synes egentlig også der burde være nogen, der fx lagde 1000 kr. under hovedpuden hos forældrene, for hver tand der bryder frem på et barn. Tror faktisk godt jeg kunne lade være med at være arrig over manglende søvn, hvis jeg fik en kontant bonus for det. Men der er desværre ikke penge i at have små børn, der får tænder, kun mindre nattesøvn og mere vasketøj.

I den sidste tid har der været meget i medierne om den såkaldte Geminoid, robotten, der er en tro kopi af en ålborgensisk forsker. Det rejser, det ikke uvæsentlige spørgsmål: hvordan får man fingrene i sådan en? De kloge hoveder vil bl.a. bruge den til at undersøge, hvad identitet er. Jeg har langt mindre ambitiøse, men ikke mindre vigtige ting på programmet. Man behøver ikke være matematiker for at kunne regne ud, at to arme og tre små børn, hvoraf to endnu ikke går selv, ikke hænger ret godt sammen.

Jeg ser derfor for mig, hvordan min personlige robot ligner mig så meget at mine børn i en snæver vending ikke kan se forskel. Og selvom jeg egentlig ikke har ret meget lyst til at se på mig selv udefra, kan jeg sagtens se perspektiverne i at få den til at varetage den basale yngelpleje, mens jeg plejer mig selv.

Første udfordring er godt nok finansieringen, for jeg tror, jeg får svært ved at overbevise min bankrådgiver om, at hun skal låne mig en lille million til at få den lavet. Måske kan jeg få den lidt ned i pris, når de ser, hvor lidt hår, de behøver at sætte på den – og at de bestemt ikke behøver gøre sig umage med at efterligne rynker osv. Anden udfordring er nok om ungerne er snu nok til at gennemskue at det kun er pseudo-mor de har fat i, men i første omgang kunne jeg jo afprøve den i nattens mulm og mørke til fiske efter afstødte sutter og ae grædende børn, mens jeg selv får min skønhedssøvn i soveværelset ved siden af.

Ved udsigten til endnu en lang søvnløs nat med dobbelt op på gråd og tænders gnidslen er ideen meget besnærende.

7 kommentarer:

 1. altså når du skriver århus stifttidene btyder det så at du har en klumme hos dem????

  SvarSlet
 2. ...og i øvrigt, PIS HAMRENDE sjovt indlæg!

  SvarSlet
 3. Hello Miss Babydims. Ja, jeg skriver en klumme hver 2. fredag i deres familietillæg. Plejer at bruge indlægget på min egen blog ugen efter. Det er lidt ligesom Tv-køkkenet, bare med blogindlæg, jeg kan lige hive en op af gemmerne :) Og nu er det weekend! Woop woop!

  SvarSlet
 4. Ej, tusind tak. Nu rødmer jeg helt. Det behøver min geminoid jo heller ikke kunne, så måske bliver den endnu billigere. Tror sq jeg kører den på mit Mastercard fra arbejde. Det kan de garanteret godt se igennem fingre med.

  SvarSlet
 5. hvor er du sej!!!! hvordan er du kommet til det fantastiske job!!!!???

  SvarSlet
 6. Jamen, det var vist et heldigt tilfælde. Noget med at en journalist faldt over min blog, vi lavede et interview om noget helt andet og så manglede de lige en til at kloge sig på alt og intet om familieliv. Det er vældig lærerigt at skrive til et andet medie, men jeg får mere feedback af at skrive her på bloggen :) Men altså - skulle vi leve af det ville vi få luftsteg og vindfrikadeller til aftensmad hver dag :)

  SvarSlet
 7. vindfrikadeller er min livret!!!!!

  SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...