torsdag den 9. juni 2011

Det er jo ikke fordi, jeg ikke elsker mine børn...

Når en fellow-mom indleder en sætning med ordene: Det er jo ikke fordi, jeg ikke elsker mine børn..., så ved man bare, at der kommer et stort fedt MEN lige i røven.

For vi gør det jo allesammen. Altså elsker vores børn, men nogle gange med det der "men" lige i halen. Ligeså søde de er når de sover, ligeså pissetrælse kan de være, når de er vågne og moren er übertræt. Yes I said it. Pissetrælse. Og så er det at man af og til har brug for at lukke lidt damp ud: Det er jo ikke fordi jeg ikke elsker mine børn, MEN [indsæt eder, forbandelser og trusler om bortadoptioner her]

Egentlig er det jo lidt paradoksalt, at vi er nødt til at starte sætningen med at bløde det, vi vil sige, op. Jeg kender ikke nogen, der betvivler, at alle mødre elsker deres egne unger højere end andres. Og vi kan sikkert hurtigt blive enige om, at andres børn kan være en kæmpe pain-in-the-crack, men samtidig hvæsser løvemoren automatisk kløer og blotter sine hjørnetænder, hvis nogen skulle komme for vare, at tænke sige noget tilsvarende om ens unge(r). Andres kritik af ens børn rammer bare lige et blødt og ubeskyttet sted i hjertekulen og uanset om kritikken konstruktiv og berettiget, så slår automatpiloten bare til og man går i forsvarsmode. 

MEN for at vende tilbage til det med at bløde op på det man siger om sine børn. Måske starter vi sætningen med det positivt udsagn netop for at undgå, at andre skal føle sig fristet til at trashe afkommet i forlængelse af det brok, moren kommer med. Altså at vi lige markerer vores territorium ved indirekte at sige: det kan godt være, jeg siger noget grimt om mine unger, inden du når at blinke med øjnene, men det er kun mig, der må. 

Okaaay, det bliver lige lidt lommefilosofisk kvart over optimal sengetid. 

Aaaaanyway...

Det er jo ikke fordi jeg ikke elsker mine børn, MEN hvis de ikke snart bliver raske i mere end to splitsekunder af gangen, så sætter jeg en annonce på dba.dk om at man kan afhente en en brugt, lejlighedsvis sød og sjov, mor gratis. Kun til hjem uden børn

4 kommentarer:

 1. nu kommer jeg lige med min obligatoriske kommentar: HAHAHAHAHHA!!!! Jeg synes du skal skrive en blog! Du er altså virkelig sjov på den der nynne agtige måde!

  SvarSlet
 2. og jeg mente selvfølgelig BOG og ikke blog!

  SvarSlet
 3. Kære, søde Rikke.

  I er godt nok hårdt ramt - stakkels dig.

  Herovre er begge pigerne i den anden familie syge og har mere eller mindre været det på skift i 3 uger. Jeg havde aldrig troet, at det ville ske, men jeg havde faktisk glemt HVOR hårdt det er at have syge børn 24/7 i flere måneder. Nu er jeg blevet mindet om det og jeg føler virkelig med dig! Men: This too shall pass - det lover jeg.

  God bedring!

  SvarSlet
 4. @Ditte Marie: Haha, jeg læste lige din første kommentar og kom til at grine højt. Men nu kommer jeg også med mit standardsvar: Du er sgu så sød. Ved ikke lige helt med en bog, kun hvis du lover at slå dig ned som professionel skulderklapper (ikke rygklapper :) ) :)

  @Ditte: Stakkels forældre helt derovre i Brasilien. Håber ikke pigerne fejler noget "eksotisk"... Du må ønske god bedring. Blev super glad for din FB-kommentar om, at du havde præsenteret hende for min blog. Og ja, om 2 år er C og R forhåbentlig ligeså hardcore som Miriam, der har klaret sig gennem efterår/vinter/forår med kun 2 sygedage!

  SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...