fredag den 24. juni 2011

På indløb med en tikkende bombe. Klumme i Århus Stifttidende d. 17.6.2011


Alle, der har haft deres børn med ude at handle, efter en lang dag i institution, ved, at de er i selskab med en tikkende, tidsindstillet bombe. Men der er ingen vej udenom. Der er ingen mælk og dagen før blev aftensmaden (igen) leveret af Just-Eat.

Turen starter som regel i god ro og orden. Barnet forelsker sig i en mini-indkøbsvogn og promenerer stolt ind i butikken, klar til at hjælpe med at flå varer ned fra hylderne.

I mange butikker kommer man først gennem frugt- og grøntafdelingen. Den forårsager kun sjældent nogen udsving på humørbarometeret.  Og når man er kommet forbi bananerne uden drama, begynder man allerede at sænke skuldrene lidt. Nå, pyha, det var nok bare mig, der var lidt anspændt efter en lang dag på arbejde. Det går egentlig meget godt det her.

Big mistake. Ligesom man skal passe på ikke at smide en rød sok ind i maskinen med det hvide vasketøj, så skal man være varsom med at sænke paraderne for hurtigt i en indkøbssituation med potentielt overtrætte børn.

For lige præcis her begynder de første tegn på nedsmeltning at opstå: Moar, jeg er suuuuulten.

Man roder hurtigt i kurven og vurderer, at det nok er en god idé at stikke barnet en banen og så ellers håbe på, at en hurtig stigning i blodsukkeret er nok til at undgå skrig og skrål. Bananen er inhaleret, inden man når hen til rugbrødet. Og bagefter er det tid til en hurtig tur på personaletoilettet.

Hvis man er garvet, guider man derefter sit barn videre gennem butikken ved at opføre sig som en hyrdehund. På den måde kan man være heldig at nå forbi hylderne med kiks og chips uden problemer. Men hvis det lykkes, kan man være sikker på, at barnet kort tid senere mister interessen i sit køretøj. Eftersom det er umuligt at efterlade den et diskret sted, kan man så bevæge sig gennem resten af butikken, bøjet over vognen som en anden Quasimodo slæbende med sin egen kurv og en nu lettere modvillig pode.

Når alle varerne er samlet, gælder det om at komme op til kassen hurtigst muligt og ud af butikken. Lige der, begynder de fleste forældre, jeg kender, at stress-svede. For alle ved, at der er en sidste test få meter fra rullebåndet.

Selv de mest principfaste forældre vakler i deres tro, når de nærmer sig hylderne med slik. For den medbragte bombe, har det med at detonere lige der blandt farvestrålende vingummier og Hello Kitty tyggegummi. På dage hvor det ender med et barn, der vrider sig på gulvet som en spruttende drage, synes eneste løsning ofte at være at samle vogn, kurv og barn op, betale uden øjenkontakt, få panikpakket varerne og tage flugten ud af butikken. Først når det nu hysterisk skrigende barn og halvmaste varer er lukket inde i familievognen kan man ånde lettet op. Og så er det man sværger igen, at næste gang handler man sine varer online.

Top tre til nemmere indkøb:
1.     Osuma.dk: Dagligvarer lige til døren samme dag, som de er bestilt. Jeg er fan!
2.     Brunchbuddet.dk: Leverer brunch lige til din hoveddør i Aarhus. Nemt og lækkert.
3.     Retnemt.dk: Pakker med opskrifter og ingredienser til aftensmad leveret. Mit næste indkøb.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...