torsdag den 7. juli 2011

Ren badeferie med to børn hjemme

Kl. er kvart over syv, jeg har hældt en kæmpe kop kaffe op for at få rystet noget at trætheden af mig. Clara vågnede kl. 2 i nat og skreg, så vi til sidst tog hende ind i sengen til os. Damn en dårlig idé. Hun kartede rundt som et løbsk piskeris og kastede sine 12 kilo rundt i sengen, så det føltes som om vi lå midt i en i en jordskælvszone det meste af natten. Kl. 4 var hun klar til at stå op. Gab.

Nå, men det lykkedes Mr. Wack at få hende til at sove en halv time mere, og da hun endelig sov - så vågnede Rosa og var happy happy - med verdens største lorteble. Oh the joy of parenthood. Til gengæld for søvnløshed og fyldte bleer kl. crap om morgenen har jeg prioriteret at den sidste mælk går i min kaffe og ikke i deres kopper. Tag den!

Vi har kun Clara og Rosa hjemme de næste to dage. Miriam er sendt på ferie hos sin mormor og morfar og kan nyde det sjældne privilegium at være mandsopdækket 2:1. Jeg lyder som et klynkehoved samtidig med at jeg nok disser jer med et og to børn, når jeg siger det her: Men er du svimmel, det er jo ren badeferie kun at have to børn hjemme (jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har blogget før om aftenen)! Vi er så vant til at mangle et sæt hænder og arme at vi ikke tænker over det i hverdagene (undtagen når de små er syge... hov vent - det er de jo altid!). 2:3 forholdet fungerer for det meste, men jeg er helt baglæns over, hvor nemt det pludselig er med et barn pr. voksen.

Jeg kan faktisk godt huske, at jeg syntes det var sygt hårdt at have ét barn engang. Da jeg var gravid med Clara og Rosa var en af standardbemærkningerne: EJ, det bliver SÅ hårdt for jer. Ja, men det er der jo ikke ligesom noget at gøre ved. Min hænder krøller sig til knytnæver af folk, hvis standardsvar til andre er: Ja, men nu skal du bare høre hvor [indsæt-et-eller-ande-meget-værre-og-forfærdeligt-hårdt-her]. Så det prøver jeg at lade være med - pånær de gange, hvor jeg er ved at gå til at selvmedlidenhed her på bloggen. Skyd mig, hvis jeg gør det IRL. På forhånd tak.

Lige nu prøver både Clara og Rosa at kravle op af mig og flå computeren ned fra bordet. De har ellers formået at underholde sig selv i et kvarters tid uden Clara har fået væltet Rosa og har lagt sig ovenpå hende, så Rosa skriger som en gal eller de har skreget sig blå i hovederne over at den anden har stjålet legetøjet. Tror ikke altid de har samme opfattelse af, hvad der er sjovt. Wonder why.

Dagens udfordring består ikke i at have hænder nok til alle vores børn, men i at få arbejdskabalen til at gå op. Pigerne er nemlig personas non grata i vuggestuen igen igen igen (please don't ask).

4 kommentarer:

 1. Og jeg var sikker på at jeg havde haft en hård nat, med en unge, der vågnede ca hvert kvarter fra kl 1 - 3.30. Kl 3.30 vækkede jeg (meget solidarisk!)kæresten og proklamerede at "nu kan jeg ALTSÅ ikke mere!!". Tror du ikke ungen sov resten af natten???
  Så jeg priser mig lige lykkelig for at jeg fik lov at sove til kl 7!

  Kh Camilla

  SvarSlet
 2. Tøhø - jeg kender godt til at tale med meget skinger stemme om natten, når man nærmest damper af arrigskab over krapylet (eller krapylerne), der ikke vil sove. Jeg er skam også marcheret ud af soveværelset klokken kvart over røvhul med salutten om: at nu gad jeg FANDEME ikke de idioter mere. Farvel!

  SvarSlet
 3. Åh, jeg ved det jo godt – det ER jo ren holiday at have to børn, når man normalt har tre. Det prøver jeg også at sige til mig selv, når jeg synes, det er sygt hårdt at have to – for det synes jeg ved Gud! Og du har dem jo i samme alder som mig, bare dobbelt op på den lille. Fuck, altså, jeg fatter ikke, hvordan I overlever det, især fordi truthønerne lyder til at være mindst lige så syge som min trold. Men trolden er jo så HYPER-aktiv – det er nærmest det, der mest er ved at slå mig af pinden, så at forestille sig at have to af ham .... (%€#€"#€€#"!!!). Jeg håber for jer, at C & R er smule mere afbalancerede i deres adfærd. Men alligevel, tak for opsangen!

  SvarSlet
 4. Nej nej nej, ikke nogen opsang - overhovedet :) Som en af mine kollegaer sagde til mig: "Nogle gange ville det være rart at hve prøvet at have 3 børn som det første - så ville man måske have kunnet slappe af og nyde lidt mere, da man "kun" havde et" :) Jeg hader, når folk siger at jeg skal "nyde på forhånd" inden [indsæt noget heeelt forfærdeligt hårdt her] sker. Det kan man jo ikke. Men det man kan er at nyde det MAX, når man har skønne bedsteforældre, der giver et nap med, eller når gode venner inviterer på aftensmad med ordene "I trænger til at blive forkælet". Vi skal hente Mimsen om nogle timer. Jeg glæder mig, er faktisk begyndt at føle mig lidt "amputeret" som 2-børns mor :)

  I øvrigt tror jeg at trolden snildt kan måle sig med et sæt tvillinger i aktivitetsniveau ;)

  SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...