fredag den 8. juli 2011

Skal I ikke snart have nummer 4? Klumme i Århus Stifttidende d. 1. juli 2011

I weekenden tog jeg Miriam med en tur i Toys ”R” Us for at finde en gave til en børnefødselsdag. Jeg tænkte, at jeg ville slå to fluer med ét smæk. Vi kunne finde en gave og hun kunne få et par timer alene med sin mor blandt en hulens masse legetøj. Win-win. Vi kom ud af butikken 300 kr. fattigere, med en gave og noget andet skrammel, hvilket trods alt var billigere, end hvis vi var taget forbi Ikea i stedet.

På vej ud af butikken så jeg en højgravid kvinde, der var på vej ind i butikken omgivet af sine tre drenge. Den ældste var måske otte og den yngste nok fire. Jeg kunne ikke lade være med at tænke at de nok lige skulle prøve at have nr. 4 for at se om der kom en pige. Altså lidt ligesom the Beckhams.

Øjeblikket efter fik jeg akut sort samvittighed, for jeg oplever faktisk jævnligt det samme – bare den anden vej rundt. Og bliver selvfølgelig skidelettere irriteret over det. Altså at folk spørger: Nå men… skal I så ikke snart have nummer fire? eller Skal I ikke prøve at se om I kan få en dreng?

Hvordan svarer man lige på det?

Jeg er enebarn og har aldrig følt noget brændende behov for at tilbringe mere end et par timer af gangen med børn. Men så kom Miriam og pludselig syntes atten år som meget kort tid. Nu hvor vi har tre, hvoraf de to mindste er i gang med at afprøve samtlige børnesygdomme og virusser, de kan blive inficeret med, så synes atten år igen som en ret langstrakt affære.

Nå, men du sidder måske og tænker: hvor lang tid kan hun bruge på at fortælle, om de så skal have nummer fire?

Jeg vil indrømme, at jeg på (sjældne) dage efter syv timers sammenhængende søvn godt kan flirte lidt med tanken om et fjerde barn, men så husker jeg på en kollega, der med en alvorlig mine sagde, at når børn begynder at sove igennem, så er det naturens måde at prøve på at snyde os til at få nogle flere. For når man får sin nattesøvn, glemmer man hurtigt endeløse nætter med skrigende børn og dage, der efterfølgende synes ligeså lange som et afsnit af Den som dræber.

Fik jeg i øvrigt sagt, at vi har syge børn? Igen. Det kan sætte en dæmper for selv den mest ihærdige babyentusiast. Bare tanken om logistikken ved fire børn og to fuldtidsarbejder – for ikke at nævne udgifterne.

Nå, men hvis du så ikke skal have flere børn, ville du så ikke ønske, du havde fået en dreng?

Tjae. Tjo’e. Njae... Altså – det er lidt ligesom, når man spørger enebarnet, om hun ikke bare har savnet søskende heeelt vildt i sin barndom. Jeg plejer at svare, at når man ikke ved, hvad man går glip af, så er der ikke noget afsavn. Det svar passer også fint til ovenstående spørgsmål.

Og i øvrigt. En tur i Toys ”R” Us med fire børn. Oh my god. Ellers tak.

Top 3: Her køber jeg legetøj fremover:
1. http://www.lirumlarumleg.dk/ - Stort udvalg, ingen kø og der er gratis gaveindpakning på alt!
2. http://www.dengamleskole.dk/ - Masser af godt legetøj til dage i naturen
3. http://www.bornenesmagasin.dk/ - Men måske går jeg alligevel også forbi deres butik i Badstuegade også.

PS! Der kommer snart en klumme over Top 5 spørgsmål til tvillingeforældre, jeg har ikke skoddet det som emne. Bare rolig (går ud fra at du var meget harm over at det ikke var denne klumme, der handlende om det)

4 kommentarer:

 1. Hvorfor får en dreng som nummer fire? Så kan du jo ikke bruge de tre andre ungers aflagte tøj... Meget upraktisk ;)

  SvarSlet
 2. Når folk spørger om vi skal have en mere, og om vi ikke ønsker en pige, så svarer jeg en af følgende afhængig af situationen. Nej, skal vi have flere skal det være en dreng (som om man reelt kan vælge), da det er mest praktisk eller nej, det har vi prøvet og det fungerede ikke.

  Jeg vil nok gerne have en mere. Køn underordnet :)

  SvarSlet
 3. Først fik vi en dreng, og så blev jeg gravid med en pige. Og SÅ gik hele verden amok over, hvor super-duper heldige vi var. Og ja, der er da et eller andet fint ved at prøve begge køn. Men havde selv været nøjagtig ligeså babylykkelig, hvis det havde været en dreng til.

  SvarSlet
 4. @Onkel Anne: Ikke et helt uvæsentlig argument.

  @Frederikke: Haha - jeg vil huske på dine kommentarer til næste gang jeg bliver spurgt. Det sker nok snart.

  @Carportognoia: Det er lidt spøjst med al den snak om køn. Begge gange jeg har været gravid var jeg overbevist om at jeg ville få drenge. Jeg har fx fætre nok til starte to konkurrende fodboldhold, men kun to kusiner. Tre piger hæver statistikken i familien betragteligt.

  SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...