fredag den 22. juli 2011

Sommerferie på egen matrikel. Klumme i Århus Stifttidende d. 16. juli 2011


Jeg fik for noget tid siden et nyhedsbrev fra børnibyen.dk, hvor jeg stødte på ordet staycation. En staycation er ifølge urbandictionary.com en ferie, man tilbringer derhjemme, med at slappe af i lokale omgivelser. Jeg må da også indrømme, at det lyder væsentlig mere eksotisk og hipt at sige:  Vi er på staycation, end: Vi orker ikke at planlægge en ferie, så vi bliver hjemme i år.

Men summa summarum. Sagen er den, at vi ligesom sidste år holder sommerferie på egen matrikel. Nu forventer du måske en længere pibekoncert om, hvor synd det er for mig. Og lige da ferien stod for, så troede jeg faktisk også, at denne klumme ville komme til at handle om, hvor forfærdeligt, jeg syntes det var at have tre ugers ferie sammen med mine børn. Ikke fordi jeg ikke elsker dem, men på trods af at jeg har haft børn i flere år, så forbinder jeg stadig ferie med afslapning ved stranden, stakkevis af bøger, kulørte drinks om aftenen og nogen der opvarter mig. Ikke tre uger i haven med soppebassin,  bleskift, saftevand og mig der opvarter andre.

Men.

Det kan godt være, at det er fordi jeg har fået et par glas vin til aftensmaden, at verden ser lidt lysere ud fra min pind. Eller også er det bare det, at der ikke er noget der skal planlægges (jeg hælder nok mest til vinen), for hold fast det er fedt. Efter fem måneders konstant planlægning rundt om sygdom, vasketøj og udskudte arbejdsopgaver, føles det helt igennem afslappende ikke at skulle nå noget. Ikke engang udsigten til flere dages heldagsregn kan fjerne den følelse.

Ren afslapning er det måske ikke,  for der er stadig tre små generaler, som holder os, de menige forældre, i skarpt trav i døgnets vågne timer. Men de er i godt humør og bare det gør en kæmpe forskel. Vi er tilsyneladende ovre sygdom, der er ingen snotnæser, ingen tigerspring, ingen kampe om morgenmad, påklædning, bleskift osv. Tvillingerne er helt utroligt søde og charmerende det meste af tiden og nyder tydeligvis at have både os og deres storesøster tæt på. Storesøsteren har på det seneste også fundet nogle måder hun kan bruge sine lillesøstre som rekvisitter i sine rollelege. Helt igennem win-win for begge aldre.

Det er nemt at have de leverpostejfedtede briller på, når man skal på udflugt med tre små børn, hvoraf de to stadig ikke har set fidusen i at bruge benene til at gå med. Det virker da også nogle gange til, at der ikke er den store forskel på, om vi pakker til én dag eller én uge, men en  dags-tur til en nærliggende strand med tre sand- og vandglade børn er faktisk hyggeligt – også selvom der ikke er solbadning og bøger på programmet til de voksne.

Hjemme er måske ikke den mest eksotiske destination, men vi har indtil videre formået at opnå det vigtigste ved en ferie: At komme helt ned i gear, få slappet af og hygget os sammen uden deadlines på arbejde og sygdom hængende som en mørk sky over hovedet.

Top tre over ting, vi skal nå i ferien
  1. En tur i Cirkus Benneweis. Der er intet som lugten af elefanter og vådt savsmuld på en regnvejrsdag
  2. Legelandet.dk. Perfekt til når der skal brændes krudt af børn med ”inde-kuller”.
  3. Lyseng svømmebad – børn i alle aldre elsker en tur i klorvand

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...