fredag den 5. august 2011

Mit badeværelset – mit refugium, Klumme i Århus Stifttidende

Da Clara og Rosa var små, begyndte jeg at bruge badeværelset som en slags refugium i vores lille hjem. Udover at tage et tiltrængt bad og gøre det man ellers gøre på badeværelser, så gik jeg nogle gange derud for at tage en time-out fra fuldtidsjobbet som maître d' mor-rollen, og satte mig på kanten af badekarret med et blad, en bog eller min mobil og nød "stilheden".

Dengang tænkte jeg ofte på, hvad andre mødre gjorde, for at få en smule ro - både fra børnene, men også fra den autopilot, mødre vist bliver udstyret med ved fødslen af deres børn, som får dem til at hoppe og springe, bare børnene giver den mindste smule lyd fra sig. Blev pænt glad, da jeg hørte om en, der kunne finde på at købe et ugeblad og en stor pose slik og derefter parkere bilen på en rasteplads i en halv times tid. Bare for at få lidt alenetid.

Indtil for nylig har det lykkedes mig at tilbringe en del rolige øjeblikke bag den lukkede dør. Men nu er freden forbi herhjemme, for Clara og Rosa har kastet al deres kærlighed på badeværelset og forsøger af alle kræfter at smutte forbi os og derud, hvis døren står åben.

Det er ikke toilettet der trækker. Den er de vist stort set færdige med at interessere sig for. Jeg har ellers fisket en hel del sutter, legoklodser og hjemmesko op derfra. En enkelt gang også Clara, der var på vej ned i kummen med halvdelen af overkroppen, fordi hun ikke kunne modstå at plaske i vandet.

Nej, de hede følelser er ikke (gen)opstået over for toilettet, men for håndvasken. Vi har en træskammel fra Ikea, som er jordens 8. vidunder for små nysgerrig og kravleglade tvillinger. Deres motto i tiden er "the only way is up". Alt indbyder til at kravle opad. Stole, skamler, rutsjebaner, sofaer. Jo højere, jo bedre. At de så ikke helt ved, hvad de skal gøre, når de kommer derop og ikke kan komme ned er en anden sag (nå nej, vi skriger bare indtil nogen henter os - eller tager den ned med hovedet først).

Når de er kommet op på skamlen, går legen ud på at få fat i en vilkårlig tandbørste og tandpastaen og forsøge at udføre en omgang tandbørstning. Det er noget med at mase børstehovedet helt ned i området omkring afløbet for at forsøge at få noget vand på. Nu ved jeg ikke med jeres håndvaske, men afløbet er sjældent et sted, man har lyst til at få sin tandbørste i nærkontakt med. Det kan de få lang tid til at gå med. Dvs. den anden står som regel og skælder ud neden for skamlen og prøver at hive søsteren ned, for at hun selv kan komme op.

Har man haft held til at snige sig derud uden entourage, og de opdager det, så får man et tostemmig hylekor og lyden af små hænder der trommer på døren som akkompagnement til sine gøremål.

Jeg håber, at de snart kaster deres kærlighed på et andet sted i huset, for ellers bliver det mig, I kan spotte ”i skjul” på en nærliggende rasteplads.
Der er altid plads til en til, der bruger ble!

Top tre over ting, jeg vil gøre for mig selv:
1. Gå til en fodterapeut og få sommerfødder her på falderebet
2. Sætte mig et par timer på Løve’s bog og vincafé på Nørregade
3. Melde mig på et aftenkursus på FOF

2 kommentarer:

  1. Har savnet dine indlæg! Dejligt med endnu et grineflip over livet med børn!

    Kh Camilla

    SvarSlet
  2. Tak for din søde kommentar. Der er lidt stille herinde i tiden. Havde glemt at feriehjerne er værre end ammehjerne. Skal lige op i gear igen :)

    SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...