torsdag den 27. oktober 2011

Et kæmpe ansvar

Jeg har lige siddet og kigget lidt på nogle af alle de udkast til indlæg, som jeg ofte får lavet stikord til, når jeg lige er kravlet i seng - eller når jeg en sjælden gang er oppe og tisse om natten. De fleste bliver aldrig til noget, mest fordi det er noget vrøvl, som jeg sjældent selv kan hitte hoved og hale i, når jeg ser det igen. Lidt ligesom når man skriver noget ned, når man er fuld. Man tror det er meningen med livet, man har fået nedfældet essensen på én gang for alle, men når man læser det igen er det bare en samling spredte to-stavelsesord drysset ud på en skærm.

Nogle enkelte gange har jeg faktisk skrevet noget, som jeg kan kende bagefter. Nedenstående indlæg blev jeg helt glad for at læse igen. Jeg har skrevet det for en måneds tid siden tror jeg, men aldrig fået det læst igennem og gjort klar til at ligge på bloggen før nu.

Måske kan I genkende fornemmelsen af pludselig at blive bevidst om hvilket kæmpe ansvar det egentlig er, at være ansvarlig for sit/sine børn. Det håber jeg sgu, for ellers skal jeg nok have hjælp.

***

Jeg lige kravlet i seng efter at have brugt en hel aften på at sidde og stirre ind i min computer og tv'et. Det er for dumt, at det er blevet så sent, for double trouble vågner garanteret kl. 05.30 og er freeeesh. Hvilket jeg på ingen måde kommer til at være.


Det er sjældent, at jeg er alene med pigerne om natten. Det er jeg glad for, for vores hus, der ellers er lille i kvadratmeter, føles kæmpestort, når man er alene om natten med tre små piger. Ikke kun fordi jeg løber fra det ene værelse til det andet og henter sutter, vand og indfanger glemte sovedyr, men også fordi ansvaret føles så uendeligt meget større, når man er alene-ansvarlig.


Miriam ligger ved siden af mig. Inden jeg kunne komme i seng måtte jeg forsigtigt flytte hendes søvntunge krop væk fra min dyne, som hun lå på tværs af. Og fra min pude som hun havde lagt armlås om. Hun siger faktisk stadig de samme knirkelyde, som da hun var baby og lå i min armhule og sov nat efter nat. Dengang nulrede hun mit hår til jeg var ved at blive sindssyg af de fedtede, ukontrollerede små fingre. Det gør hun ikke længere, men hun kravler heldigvis stadig tæt på mig og nøjes med at kicksparke sin far.

Clara og Rosa sover inde hos sig selv. De kan ikke finde ud af at sove i vores seng. For dem er det en invitation til fest. Og selvom jeg af og til savner at kunne have dem i sengen, så får hverken de eller vi noget godt ud af det. Måske når de bliver større, men så er det skib nok sejlet. Kender i hvert fald flere der siger at deres ettere ikke var til at drive ud af sengen og at toerne næsten aldrig kom derind.

De ligger i værelset ved siden af og jeg kan høre alle deres små lyde, når jeg spidser ører. Rosa hoster og møffer rundt i sengen efter sutter i sin søvn. Hun vil helst have en i munden og en i hver hånd, når hun sover. Hun ligger som regel på siden med armene frem for sig som en lille søvnig zombie.

Clara jagter også sutter. Det er ofte svært, for hun kyler den ud mellem tremmerne - bare fordi hun kan. Men så græder hun selvfølgelig bare til en af de menige forældre står klar med en ny forsyning af sutter. I aften hoster hun særlig meget. Og vender og drejer sig så det knager. Da jeg var derinde tidligere lå hun med bleumpen i vejret og trak vejret tungt. Gad vide hvorfor ingen voksne sover på den måde? Må indrømme at det nok også er sødere til børn end fx en fuldvoksen mand.

Da jeg fik slukket for computer, tv'et og lyset herhjemme og var på vej i seng, gik det pludselig op for mig, hvor sindssygt det er, at jeg er mor til og for tre små piger, der ligger helt trygt og sover. TRE! WTF? Hvor kom de fra?

Godt de ikke ved, hvor meget jeg famler rundt i blinde, så ville de nok ikke lukke et øje.

2 kommentarer:

  1. Der ramte du plet ved mig, selvom jeg har to små drenge, og det er yngste mand, der sover hos os, og holder os vågne halve natten. Det er helt ufatteligt hvor fantastisk voldsomt det er at være mor!

    SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...