torsdag den 8. december 2011

Popin' Cookin Candy - historien om en 4-årigs forkærlighed for intellectual educational candy

Grundet vores rekordforsøg udi at afprøve samtlige vira i omløb, har jeg slet ikke fået fortalt, at det er fire år siden, at denne lille bylt kom til verden:

Miriam mæt, træt og tilfreds på en af sine første dage

Efter en rimelig langhåret fødsel 12 dage efter termin kom hun ud. Lang og tyk og meget sulten. 56 cm, 4310g og helt utrolig sød.

Da hun lige var født var en af mine første tanker, at hun lignede den der baby fra Ice Age - og at hun garanteret blev helt vildt tyk, når hun nu allerede var så stor. I dag fire år senere er forskellen i vægt på hende og Clara omkring 3,5 kg - så tyk er hun endnu ikke gået hen og er blevet.

I dag ser hun sådan her ud og er et pudsigt lille bekendtskab:

Hun er ligesom andre fire-årige helt utrolig morsom og der kommer de sjoveste ting ud af hendes mund. Hendes bedste ven er en dreng på samme alder, som hun har kendt siden hun startede i vuggestue. De er som hun og kat nogle gange, men uanset hvad er der ingen over ham. Han er min bedste ven mor, siger hun ofte.

Jeg tror egentlig hun er helt normal for sin alder, men eftersom hun jo er vores prøveklud udi det at have børn, så har jeg ikke ret meget at sammeligne med. Hun elsker at tegne, gynge, tumle og lege med dukker - alt sammen sikkert lige efter udviklingsbogen.

Der er bare lige én ting, jeg ikke helt ved om er helt normalt. Hun er meget optaget af Kaspers iPad. Det i sig selv er jo ikke særlig specielt. Den er også lex, og der er ingen tvivl om at det, at hun har medbestemmelse, over det, hun vil se, er en væsentlig faktor i hendes interesse. Jeg har aldrig brugt YouTube særlig meget, men oh my lord, det har hun.

Og det er her jeg synes det bliver lidt mærkeligt. I begyndelsen så hun tegnefilm, MPG og Rasmus Seebach musikvideoer (nej, det er slet ikke mærkeligt at være glad for Rasmus Seebach, selvom man kun er fire år).

Men her på det seneste har hun udviklet en lidt særegen interesse. Hun har næsten helt mistet interessen for Jamster Snuggle Bunny, der med heliumstemme danser rundt og synger technosange om kærlighed til gengæld for... drumroll... Poppin' Cooking Candy!
Billedet er lånt fra Amazon

Ja, jeg må indrømme, at jeg ikke aner, hvordan hun har fundet frem til det. Men Poppin' Cookin' Candy er ifølge Curiosite Japansk intellectual educational candy. Det er i bund og grund en papkasse med nogle plastikbeholdere og små poser med pulver som man så blander på forskellig vis.

Selve de videoer, som Miriam ser, går kort fortalt ud på, at nogle mennesker med meget god tid, har filmet, hvordan de pakker små plastikposer med pulver ud og hælder dem i en skål, hvorefter de blander det med vand. Af det får de alle mulige mærkelige kombinationer, som skulle være en slags slik. På trods af det simple blandingsforhold, er det, egentlig ret imponerende, hvad de japanere kan fremtrylle af de små poser, lige fra isvafler til sushi til pizza.

Jeg må da indrømme, at hendes entusiasme er smittende, og de særligt vellykkede optagelser kan da have en vis wow-effect. At det lige er slik og ikke alt muligt andet hun er faldet for undrer mig heller ikke. Og hvis hun lærer noget af at kigge på det fremfor at jeg skal høre mere på Snuggly Bunny eller den mindst ligeså irriterende fætter The Gummy Bear, så er jeg all-pro hendes forkærlighed for japansk slik.

Hvis du har fem minutter, du alligevel skal folde vasketøj i, kan du jo lige lære, hvordan man laver sushi ud af Popin' Cookin Candy, men pas på, måske bliver du ligeså afhængig som min datter.


Hvis der er i øvrigt skulle være nogen, der ved om man kan få fat i Popin' Cookin' Candy i DK, så vil jeg meget gerne have et hint. Jeg er sikker på, at jeg ville få et års ration af kys og kram, hvis jeg kunne fremvise sådan et vidunder IRL.

5 kommentarer:

 1. Åh jeg elsker hende allerede, både fordi hun er sej, køn og Japanofil. Hvis alt andet glipper har jeg en japansk veninde (der bor i Japan) hun vil sikker gerne sende noget af det vingummistads.

  SvarSlet
 2. Tillykke med hende! Fire år - hvor er det vildt.

  Her er den 3-årige også kæmpe youtube-fan og jeg har også i perioder været ved at smadre iPad'en pga. den der Gummi Bear sang. Og den yndige fortsættelse, Nuggi Nuggi Nuggi. Grrr
  Trolden har set meget underligt, men ikke noget, der slår det der japanske slik-hejs. Det er et meget mærkeligt folkefærd, der producerer den slags ting. ;)

  SvarSlet
 3. @FruForstad: Hvor er du sød. Håber dog ikke hun bliver sådan en, der klæder sig ud som Manga-figurer, når hun bliver ældre... Og tak for tilbuddet om at forhøre dig hos din veninde i Japan. I might take you up on it!

  @GG: Nuggi Nuggi Nuggi - sweeter than at cookie... OMG ja, den er næsten værre end det hele til sammen :)

  SvarSlet
 4. Tillykke tillykke! Kan også spørge de lokale japanere, der kommer til nært forestående julefrokost.
  PS Glem alt om at slå sygdomsrekorder. Vores bliver ikke slået, før 30 epidemier rammer Danmark samtidig.

  SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...