fredag den 30. december 2011

Popin' Cookin' Candy - A Love Story (ラブストーリー)

I går bankede det på døren, og et juletræt postbud afleverede en stor pakke med smukke skrifttegn, som indeholdt disse fem pakker med instant happiness:

Popin' Cookin' Candy - direkte 日本から ("fra Japan" ifølge Google Translate)  
Det startede med dette indlæg om Miriams forkærlighed for at se små videoer på YouTube af folk piger, der har optaget, hvordan de pakker de små pakker ud og laver de små farvestrålende slikkreationer. FruForstad og Carportognoia var begge supersøde og tilbød at spørge deres japanske kontakter efter hjælp. FruForstads veninde i Japan meldte lynhurtigt tilbage, at hun havde købt fem pakker til os. Det var dem, der landede på vores matrikel i går. 

Jeg nåede lige at tage billedet af pakkerne, før Miriam opdagede pakkerne og blev først helt stum og siden helt utrolig glad. Og folk (og ting), der gør mine unger glade, kan jeg altså helt utroligt godt lide.

Jeg må blankt indrømme, at det var meget sjovere at lave det selv, end at se det på YouTube. Derfor har jeg gemt sushi-kittet lang væk, så jeg håber, hun glemmer alt om det. Men pigen har en hukommelse som en elefant, så det er der nok ikke nogen chance for. Desuden kender hun alle tricksene, efter at have set videoerne så mange gange. Fx vendte og drejede hun pakken flere gange inden hun åbnede den, for som hun sagde: Sådan gør damen på filmen mor!

A little wonder (eller faktisk to)

The kit

Der hældes pulver op med stor omhu
(og der spreder sig en syrlig duft
af druesukker)

Klar til at hælde vand i. Det hvide pulver i det største rum,
er til at lave slikket i

Ready, Action, GO!

Dyb koncentration, mens der blandes farver og laves slik

Willy Wonkas arvtager

Et kort afbrud i koncentrationen. Det er hårdt arbejde at lave slik
på japansk, når det både skal være intellectual og educational.

Lækkert...

Et voila!
"Det smager af sukker, mor", var hendes dom.

Jeg ville ønske man kunne købe disse sæt her i DK, for det er virkelig god underholdning. @Kmoztar spurgte på Twitter, om det smagte godt. Det vil jeg nok ikke ligefrem sige, at det gør, men ifølge hvad jeg har kunnet finde frem til, så skulle der være tale om naturlige farvestoffer og at de bruger ændringer i ph-værdig til at lave farveskift. Little do I know, for mit japanske er lidt rustent.

Anyway. Der er glæde i det lille hjem, og det varer nok ikke længe inden jeg er nødt til at bestille en hel palle hjem, for at både mor og datter kan lave slik the Japanese way. Men se lige billedet herunder - det er da klart at forestrække til de evindelige perleplader!

Billedet af Popin' Cookin' Sushi er lånt her.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...