fredag den 16. december 2011

Syg med jul. Klumme i Århus Stiftstidende

Kalenderen viser, at det er blevet december, og at der er mindre end to uger til juleaften. Jeg ved ikke, hvordan det er sket, men selvom, der har været julepynt i den lokale Brugs siden starten af oktober, er det som om jeg bare har svedt det ud. Lidt ligesom når jeg beder Kasper købe mælk og kød på vej hjem fra arbejde.

Måske er det ikke så mærkeligt, at der ikke har været bjældeklang, hjemmebagte pebernødder og juledekorationer, øverst på min to-do-liste i år. Vi har alle ligget syge på skift den sidste måneds tid. Til sidst slæbte vi tvillingerne med til læge, som gav dem penicillin for mellemørebetændelse og halsbetændelse. Halleluja. Det gav lige to dage uden løbende næser og med rolige nætter før snot-sluserne, der ville få Panamakanalen til at ligne en tilstoppet vandkanal i en børnehave, åbnede igen.

Her til aften kastede Rosa op i sin seng. Jeg kaldte næsten lydløst på Kasper, der sad inde i stuen, og sammen gik vi på automatpilot og fik gjort barn og seng rent. Som en velsmurt maskine. Vi har også en del erfaring at trække på efterhånden.

På min blog, skrev jeg sidste år, i ugen op mod jul:
”Jeg er tilbøjelig til at give alle ret, der nogensinde har sagt til mig, at det må være hårdt at have tvillinger. Når de er raske, nej, men når de (og manden...) er syge, så et klart og rungende JA! Det er fandeme hårdt. Jeg magter næsten ikke at være i vores ellers så hyggelig hus, for hvor end jeg drejer hovedet, ligger der enorme bunker af overbrækket vasketøj, der enten skal vaskes, foldes eller ligges på plads. Var faktisk en kort overgang i tvivl, om jeg var ved at udvikle tinnitus, indtil det gik op for at mig, at det var den konstante lyd af vaskemaskinen og tørretumbleren, jeg havde i ørerne.”

Sidste år, var jeg i det mindste på barsel. I år forsøger vi at jonglere to fuldtidsjob med syge børn non-stop. Det giver nogle logistiske udfordringer, som måske er årsagen til, at jeg ikke synger Søren Banjomus, fra jeg vågner, til jeg går i seng.

Men så er det helt utrolig heldigt, at vi har en fireårig i huset, som virkelig har fået øjnene op for julens glæder. Hun er nok mest interesseret i den nisse, som vi har bildt hende ind, der bor på loftet og kommer med gaver og chokolade i weekenden, når den har fået en portion risengrød. Clara og Rosa har intet begreb om, hvad der er under opsejling, men de har dog fundet ud af, at der er chokolade i deres kalender, og de står troligt hver eftermiddag og stirrer savlende på den, til de får deres stykke.

Jeg tror ikke, at det bliver i år, der bliver lavet hjemmebag og pyntet særligt op til jul, og jeg skal nogle gange anstrenge mig for at gøre det lidt juleagtigt for mine børn. Hvilket minder mig om, at der vist også er noget, der hedder julegaver, som jeg overhovedet ikke har tænkt på at få købt endnu. Men næste år bliver det anderledes. Man kan da ikke have syge børn tre år i træk vel?

Glædelig jul!

Top tre måder at få lidt julestemning uden (ekstra) stress

1. Skal du have gæster, så køb en pakke færdige julesmåkager, stænk lidt vand på og sæt dem i ovnen ved 200 grader i et par minutter.

2. Virk tilpas ynkelig, når du møder en nabo. Måske forbarmer de sig over dig og kommer forbi med en dekoration.

3. Handl de fleste julegaver på nettet og undgå irriterende julekøer.

2 kommentarer:

  1. Haha, hvor mange juledekorationer har I mon fået? Vores juledekorations-levering var faktisk en gave fra Asta til Miriam. Der var ikke nødvendigvis ynk involveret :-)
    Og midt under vores julekagebagning (hvilket er første gang, vi gør sådan noget i vores hus) så stod jeg faktisk og tog mig selv i, at mumle til mig selv: hyg for fanden, hyg, Katja!
    Jeg er helt hundred på, at næste år bliver bedre mht. sygdom!

    SvarSlet
  2. Kun én! Men vi er meget glade for den - også selvom, den efterhånden ser lidt afpillet ud, efter at travle hænder har haft fat i den ;) Og ja, næste år BLI'R bedre. Basta.

    SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...