lørdag den 7. januar 2012

Er I ved at have fået nok nytår nu?

Der gik lige pludselig arbejde i den lige efter nytår, med deadlines og børn der skulle hentes inden institutionen lukkede, men hvis jeg ikke får skrevet dette indlæg nu, så er jeg nødt til at vente endnu et år - og så ser det forhåbentlig helt anderledes ud.

Der er et eller andet over nytår, som jeg er en sucker for. Det er ikke fordi, jeg er sådan en, der står og klamrer mig om halsen på de folk, der er så uheldige at holde nytår sammen med min, mens jeg gnider min foundation og løbende mascara ind i kraven på deres skjorte. Jeg er bare vildt fascineret af tanken om en kollektiv ny begyndelse. Det der med, at alle, uanset om vi vil det eller ej, tager hul på noget nyt. Som når man nærmer sig slutnigen af en bog, hvad enten den har en læseoplevelse ud over det sædvanlige eller noget man efterfølgende vil bruge til at løfte hovedgærdet på en af ungernes senge med.  Det er altid spændende, hvad det nye bringer - også selvom virkeligheden nok har lidt svært ved at stå mål med forventningen.

Selvom jeg elsker nytår, så har jeg aldrig nogen nytårsfortsæt for mig selv. Jeg kender vel efterhånden mig selv godt nok til at vide, at deres er større sandsynlighed for at der bliver fred i Mellemøsten, end at jeg får mig en stram røv, slipper sukkertrangen eller får løbet den halvmarathon (sorry Øglemor, jeg er en svækling)

Men det betyder jo ikke, at jeg ikke har nogle nytårsønsker. Nej nej, jeg vælger bare nogle, som jeg ikke selv er herre over, ala at mine børn ikke bliver syge, at vi får sol og sommer fra maj til september, sne til jul og at jeg vinder i Lotto. 

Det smarte med nytårsønsker som disse er, at så kan jeg altid trække på skulderen,  når jeg får 18. gang på en måned er hjemme med syge børn, det pisser ned hele juli og banken ringer, fordi vi nærmer os loftet for vores overtræk (ej, det er gas mor (og mormor), det sker altså ikke).

På en eller anden måde er det faktisk lykkes os at klare os igennem den første uge af 2012 uden syge børn. Og hvis bare den del af mine nytårsønsker kommer til at blive marginalt bedre end sidste år, så er jeg fandeme en happy camper.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...