onsdag den 25. januar 2012

Vitaminpilleindustri - I kan bare sende mig en check som tak for dette indlæg

Nu har der efterhånden været en del historier i pressen omkring praktiserende læger, der er i lommen på industrien. Det debatteres også, hvorfor de bliver udvalgt til at repræsentere lige netop det præparat de fremhæver.

Nu er jeg jo overhovedet ikke bedre end den lægefaglige verden - eneste forskel er nok, at jeg ikke behøver komme med alenlange udenomsforklaring på, hvorfor jeg er til fals og hvad jeg får ud af det.

Lad os derfor ikke dvæle ved det åbenlyse, men i stedet for overveje, hvorfor det netop var os, der fik en kasse med bl.a. vitaminpiller fra Livol og Pikasol? Det mest indlysende er jo selvfølgelig bloggen her, men jeg mistænker en af vores arbejdspladser for at have lavet opsøgende arbejde for at minimere vores forbrug af barnets 1(00). sygedag. Snitches.

Jeg har egentlig aldrig været særlig vild med vitaminpiller og i teorien burde grønsager være nok i sig selv, men i praksis kan de par gulerods- og agurkestave vi som regel kan svinge os op til som supplement til spaghettien og kødsovsen, nok ikke helt dække vores samlede behov. Og jeg er efterhånden mindst ligeså træt af selv at være syg og energiforladt, som jeg er at høre om håndbold (ja, sorry, jeg kan slet ikke komme op at ringe over det), så nu har jeg indledt et korstog, hvor har planer om at afprøve alt vitaminindustrien har at tilbyde trængte børnefamilier. Jeg håber i det mindste på en placebo-effekt.

Der er ikke noget hokus pokus eller kernesund familie over det vi får. Alle får en multivitamin, et par kapsler med fiskeolie og som nyeste skud på stammen har jeg købt noget kaldet Biogaia, som jeg håber på, er det nye wonderdrug. Biogaia er "probiotiske mælkesyrebakterier", som eftersigende skulle være særlig nyttige for vores sundhed, og anbefales også til spædbørn med kolik og problemer med fordøjelsen.

Måske er der nogen af jer, der kan huske, at man for et par år siden, kunne købe nogle vitaminpiller fra Multi-Tabs til børn mellem 1-10 år, der hed Immuno 2i1, som også også indholdt disse mælkesyrebakterier (man kan også købe dem nu, men kun til store børn og voksne). De var lidt dyre, men fordi vi fik dem anbefalet af en af mine veninder forsøgte vi - for hvem vil ikke gerne have et rask barn (dengang var det kun Miriam, der var gammel nok til vitaminpiller. Med tre børn ville det have været et større indhug i vores budget). Det er sikkert hokus pokus og penge ud i ingenting, men hun var vitterligt ikke syg ret ofte, så for mig var vitaminerne den hellige gral. Derfor var min underkæbe også bævrende da, apoteket kunne melde at de var udgået af produktion. WTF!??? Det kan man da ikke. Vi var jo nogen, der er afhængige!

Men altså, nu forsøger jeg mig med en lignende cocktail og jeg håber, at vi om føje uger springer rundt som forårskåde økokøer, der lige er kommet på græs - også selvom det fryser 100 grader og sneen garanteret snart vælter ned lige hvor man troede man slap og de første erantis allerede er dukket op haven.

Jeg tror helt sikkert også, vi alle mangler D-vitamin. Charterbranche - any takers på en familie på fem? Nå ikke, så lægger jeg også bare mine penge på apoteket i stedet. Er sikker på at de får overskud på grund af det.

4 kommentarer:

 1. Spændende! Glæder mig til at høre om det har en mærkbar effekt. :)

  SvarSlet
 2. GG: Jeg er efterhånden villig til at prøve alt - og heldigvis er mine piger vilde med syntetisk smagende ting, så alt glider ned med gusto :)

  SvarSlet
 3. Vi har brugt BioGaia dråberne de første mange uger i Ludvigs liv - med effekt. Maveknebene forsvandt.

  SvarSlet
 4. Hej Alice. Indtil videre har jeg også masser af fidus til dem, men måske er det bare fordi jeg ikke er vant til at have en hel uge uden syge børn :)

  SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...