torsdag den 16. februar 2012

Hvordan siger man Rikke på svensk, mor?

Camp Chaos holder ferie med dertilhørende afslappede dage og aftener, hvor vi af og til rent faktisk tager os tid til at tale med hinanden i stedet for at folde vasketøj.

Pigerne kommer også lidt senere i seng og når dagene ikke altid er så action packed kan det godt tage lidt tid for Miriam at falde i søvn om aftenen. Vi skal gerne derind nogle gange fordi jeg sveeeeeeder mor!. Så jagter en af os derind for at ryste hendes dyne og vende den om. Tak søde mor, siger hun så, og så er det svært ikke at tilgive, at man egentlig hellere ville have set de sidste minutter af "Rita" eller have skrevet videre på dette indlæg.

For et øjeblik siden kaldte hun igen. Kasper havde lige været derinde, og da jeg rejste mig for at gå derind, sagde han ligeså tørt: "Hun vil nok bare lige høre, hvordan man siger Rikke på svensk". Han havde lige været derinde, fordi hun gerne ville vide, hvordan man siger Kasper på svensk. Tidligere i dag så vi Klokkeblomst. Jeg sagde til hende, at på engelsk hedder Klokkeblomst "Tinkerbell". , sagde hun med et skuldertræk, hvad hedder Klokkeblomst så på Shrek'sk?

Vi øver os også dagligt i at tælle til 70, som åbenbart er et meget vigtigt tal. Det er også lidt af en milepæl, når det nu er så helt utroligt svært at få vendt tungen til seksoghalvtreds og treogtres. Får helt krampe i tungen, når jeg tænker på, hvor meget hun kæmper med nogle helt bestemte ord i sit ellers gode og rene sprog. Er fx ret imponeret over, hvor god hun er til at udtale prut, skid og lort, mens "veninder" stadig er beninner og "hendes" stadig er hiins.

Clara og Rosa siger stadig ikke ret meget. Jeg troede, de havde helt styr på mor og far, men nu kalder Clara konsekvent os begge for Far. Argh! Rosa har slet ikke tid til at sludre med alle de emil'ske påfund hun har gang i. Pt. bruger hun det meste af sine vågne timer på at trække strømpebukserne ned om knæene og af og til forsøge at trække dem op igen, at få benene i de rigtige bukseben og tage støvler af og på. Og hun taler kun i kommandoer: sko af! os mig prø'u!

Men altså - det her ferie holder 100%. Ikke mindst, når man udover en uges ferie også har haft den særlige fornøjelse af at have været to dage i Berlin uden børn. Mere om det senere. Nu skal skal jeg nemlig inhalere en Rittersport Rum Trauben Nuss.

4 kommentarer:

 1. Nå men hvis I er veludhvilede, tager I så ikke Svesken (der er vågen et par timer hver nat) de næste par dage?

  Glæder mig allerede til eget lager af yndlingsrittesport!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tjae... tjow... ellers tak. Det at være udhvilet er jo vist et relativt begreb :) Børn der er vågne mere end for at få en slurk vand eller en bortkastet sut om natten er tortur! Stakler, jeg føler med jer.

   Slet
 2. Så længe Clara og Rosa kun insisterer på, at kalde JER for "far", er det ikke helt skidt. Simon havde en periode, hvor alle mænd, var "far". Det var ret pinligt den dag på vej hjem fra dagplejen, hvor han pegede på en gruppe handelsskoleelever på den anden side af vejen og råbte "FAR"!

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha - ja, der er vi endnu ikke. Gad vide havde drengene i den flok tænkte? Shit? Spørger man Clara om hun kan sige "mor", siger hun klart og rungende "FAR"! Spørger man, om hun kan sige "far" siger hun det meget utydeligt. Mærkeligt barn.

   Slet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...