fredag den 17. februar 2012

”Mor, jeg vil gerne have en kat"


Klumme i Århus Stiftstidende

”Mor, jeg vil gerne have en kat”, sagde Miriam, vores 4-årige datter, en dag, mens jeg troede, hun var dybt optaget af at tegne mennesker med kæmpeøjne og utroligt mange strittende fingre.

Per automatik svarede jeg, ”Desværre skat, vi har ikke tid til at have en kat”. ”Jamen”, kom det prompte, ”Anna har også en kat, og de har heller ikke tid!”

Der kommer med garanti et tidspunkt i enhver børnefamilies liv, hvor spørgsmålet ”Må jeg ikke få et kæledyr?” bliver stillet. Både min mand og jeg er vokset op med hunde, og i mit barndomshjem havde jeg både kaniner, fisk, en fugl og en hest. Men med to fuldtidsjobs, en fireårig og tvillinger på halvandet i huset, så er det ikke et plejekrævende dyr, vi har brug for.

Min mand har for længe siden afvist at få en hund, mens pigerne er små. Jeg har ham mistænkt for, at det ikke pga. hundehår alle vegne eller gåture i regn, hagl og slud, men fordi han er bange for, at han så rykker endnu længere ned i hierarkiet herhjemme.

På et tidspunkt forsøgte jeg at overbevise ham om, at et par kaniner i haven ville være alle tiders. Jeg undlod at fortælle ham, om alle de gange mine forældre havde jagtet løsslupne kaniner i nabolaget. Jeg fortalte heller ikke om den søde lille ”dværgkanin” min fætter fik, som i løbet af det første år voksede sig til en ordentlig krabat på seks kilo. Jeg nævnte en masse fordele, men han var ikke til at rokke.

For nylig fik jeg tilbudt at købe et akvarium. Jeg var straks lutter ører, for fisk kræver ikke ret meget omsorg og udgifterne er til at overse. Som forventet var min mand ikke umiddelbart fyr og flamme. Men da akvariet var billigt og der fulgte et par fisk med, bestemte jeg mig for, at nu skulle vi have vores debut som kæledyrsejere.

Som sagt, så gjort. Inden længe stod der et lille akvarium med syv medfølgende fisk i vores stue. Alle tre piger fulgte nøje med, da det blev fyldt med vand og fiskene sat fri. De første par gange de fik mad, var Miriam ellevild. Hun ville rigtig gerne fodre dem, men da jeg insisterede på, at hun skulle vaske fingre bagefter, stoppede hendes interesse for at være fodermester brat. ”Jeg kigger bare på”, sagde hun, med hænderne gemt bag ryggen. Clara og Rosa, vores tvillinger på halvandet synes også fiskene er spændende, og de trykker flere gange dagligt deres snottede næser flade mod glasset, mens de slikker lidt på det.

Selv min mand glad for vores nye kæledyr og synes endda, at de skal have det halvdyre fiskefoder. Det på trods af, at akvariet larmer som en ovn på varmluftsfunktion, at det har et uskønt neonlys til at oplyse herlighederne og at det ser ud til at det kan gå hen og blive dyrt i fisk og tilbehør på sigt.

Top tre steder man gratis kan se dyr i og omkring Aarhus

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...