tirsdag den 7. februar 2012

Sne i surburbia

Jeg elsker sne. Jeg synes, det er fantastisk og jeg får akut lyst til at trille mig i det hvide pudder... hvis det altså ikke var så freekin' koldt og vådt.

Brrrr. jeg hader virkelig at få sne på vanteløse fingre med mindre jeg to sekunder efter kan varme mine forfrosne fingre i varme og bløde vanter. Måske er det fordi jeg er et af de uheldige mennesker, der får sprukne mandehænder, så snart temperaturerne får et minustegn foran. Og ekstremt tørre læber. For ikke at tale om mine ben, der ligner en naturtro kopi af et (skummetmælksfarvet) tørt, revnet ørkenlandskab. Det ville måske hjælpe, hvis jeg smurte noget creme på, men jeg skal næsten købe i industristørrelser, for at kunne følge med hudens efterspørgsel.

Hvis nogen kan anbefale en god håndcreme, som ikke fedter, så oplys mig! Jeg er smådesperat. Det gør (næsten) ikke noget, at den er fuld af kemi, hvis bare den virker.

Men hvor jeg nøjes med at holde af sne på afstand, så kaster alle pigerne sig frygtløst ud i den hvide verden. De første par dage skulle Clara og Rosa lige se det hvide stads an, og Rosa hylede som en tweenager, der lige har fundet ud af at Justin Bieber har en kæreste, når hun fik sne på sig. Clara var nærmest forstenet og kunne slet ikke finde ud af at flytte fødderne, fordi de knagede under hende.

Der skulle dog ikke mere til end en kælk (eller tre) til før alle pigerne var i perlehumør.

Når der ikke er sne kan parcelhusområder godt være en noget trist affære i vinterhalvåret. Hvor der er om sommeren er en evig larm af benzindrevne havemaskiner af alle slags og børn der løber rundt på kryds og tværs og leger på vendepladsen ude foran vores hus, så sker der nada om vinteren. Man møder primært hinanden, når vi starter bilen fem minutter før afgang eller strør salt for ikke at postbuddet skal gå på tuden foran ens matrikel.  Jeg ved fx, at der var flere af de nærmere naboer, der først opdagede at jeg var gravid med Clara og Rosa, da jeg var i 7. måned i marts, hvor vi langsomt fortrak fra vores skjul.

Men selvom jeg nogle gange kan få lidt surburbia blues af at bo i et lille parcelhuskvarter med liguster hele vejen rundt, så er der faktisk nogle gange, hvor jeg tænker, at vi er landet det helt rigtige sted. Når sneen falder er det sådan et tidspunkt. For 100 meter fra vores hus ligger en af de bedste kælkebakker, jeg kender (vil godt indrømme, at det er forsvindende få). Lang og tilpas stejl til at man kan få godt med fart på. Og samtidig med at sneen falder myldrer godtfolk og deres børn ud fra deres vinterhi for at suse ned af bakken. Det er vildt hyggeligt at stå der og skutte sig, mens ungerne drøner ned at bakken. Nogle alene, andre med en forælder kilet ned i den lille plastikkælk med barnet ovenpå. Og det er ikke til at høre, hvem der synes det er sjovest.

Duserne
Miriam er så stor nu at hun kører selv, også selvom sneen er ved at være godt stampet, så man kan få høj fart på. Clara og Rosa kan også godt, men ikke længere fra toppen, for det stampede underlag, betyder, at de sikkert ville ende i den nærliggende by, hvis der ikke var noget til at stoppe dem. Men så folder Kasper og jeg bare vores kroppe som menneskelige kringler (easy peasy... not) og stopper dem ned i de hulrum, der er tilovers. Jeg taler for mig selv, når jeg siger, at det er mere sjældent end kønt, men sjovt er det altså.

Og alt bliver bare bedre, også sne og kulde og sprukne hænder og læber, når ens unger synes at noget er et hit. Jeg tror aldrig, jeg kommer til at vælge skiferie over ferie-hvor-der-er-varmt, men en lille flig af mig kan godt forstå en del af del kortslutning der sker i hovedet på alle skitosserneentusiasterne, hvor årets højdepunkt er turen til en eller anden iskold bjergryg.

Som tvillinger vi dele...

Tjuhej, hvor det går. Læg mærke til deres casual stil.

"Kan du ikke løbe lidt hurtigere mor!?"

Den opfindsomme far i skarpt trav med snetoget

5 kommentarer:

 1. SOS Hand cream fra NIVEA er et hit. Alternativt Elizabeth Arden 8hour Hand cream. Men den er noget dyrere.

  SvarSlet
 2. Det er så fedt at have en god undskyldning for at kælke. I år er første gang jeg har kælket siden jeg var barn.....ohoy det er skægt. Selv min mor (på 60) tog et par ture alene ned af kælkebakken da hende og jeg og min datter var afsted på kælkebakken forleden. Det er endnu længere tid siden hun sidst har kælket og at dømme ud fra hendes høje hvin tror jeg hun nød det :-)

  SvarSlet
 3. Jeg vil anbefale matas glycerin håndcreme - ingen parfume og parabener og den trænger lynhurtigt ind. Hvis krisen er større end den kan klare bruger jeg hemp håndcreme fra Bodyshop.

  Hvor fedt med kælketure! Andrea gider vist ikke kælk endnu - det er bare fedt at kaste sneen op i luften!

  Kh Camilla

  PS. Har du set min svar til din kommentar til huen??

  SvarSlet
 4. Vi arbejder med to forskellige håndcreme her i hytten. En vandbasseret til indenfor der hedder Dermalog (og fås i tønder) og en uden vand til udenfor der hedder Ceridal. Begge fås på apoteket og gør jobbet!

  SvarSlet
 5. @Anja: Fantastisk. Kender kun 8hr vist er en klassiker :)

  @Tanja: Sejt med din mor! Og man bliver bare glad, når man suser nedad. Har set op til flere fædre på vores bakke, som kastede deres poder til side for at kunne stjæle kælken og suse afsted.

  @Camilla: Fårk, hvor er du sød! Det kunne jeg godt finde på at sige ja tak til. Sender dig lige en mail :) Vær bare glad for at hun ikke er begyndt at spise al den sne (hvid, grå, brunt og gult) som hun kan komme i nærheden af ;-)

  @Fru Forstad: Jeg tror du er den første jeg har hørt om, der har en håndcreme til ude og en til inde. Respekt!

  Det er fedt med alle de valgmuligheder. Jeg skal helt klart på shopping. Man må godt have et udvalg af gode sager!

  SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...