mandag den 2. april 2012

Store tanker i Camp Chaos del. 1

Her er lidt stille. Mine tanker vil ikke rigtig samle sig om bloggen, fordi vi tænker mange store og meget voksne tanker i Camp Chaos i tiden.

Tankerne handler især om vores boligsituation. Skal vi prøve at sælge huset? Modernisere og blive boende et par år mere eller skal vi bygge til og så regne med, at det er her vi bliver de næste mange år.

Tankelavinen blev startet, fordi vores terrassedør blæste op og glasset smadrede til tusind stykker i november under en af stormene. Så begyndte vi at tale om at skifte alle vinduer og døre og lige pludselig var vi i kontakt med en ejendomsmægler og kiggede efter arkitekter på samme tid

Jeg elsker huset. Der er ikke noget palads, bare en lille parcel på 112 m2 fra 1974 på en dejlig grund med et par gamle mølædte frugttræer og en masse mos. Der er tusind ting, der kunne være fantastiske at ændre på både indenfor og udenfor. Men det føles trygt og godt, og her føles rart og hjemligt. Vi har et to børneværelser, et soveværelse og ét badeværelse. Som situationen er nu mangler vi ikke pladsen som sådan, men på sigt er huset ikke helt optimalt. Det, de fleste mænd inkl. Kasper påpeger, er fire piger om ét badeværelse. Det kunne måske godt blive lidt trangt, når alle skal have vasket og glattet hår på samme tid, men det er jo ikke lige rundt om hjørnet. Så indtil videre har jeg first dip på stikkontakten. Til gengæld kunne det være dejligt med et kontor, da jeg mangler et sted at smide rodet hen et sted at stille min symaskine - og et rum, hvor mine forældre kan overnatte, så vi ikke behøver omrokere halvdelen af hjemmet for at få plads til en luftmadras.

Vi bor på en god og lukket vænge, tæt på ”Åjjergrischen”, som Miriam kalder toget, der stopper ved et trinbrædt tæt nok på til at man kan nå det, hvis man hører det tude et par minutter inden ankomst – og langt nok væk til at det ikke generer, når vi sidder på terrassen.

Hvis vi skal flytte er der helt utroligt mange nogle krav, der gerne skal være opfyldt.
 • Der skal være minimum fem værelser, helt så pigerne kan få en afdeling for sig, når de bliver ældre.
 • Stort køkken/alrum
 • Et stort bryggers
 • To badeværelser
 • En stor og opvokset have med plads til at vi kan gå og kratte og dyrke tomater eller prøve at fange et par solstråler uden naboen har frit udsyn til alle dellerne og den blegfede hud.
 • Central beliggenhed
Jeg har altid været lidt småforelsket i det gamle funkisvillaer fra 30'erne og 40'erne, men desværre er der ikke ret mange af dem her i Mårslet hvor vi bor - og i øjeblikket regner med at blive boende. Kun nyfortolkningerne, som er flotte, men ikke har værelser nok eller opvokset have. 

Til gengæld kan vi garanteret finde en del huse, med noget af det, jeg helst vil undgå:
 • Jydebuer overalt
 • Alt holdt i fyrretræ.
 • Klinkegulve i hele hytten.
 • Orange badeværelser (been there, done that)
Og nå man nu er ret vild med det hus man har, så kommer alle tankerne om at bygge til i stedet for at flytte... 

Fortsættelse følger...


6 kommentarer:

 1. Jeg tror efterhånden, at vi har fundet ud af, at det vigtigste er location. Hvis man bor i et godt område, som der er fremtid i. Og hvis man i sine udenomsarealer, har en vis herlighedsværdi - Eller let kan få det. Så er det der man skal være. Huset kan i altid lave om, hvis altså grunde er stor nok til det? Og Mårslet er jo en god afstand til det meste.

  SvarSlet
  Svar
  1. Undskyld det sene svar på din kommentarer. Jeg tror, du har så evig ret. Det er faktisk også en del af vores problem. Vores hus ligger på en helt igennem dejlig grund, som har mange af de kvaliteter, som vi godt kan lide + plads til ungerne. Problemet er lidt at hvis vi bygger til, så æder vi en del af haven, og vi er lidt nervøse for, om vi så skyder os selv i foden ved at gøre det. Argh - all the choices. Det er så voksent. Jeg har lyst til at være 4 år igen og lade andre tage beslutningerne for mig. Så kan jeg altid lægge mig på gulvet og skrige, hvis jeg er uenig.

   Slet
  2. Har du prøvet? Altså at lægge dig ned og skrige. Måske der kommer en voksen..;)

   Slet
  3. Haha - ja du siger noget. Det er fristende :)

   Slet
 2. Hvad er en "jydebue"?

  Jeg kender virkelig godt de der spekulationer, og alle de "hvis nu"-er der følger med. Den største usikkerhedsfaktor for os, er at vi ikke ved, hvor jeg får job henne, når jeg engang bliver færdiguddannet.

  Men hvis det fungerer for jer lige nu at bo hvor I bor, er det så ikke værd at holde fast i? Og så kan da være, at om 8-10 år, når pigerne har brug for glattejern og føntørrer, at I så kan tage stilling til, hvad I gør? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha - en jydebue! Det er sådan en uskøn runding, som mange huse har gerne mellem stuer og/eller køkken. Den var meget populær i 90'erne sammen med brændt orange vægge.
   Mht. bolig, så er noget af problemet, at det er ved at være for småt. Og så er der alt det kedelige med om huset kan bære at der bliver bygget til, om investeringer i forbedringer kan betale sig, hvis det skal sælges om et par år (det mener ejendomsmægleren ikke) osv. Ville som jeg skrev ovenover nogle gange gerne fritages for selv at tage nogen valg :)

   Hvornår er du færdig med studiet?

   Slet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...