torsdag den 17. maj 2012

Mig og de lækre madblogs

Jeg kan faktisk godt lide at lave mad og bage brød (er der andre der kommer til at tænke på Den Eneste Ene og "Vi elsker bare at sylte og bage" ligenu?). Men jeg må indrømme, at overskuddet ikke har været det, der har tynget mig de seneste mange måneder. Normalt bager jeg det meste af vores brød selv - rugbrød undtaget, da jeg ikke kan finde ud af at få det bagt ordentligt. Enten bliver det overbagt, så det smuldrer eller også er det klægt som klister og skal skrabes af ganen med en teske.

Jeg synes også ret godt om at bage kage. Faktisk gik jeg engang ret meget op i sådan noget "fondant", som er en hvinende sød slags overtræk, man kan lave på sine kager, så de fx kommer til at så sådan her ud:

Double Troubles navngivningskager. Damn, jeg brugte lang tid på det.
Gik selvfølgelig først i gang aftenen før og kom så sent i seng, at jeg var skeløjet af træthed,
da jeg skulle op. Bamserne er købt færdige. Så vidt rakte mine færdigheder overhovedet ikke.

Jeg var endda på kursus, hvor jeg skulle lære at bruge det her fondant-stads og lave små figurer. Det har jeg skrevet meget begejstret om her, men det var ligesom om, at da hverdagen med fuldtidsarbejde, hente-bringe cirkus og manglende tid til alt det sjove trængte sig på efter barslen, så var det slut med hjemmebag og goddag til 1-2-3 bag. Ikke noget dårligt om det. Det er bare ikke nær så hyggeligt blande vand med en pose færdigblandet mel - selvom jeg må indrømme, at jeg holder meget af det minimerede rod.


Made by a true fondant artist... (not)

Engang synes jeg også, at Kasper og jeg var ret gode til at få lavet noget lækkert aftensmad. Vi spiste helt utrolig meget asiatisk mad og sparede ikke på hverken chili, ingefær eller hvidløg. Efter vi har fået børn spiser vi virkelig ofte det samme mad. Tror vi har et reperotoire på 15-20 retter, der bare kører i ring. Utroligt, at vi ikke er blevet gale i låget.

Men når vi nu ikke selv får lavet så meget mad, så er det jo fantastisk at der findes så mange kreative og helt igennem fantastiske kvinder og mænd derude i blogland, som nærmest dagligt kræser om deres læsere med lækre opskrifter og smukke, smukke billeder.

Jeg elsker madblogs. Så sidder jeg der og savler ned i tastaturet eller bekæmper en trang til at slikke på min mobiltelefon, når Klidmoster har tryllet med sine økologiske råvarer. Jeg holder også meget af Valdemarsros enkle og smukke billeder af hendes mad og ikke mindst Anne Au Chocolat - for man bliver jo ikke tyk af at kigge på al den dejlige chokolade vel? Foodfanatic er også en af mine favoritter, især efter jeg jeg fandt opskriften på den lækreste thailandsk kylling med cashewnødder. Jeg kunne jo nævne madblogs i flæng, men det her er dem jeg oftest kommer forbi.

Nå, men den "madblog", som jeg besøger allemest i tiden er CakeWrecks.com. Hvis du ikke kender den bør du unde dig sel besøget. Konceptet er simpelt. Det er billeder af kager lavet af professionelle (eller hvad man kan kalde dem), der måske ikke helt lever op til forventningen. Kagerne i sig selv er vildt sjove, men det er hendes kommentarer dertil, der klart er trækplasteret for mig. Af og til poster hun også billeder af kager, der er så smukke, at det ikke er til at forstå at det er spiseligt.

Jeg er altid på jagt efter nye madblogs, så hvis du kender en, som jeg bør få øjnene op for, så skriv endelig.

4 kommentarer:

 1. Jeg læser mange af de samme som dig... Prøv også twin food... Måske egne piger om 20 år?
  Kh Kristine

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for tippet. Dem har jeg aldrig besøgt før, men det er da helt klart en fejl. Mine egne piger om 20 år - man har da lov at håbe :)

   Slet
 2. Tak for de søde ord om bloggen (jeg læser sjovt nok de samme som dig). Man bliver jo helt varm om hjertet.
  God weekend.
  Kh Nadia / foodfanatic

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da så lidt. Jeg kunne finde på mange flere gode ting at sige om din blog. Især alle de lækre asiatiske retter. God weekend til dig også :)

   Slet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...