søndag den 13. maj 2012

Om dynamiske visninger i Blogger

Dette indlæg er primært en servicemeddelelse til jer, der bruger Blogger, og som har overvejet, at gå i gang med at afprøve det Blogger kalder "dynamiske visning".

Som I ikke kan undlade at lægge mærke til, hvis I har været på besøg her før, har min blog skiftet udtryk. Jeg har faktisk været ret træt af min klassiske skabelon i lang tid, men ikke haft viden eller overskud til at gøre noget ved det.

Hvad er den dynamiske visning
Den dynamiske visning tilbyder forskellige måder at vise din blog på for dine læsere. I modsætning til de traditionelle skabeloner, der som regel viser omkring syv indlæg på en side, kan visningen i det dynamiske view givet et langt større overblik. Læsere skal aktivt klikke på det indlæg, de ønsker at læse. Der er syv forskellige måder at præsentere din blog på. Visningerne hedder: Classic, Flipcard, Magazine, Mosaic, Sidebar, Snapshot og Timeline. Da det er dig, der er "maskinmester" vælger du, hvilken standardvisning bloggen skal have, men dine læsere, kan frit vælge, hvilken visning de helst vil have undervejs.

Jeg kan personligt godt lide Magazine-visningen, som er den standard jeg har valgt, da den en enkel med en lækker vægtning mellem billeder og tekst.


Sådan ser bloggen ud, hvis du vælger "Mosaic"-visningen

Særlige funktioner til den dynamiske visning
Hos Blogger kan man vælge nogle forskellige "gadgets", som er dem, der gør at vi kan vise vores profiloplysninger, få faste læsere, vise vores "blogrolls" over de blogs, vi elsker at læse.

I den nye visning er det primært nogle ekstra ting til Google+ som jeg slet ikke er kommet i gang med at bruge (er der overhovedet nogen der gør det?). Til gengæld er der i Bloggers maskinrum er mulighed for at indsætte en funktion, der kan oversætte ens blog via Google Translate. Men den eneste måde man kan få lov til at bruge denne funktion er hvis man bruger den nye visning.
Da vi har nogle engelsk-talende venner, har jeg overvejet at oversætte noget af min blog til engelsk, ligesom jeg har set nogle modebloggere gøre. Men typisk skriver de jo kun et par linjer og spicer der indlæg op med en masse billeder. Men da I alle sikkert har lange mærke til hvilken horribel fotograf jer er, så skal jeg nok spare jer for flere af mine forkølede forsøg end jeg allerede gør.

Men jeg faldt for Google Translate funktionen og for en gangs skyld var der ikke langt mellem tanke og handling i Camp Chaos (er ellers queen of procrastination), så klik klik og vupti! en ny visning.

Men det der med at oversætte bloggen til engelsk via Google Translate? Lad mig bare sige, at jeg ikke er næsegrus af beundring. Alle mine normale forhastede stavefejl til trods, så må jeg indrømme, at jeg er lidt for forfængelig til at lade ikke-dansktalende tro, at jeg faktisk ville formulere mig sådan på engelsk hey dame, hvad havde du egentlig regnet med, at sådan et oversætterprogram skulle kunne. Udrette mirakler? Pfff:

Et et eksempel:

Indlægget omkring Clara, Rosa og toiletbørsten, starter sådan på engelsk sådan her:

Columnist for The Savannah Morning News (Savannah Morning News - WTF? Mon det er sådan Århus Stiftstidende ville oversætte sig selv?)

"Honey, I think Clara and Rosa plays with the toilet brush again," was the sleeping drunken from my husband from the bedroom yesterday morning. Even I faced the morning coffee while I was sifting loose in the newspaper and had just conceived the idea: "Where is it is wonderful that the girls now are so large that they can play around without us to be there constantly. "

Jeg ved ikke med jer, men jeg har på fornemmelse at selv Villy Søvndal og Anders Fogh kunne have oversat det bedre.

Og det er ikke en enlig svale, hvad med titlen:
While we wait for double sinks (ja, hvem venter ikke spændt på dobbelte håndvaske)

eller min favorit
I must have twins! (Virkelig? Husker det ligefrem nyheden om tvillinger på den måde...)

Ulemper ved den dynamiske visning
Den største ulempe jeg kan se er,  at jeg pt. kun et begrænset antal faneblade i siden af min blog. Lige nu har jeg
 1. Faste læsere
 2. Profiloplysninger
 3. Kategorier
 4. Abonner på bloggen (åbenbart obligatorisk)
 5. Blogroll
Dvs. alt andet som fx hvis du har reklamer for giveaways, Bloglovin-ikoner o.a. kan pt. ikke umiddelbart bruges som du kender det.

Dertil kommer at ens blog potentielt set hurtigt kommer til at ligne alle andres, der har samme dynamiske visning. Jeg har ændret lidt på farverne, men det er stadig den overordnede samme visning som andres. For mit vedkommende gør det ikke så meget, da jeg som sagt var jævnt træt af min klassiske visning, men hvis du er hård til at lave logoer og andre skræddersyede løsninger samt bruger din sidebar rigtig meget tror jeg ikke, det er den rette løsning for dig på nuværende tidspunkt.

Da jeg ikke bruger reklamer ved jeg ikke, om siden bliver grim med dem på.

Desuden crasher siden ofte, når man forsøger at indlæse et andet view.

Jeg kan heller ikke få lov til at se et eksempel på mit indlæg, inden jeg udgiver det. Det er ellers en af de måder, jeg fanger de fleste af mine værste tastefjejl. Nej Rikke, den stavefejl, var ikke sjov.

Summa summarum
På trods af de åbenlyse mangler, så synes jeg det pt. er en smuk løsning. Og jeg vil gerne afprøve den lidt længere for at se, om der bliver videreudviklet på mulighederne. Hvis man får mulighed for at tilpasse designet yderligere, så tror jeg det kan blive vildt fedt. Jeg håber ikke, det afskrækker nogen af jer for fortsat at læse med.

Hvis du selv vil bruge de dynamiske visninger, så husk at tage en sikkerhedskopi af din blog, så har du i hvert fald den, hvis du vil skifte tilbage.

Du kan læse mere om om dynamiske visninger her:

Dynamic views: Seven new ways to share your blog with the world
Ten reasons to avoid using Blogger dynamic views

Rigtig god søndag til jer alle.

7 kommentarer:

 1. Jeg tør godt kommentere....

  Jeg synes det er laaaangsomt at scrolle i - i hvertfald på min macbook.
  Jeg sagde det samme til Julie fra julesrules igår... og det der tandhjul (når den tænker...)...

  Og hvorfor kan man ikke skifte farve på det der orange felt med tandhjul? Det passer jo ikke til lyserødt...

  Men pænt er det :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak fordi du tog dig tid til at kommentere! Jeg bruger en Airbook og jeg synes det går nogenlunde hurtigt, men jeg må indrømme at den manglende mulighed for at tilpasse designet er en af de største ulemper ved designet - og helt klar en af årsagerne til at rigtig mange garanteret fravælger at bruge designet. Lidt synd, når det kunne blive så fedt.

   Slet
  2. I øvrigt har siden det med at melde "Service Unavailable" jævnt ofte, når jeg opdatere en side. Pænt træls og mega frustrerende, hvis man var i gang med at lave noget.

   Slet
 2. Det er virkelig fint, men fungerer slet ikke på min iPad. Jeg kan ikke scrolle i den fane, indlægget åbner i, jeg scroller kun på siden bagved. :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Okaaay - ikke særlig fed "funktion" dér. Har lige prøvet at få Kasper til at scrolle på hans iPad ved at bruge fingrene. Det fungerer helt fint i det vindue, som indlægget åbner i, men hvis man bruger scrollbaren, virker det ikke. Synes i øvrigt at scollbaren på Mac er til at blive gakgak af, så jeg prøver at huske "fingerkommandoerne" - det ser på ingen måde elegant ud skulle jeg hilse at sige. Man kan åbenbart heller ikke vælge nogen af de andre visninger end den prædefinerede, jeg har valgt. I det hele taget virker GDV (Gooles Dynamiske Visninger) ikke så godt på iPad.

   Slet
 3. Hey - jeg har googlet lidt rundt nu og tjekket ud om de dynamiske visninger. jeg synes faktisk at nogle af visningerne er ret fine - men - har du skriftet tilbage til din gamle side oder? Håber du har tid til at svare - er ret nysgerrig inden jeg selv forsøger mig frem :-) Vh Christina

  SvarSlet
 4. Hej Christina.

  Hurra for Google :) Jeg var ret vild med de dynamiske visninger til at begynde med. De virker især godt på blogs med mange billeder. Jeg valgte dog at rulle tilbage til den klassiske visning, fordi man ikke kunne udnytte alle de gadget-funktioner som findes, fx vise seneste kommentarer, populære indlæg, twitter-feeds o.a. som jeg godt kan lide.

  Men det ser væsentligt mere tjekket ud, og det var en kærkommen forandring, mens det varede. Nu er din blog faktisk en af de fineste jeg kender med dit altid klassiske design og lækre billeder, så jeg kan sagtens forestille mig, at det vil fungere godt. Det var rimelig nemt at rulle tilbage, da en væsentlig del af funktionerne stadig lå "bagved" og bare ikke kunne vises i den dynamiske visning. Håber det giver mening :)

  SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...