mandag den 25. juni 2012

Sansegyngen - en kærlighedshistorie

Da Clara og Rosa var helt små, købte vi en sansegynge, som blev hængt op inde i stuen. Der lå de og gryntede og var til stor morskab for deres lille storesøster, som  fandt både dem og den meget uimodståelig. Af og til gik hun "tilfældigt" forbi og gav den et ordentlig los, så de trimlede rundt. Mens jeg fik totalt stenansigt og hønserøvsmund,  havde hun tilsyneladende aldrig set noget så morsomt og grinede som vi andre gjorde, dengang Lex og Klatten var på sit højeste.


Kigger mor? De får bare liiige en lillebitte tur.
Ofrene var rimelig upåvirkede og synes sikkert bare det var rart med et lille afbræk fra det stilleliggende liv. Vi brugte den rigtig meget i starten, indtil de begyndte at være så mobile, at det kun handlede om at komme ned fra den - gerne med et stort bump og efterfølgende hyl. Da vi som konsekvens tog den ned, satte vi den bag sofaen, fordi vi "bare liiiiige" skulle fjerne noget først, inden den skulle væk. Typisk os, så står den der i over et år. Men pludselig er Clara og Rosa blevet store nok, og blev ved med at sige "mig gyng'!". Og selvom man godt ved at de overhovedet ikke er i stand til at styre det og garanteret smadrer alt i en radius af to meter - inkl. sig selv og hinanden med den, så fik de lov.

Oh happy day. Nu har vi af og til hele to (TO!) minutter, hvor de ikke kalder på MOAR eller FAAAAR, fordi vi, som de curlingforældre de åbenbart mener vi skal være, skal fjerne et uønsket element på deres vej. At de så er totalt destruellas, der åbenbart har erklæret mål at smadre ind i alt på deres vej, er så endnu en af de ting vi bare stikker fingrene i ørerne og siger "LALALALALA" til. I det mindste er der ikke ro, som andre gange.
Rosa får en tur i Claras karrusel
Bare lig heeeelt stille, så får du en stille tur (ind i legekøkkenet)
Af banen, Af banen, ellers får du seriøse
blå mærker på skinnebenene uddelt af Clara

Rosa - i gang med at vælte noget med gyngen. Helst noget med puls.
Et sjældent ømt øjeblik med las chicas de la Camp Chaos.
Er fanget med et særligt objektiv, der indfanger hændelser,
som det blotte øje ikke umiddelbart kan opfange...

Men altså, hvis I har helt små børn og har lidt plads og penge tilovers, så brug dem på en gynge, det er et stort hit. Det behøver ikke være den dyre model, selvom den er rigtig fin. En billigere, som dem Bilka af og til har til salg virker også ganske fortrinligt som rambuk.

4 kommentarer:

 1. Hold fast hvor er de altså bare ligepludselig blevet store, de tøser. De ligner jo slet ikke babyer mere! Åh hjælp, jeg er i virkeligheden slet ikke klar til det der mor-noget når tiden skal til at gå så stærkt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, det går bare så stærkt. "Heldigvis" er der masser af søvnløse nætter, som får dagene til at føles som år indimellem, men for det meste blinker man med øjnene og så er der gået en uge.

   I øvrigt - don't worry, hvis nogen bliver klar, så er det dig. Hvem der bare skulle have sådan en lille buttet, blød baby.

   Slet
 2. Sejt, at du lige poster sådan et indlæg nu, hvor jeg går i seriøse overvejelser om, hvorvidt vi egentlig bør beholde eller sælge vores sansegynge. Varanen (og Øglen) har været monsterglade for den, men idéen er jo, at Varanen snart skal til at bevæge sig (han virker dog uenig og har det glimrende med bare at sidde på sin flade og råbe),så jeg har spekuleret på, hvor langtidsholdbar den egentlig er. Særligt fordi vi jo (forhåbentlig) snart skal flytte.

  Men din anbefaling er altså at beholde den, kan jeg høre. Det vil jeg så overveje. Og prøve at holde den lidt mere fri for legetøj, end den er nu. Pt. fungerer den mest som svævende opbevaring. Ikke så praktisk...

  ... og NØJ, hvor er de søde, dine piger. Ligner de dig ikke en hel del? Er i øvrigt enig med Konen i, at de overhovedet ikke ligner babyer mere. Vildt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var i samme overvejelser som dig, men jeg er glad for at vi stadig har den. "Svævende opbevaring" er et meget rammende ord for gyngen i visse perioder. Nu er der dog ikke meget opbevaring over det, men som sagt et redskab til masser af leg. Og hvem ved, måske får I nummer tre en gang, og så skal du jo bruge den igen ;)

   I øvrigt er du min yndlingsperson i dag, fordi du spørger om de ligner mig! Af en eller anden årsag synes folk alle tre ligner Kasper på trods af at han har mørkt hår og grønne øjne. Så jeg suger til mig og ser meget stolt ud her bag min skærm.

   Slet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...