mandag den 30. juli 2012

Vigtige huskeregler i et hjem med børn: Badeværelset

Når du bor i et hjem med små børn, er der nogle helt simple huskeregler, som du bør lære forfra og bagfra. Hvis de ligger på rygraden kan du i sjældne tilfælde være heldig at undvige at få hele børneflokken med på toilettet, når du vil træde af på naturens vegne, få lov til at spise hele din is selv eller komme ud af døren uden snot eller havregrød på tøjet.

De første huskeregler har med Badeværelset at gøre.

Regel #1: Sig aldrig at du går på toilettet
Især ikke hvis det er lige opover. Du kan nemlig være helt sikker på at mindst ét af dine blefrie børn bliver inspireret og siger: "jeg skal tisse OG lave pølser - og jeg kan ikke holde mig". Har du blebørn der kan gå, vil de insistere i at stå og kigge meget interesseret på alt hvad du foretager dig - og give dig uanede mængder af toiletpapir, som de selv vil proppe ned i toilettet. Kan de tale, spørger de dig garanteret "mor lave lååårt?" en 8-10 gange.

Regel #2: Lås døren
Hvis du har held til at snige dig derud, kan du være sikker på at du får entourage, hvis de finder ud af at du har haft held med det. På trods af den åbenlyse fordel mod at have gæster inde på badeværelset, så har den låste dør dog én særlig ulempe. Hvis du har blefrie børn, er der nemlig mindst én af dem, der bliver inspireret og siger "jeg skal tisse OG lave pølser - og kan ikke holde mig" lige når du har fået knappet bukserne op.

Regel #3: Gem toiletbørsten af vejen
Denne regel er særlig vigtig, hvis du har børn mellem et-tre år i huset. Til orientering kan helt små børn nemlig ikke kende forskel på en hår-/tand- og toiletbørste. Hvis der skulle gemme sig en slat vand i bunden af børsteskålen, er det bare endnu en tillokkende omstændighed.

Regel #4: Gå i bad når børnene sover
Har du vågne børn kan du være sikker på at regel # 1-3 vil være særligt anvendelige, da du ellers skal finde dig i at blive nærstuderet, mens du vasker dit hår samtidig med, at du skal afværge bakteriekatastrofe, når toiletbørsten skal på eventyr. Ved at tage bad om aftenen undgår du desuden en faldskade på dit klinkegulv, når du forsøger at afværge, at din yngste børster tænder på sig selv - eller sine søskende - med den.

Om morgenen kan du desuden være sikker på at få besøg i brusekabinen af mindst ét påklædt barn. Især, hvis I i forvejen er kommet lidt sent ud af fjerene.

Regel #5: Sæt dit makeup og neglelak op over hovedhøjde
Dette er måske mest en huskeregel til mig selv, men på den måde undgår du at din nye, dyrtindkøbte mascara fra Lancome ender som væg- og ansigtsmaling, at din øjenskygge ligger knust i håndvasken eller din yndlings neglelak bruges som møbellak. Ikke at jeg har prøvet det sidste. Endnu.

Servicemeddelelse: Har du tvillinger er disse huskeregler særligt vigtige. Ellers kan du være sikker på at den ene afleder din opmærksomhed, mens den anden går i gang med et eller andet de ikke må.

5 kommentarer:

 1. Hold nu fast hvor du fik mig til at grine af genkendelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Bare du husker ikke at grine, når du går på toilettet. Så finder de dig bare. Tænk: Stille som en ninja og hold evt. vejret.

   Slet
 2. Hvad med den: Du har ble-børn som banker, hamrer og insistere på at komme ind, hvis døren er låst... Hvad gør man? Råber, at man fandme vil lave lort i fred!?
  Men ellers må jeg da klart til at efterleve dine regler. Snige mig til lidt fred på lokummet. Mine forældre har en dør med matteret vindue i. Min mor tissede altid med lyset slukket. Den gang fattede jeg ikke hvorfor..

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, "Hyle-entouragen" - hvordan kunne jeg glemme dem. De beklager sig som en teenager, der ikke må komme med til fest. Mine forsøger at banke døren ned med deres små tykke fingre og fødder. De har ikke helt forstået at de ikke kan mase sig gennem døren.

   I øvrigt kan din mor da ikke have fundet på at gemme sig derude. Du var garanteret ikke sådan et barn, der insisterede på at se "moar laver lååååårt?". Hun sparede garanteret bare på glødepærer og elregningen...

   Slet
  2. Det var hun. Miljøbevist og det hele.

   Slet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...