lørdag den 1. september 2012

Nå? Ska' I uj å se på Festugen?

Nå, men for os aaårhusianere er det altså blevet den tid på året, hvor byen vender vrangen ud på sig selv i ren og skær iver for at vise, hvor mange kulturelle tilbud der er til høj og lav og til byfolk og landfolk.

I år er temae "Big - size matters" og det bringer uundgåeligt tankerne en lille smule hen på en indlæg som Carport og noia skrev for noget tid sige om "Århus, Danish for mindreværdskompleks" , men i bund og grund er der bare tale om en helt almindelige byfest - bare ganget lidt op og tilsat et par finkulturelle elementer.

Som alle andre oplandsfolk, er det nærmest obligatorisk at tage uj å se på Festugen. Så derfor pakkede vi familieslæden med børn og alt det man kan få brug for i løbet af et par timer, og kørte ind til byen. Vi parkerede lige ved Byparken - som er Festugens grønne familieområde. Et større område af Frederiksallé er blevet spærre af, og der er anlagt et grønt areal med græsunderlag, bakker, springvand, scene og folkliv.

Kønt er det måske ikke ligefrem, men der var en god og forventningsfuld stemning og masser af glade børn, der løb op af og rullede, gled og faldt ned af de forskellige bakker.

Jeg indrømmer blankt, at jeg var ret begejstret. Vi kom for at se Colla Vella del Xiquet de Valls, der er en catalansk tradition, hvor gamle, unge og børn bygger "mennesketårne" i op til otte etager.

Syvende lag, i form af et lille barn,
er ved at kravle op af mennesketårnet. 
Jeg var et imponeret. Kasper ligeså. Måske blandet med lidt medlidenhed, for de nederste "byggestene". Især, da det ikke var en del af konceptet at det var de slanke, der skulle op i andet og tredje lag. Ærgerligt hvis det kun er de buttede, der ikke er højdeskræk.

Pigerne var ikke synderligt imponerede og ville hellere over og sidde i en lille karrusel. Eller øve deres egne små mennesketårne, på ryggen af deres skrutryggede forældre (sin sag skulle jeg hilse at sige med tre på hhv. 15, 16,5 og 18,5 kg...)

Nå, men hvis nogen af jer, vil ud og kigge på festugen med børn og har brug for et par tips, så har jeg skrevet noget om det her: stiftenblog.dk/rikkekorgaard. Ellers er der altid Festugens egen hjemmeside (de har også lavet en app du kan hente gratis), som giver et overblik over de næsten 1000 tilbud, der afvikles i løbet af de ti dage festugen løber over.

Let the byfest begin.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...