tirsdag den 11. september 2012

Varme og vinterstøvler


Nedenstående indlæg skulle have været en klumme i Århus Stiftstidende, som jeg i sidste øjeblik valgt skulle handle om den just overstående Festuge.

Men eftersom indlægget stadig er relevant - omend ikke når jeg har næste deadline, så finder det i stedet vej til bloggen. For mens vi vrider de sidste varmegrader ud af september og sensommeren, så får jeg begyndende tics ved udsigten til at jagten på vintertøjet snart sætter ind - hvis den den da ikke allerede er blæst i gang, mens jeg stod med fingrene i ørerne og råbte "LALALALALALA" eller hældte kølig hvidvin i mig med bare tæer på vores ukrudtsangrebne terasse.

***

Det er sikkert som Sallings juleudsmykning i oktober, når kalenderen viser august og varmegraderne endelig indfinder sig over det ganske land, så tikker de første Facebook-opdateringer ind: Det er 31 grader udenfor og jeg har lige købt vinterstøvler til ungerne. Nu gælder det opdatering af vintergarderobe eller Så er vinterfodtøjet klar til drengene, ikke særlig varmt at købe støvler i....

Når solen bager, har jeg svært ved at afgøre, om jeg gisper af varme, eller stønner af opgivenhed, over disse statusopdateringer. Jeg hælder mest til det sidste, for hvem ved deres fulde fem, tænker på børnenes vintertøj allerede i august? Især når vi burde bruge tiden på at nyde den sidste rest af vores flygtige sommer.

Jeg handler det meste af vores tre døtres tøj på internettet. Dels fordi det sparer mig en masse tid, dels fordi jeg elsker det store udvalg, mine foretrukne webshops har. Af samme årsag har jeg fået tilmeldt mig en masse nyhedsbreve, som dagligt tikker ind i min mailboks. Siden starten af august har jeg derfor kunnet konstatere, at ”Den store jagt på vintertøjet” var på nippet til at blive blæst i gang. Lækre billeder af vinterjakker, flyverdragter, termotøj, huer, vanter og alskens ”Must haves” til vinteren 2012-2013 har stået i kø for at friste mig til fylde min virtuelle indkøbskurv og at taste mit kontonummer.

Der er intet i vejen med begrebet ”rettidig omhu”. For mig handler ”rettidig omhu” dog mere om at overholde deadlines på arbejde og udbedre skader på huset inden, det falder ned om ørerne på os end om at være klar til vinter i august. For når det kommer til at sørge for tøj og sko til mine piger, er jeg hvert år ved at få kaffen gal i halsen over, hvor tidligt mange begynder at tænke på både sommer- og vintertøj til deres børn. Det er lige meget om det gælder vinterstøvler eller sommersandaler. Knap er sneen smeltet i februar, før man hører rygterne om at man skal til Thyborøn for at få sidste eksemplar af Bundgaards pigesandal i størrelse 26. Det samme gælder for de populære vinterstøvler. For ikke at nævne overtøj, som på visse tidspunkter af året er omtrent ligeså eftertragtet (og kostbart) som var det hvide trøfler.

Jeg må da indrømme, at det er svært ikke at lade sig påvirke af den stemning, der hurtigt kan blive pisket op i ens omgangskreds, når rygterne om at forbrugerbladet Tænk har kåret en bestemt flyverdragt som creme de la creme dette år. Men på trods af denne stemning af ”det er nu eller aldrig”, er det alligevel lykkes mig at få både flyverdragter og vinterstøvler til alle pigerne på trods af at jeg ikke har vintergarderoben klar, når kalenderen skifter til september.

Så mens andre jagter vintertøj, har jeg tænkt mig at nyde synet af mine sommerklædte piger, der ikke skænker det kommende efterår og vinter en eneste tanke. Jeg håber, at mange andre gør som jeg.

10 kommentarer:

 1. Årh Rikke, du har bare så ret. Jeg var nede hos min lokale tøj pusher forleden, i klipklapper - de ryger ikke af før sneen tager dem, og købe STRØMPER til ungerne. Det synes jeg er helt vildt vinteragtigt, så jeg blev fuldstændig forvirret da hun spurgte om jeg manglede flyverdragt og overtøj til ungerne. DET VED JEG DA IKKE....Jeg ved kun at de mangler strømper lige nu! Og hvis jeg kender mig selv ret, bliver vinter grejet heller ikke købt før sneen ER landet...

  SvarSlet
 2. Åh klip klappere... mine tæer kvier sig også ved at skulle lukkes inde i en sko inden længe... Jeg orker ikke tanken om vinter og måske hvis jeg modstår presset for at købe vinterudstyr længe nok kan det være den holde sig på afstand. Jeg er desværre ikke så standhaftig som dig, og lur mig om jeg ikke snart begynder at lure på termotøj-/støvler osv. Købte faktisk brænde til brændeovnen i sidste uge, fordi det var på tilbud... Jeg er så svag.

  SvarSlet
 3. Hurra for at andre har det som mig :-) Hader også at skulle købe vintertøj i august og sommertøj i marts. Vinterstøvler er dog det værste. Donnaen vil kun gå i Converse, og moderen er altid bagefter, så lige pludselig står vi der i bidende kulde tre dage før jul og ligner nogen, der burde indberettes til kommunen, når tæerne er ved at fryse af barnet, og det er plat-umuligt at finde vinterstøvler til under en million. Suk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Miriam vil virkelig også gerne have et par Converse. Det havde hun, da hun var lille, men nu har jeg sagt til hende at hun må få et par, når hun selv kan binde sine snørebånd. Kan man i øvrigt finde gode støvler til under en million, så vil jeg virkelig gerne vide det. Skal snart til at pantsætte bilen for at få råd til vintersko. Suk.

   Slet
 4. Amen to that! Jeg kan simpelthen ikke tage mig sammen til at gøre noget ved det der vintertøjs-halløj, før det faktisk er så koldt, at jeg BURDE have købt det minimum en uge tidligere. Mindst. Men jeg bliver kontrær, når der er nogen (ja, nyhedsbreve, jeg taler til jer!), der prøver at tvinge en til at tage stilling til, om denne sæsons flyverdragt skal være blommefarvet eller "den lidt mere modige aubergine", når det kun er august. Og det er jo lykkes hidtil at få udmærket vintertøj - engang imellem ovenikøbet på bud - når man kommer noget længere hen på sæsonen. Hurra for den globale opvarmning, der gør, at man som regel kan vente med det vildeste vintergear til december eller januar ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes klart, du skal gå efter den "modige aubergine", den vil øglen virkelig sætte pris på. Jeg hepper selv på en vinter uden sne og med minimal kulde. Er helt kureret efter de foregående års snekaos og manglende mulighed for at komme ud, da jeg var på barsel.

   Slet
 5. Ihh, hvor jeg genkender det. Mest af alt skal jeg virkelig styre mit temperament, når en en ekspedient med et bedrevidende og meget sigende blik overpædagogisk forklarer mig (når jeg står i butikken i oktober), at man naturligvis skal være MEGET tidligere ude for at kunne få vinterudstyr i de størrelser, der passer til børnene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi handler de forkerte stedet Malene. Måske skulle vi begynde at sy det selv, ligesom da vi var børn (eller er det bare mig, der har totalt dårlige minder om det?). I øvrigt er jeg 100% sikker på at du nok vil kunne komme med et snappy comeback til sådan en ekspedient :)

   Slet
 6. Det er en besynderlig branche - man skulle jo også mene, at der er en større chance for at ramme den rigtige størrelse, hvis man køber ind, når vinteren nærmer sig, frem for 6 mdr. Inden...

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis! Mine ungers fødder vokser flere størrelser på få nætter. Jeg kan jo nå at købe vinterstøvler flere gange med den fart de har på. Suk.

   Slet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...