lørdag den 20. oktober 2012

Hjælp til filtret hår - uden tårer og saks!

For nylig fik jeg et nyhedsbrev fra Juniorbusiness, hvor Anette skrev om en kam, en Tangle Teezer, som hun havde fået anbefalet som efter sigende skulle gøre kål på filtret hår og ulykkelige langhårede piger.

Jeg kiggede kort på den dengang og tænkte at det lød for godt til at være sandt Og min grundholdning er, at hvis noget lyder for godt til at være sandt, så er sandsynligheden for at det er det, også høj.

Men med tre semi-langhårede piger, der hver dag kryr sig for at skulle friseres, så var jeg ved at blive desperat. Balsam er nødvendigt, men det er kun Miriam som mere eller mindre frivilligt indvilliger i at få balsam i efter shampoo. Clara og Rosa får som regel noget fra Änglamark, der bare sprøjtes i efter endt hårvask.

Uanset om det skylles ud eller sprøjtes i, så er resultatet det samme. Et filtret, dreadlock-agtigt sammensurium at hårstrå, der ikke lige sådan lader sig tæmme af en kam eller børste. Og piger, der vred sig som ål, så jeg til sidst overvejede at klippe en ordentlig tot af.

Kan virkelig godt huske, mit eget lange hår, da jeg var barn. Det var skrækkeligt at skulle have det redt ud, især når min mor havde lavet en sildebensfletning. Need I say at jeg var villig til at tage en chance?

babadut.dk var supersøde og ville gerne sende en til afprøvning. Dagen efter landede den i postkassen og da jeg lige så den, tænkte jeg... hmm... en strigle. Lidt ligesom dem, jeg brugte i mine hestepigedage.

"Tangle Teezer" striglen (børsten - ikke Miriam)
Køn er den ikke, men det faktisk også fuldstændig lige meget. Den virker nemlig.

Den ligger godt i hånden og på en eller anden måde reder den nemt gennem mega-filtret hår, hvilket er lidt af et under herhjemme. Og også pigerne bruger lang tid på at rede sig selv og hinanden med den. Tidligere ville de gerne fristere hinanden, men "offeret" flygtede som en vampyr fra en solstråle.

Ja ja, den kan også give et ordentlig gok, så det er ikke helt fryd og gammen, men vi skal ikke bekymre os om gennemfiltret hår ligesom med en almindelig børste. Det er de små glæder, der tæller i denne sammenhæng. Det eneste som børsten ikke helt kan hamle op imod er hår, der er klistret sammen pga. honning, havregrød eller skumfidusfingre. Jeg har lidt svært ved at synes, det skal komme børsten til last.

Gang i frisørsalonen, Clara er et villigt offer. 

Babadut har været så venlige, at de gerne vil give en til en af heldig en af jer. Jeg lægger en give away på bloggen inden længe.

God weekend. Og nej I behøver ikke spørge, hvorfor jeg sidder og blogger en lørdag aften, mens alle i andre sikkert sidder og filtrer jeres ben ind i jeres mænds eller er til rødvinsaften med veninderne. Selv jer gravide har garanteret et mere actionpacked liv end mig. Men hey! Jeg er master of tangles nu.

13 kommentarer:

 1. Jeg sad faktisk mere og overvejede at klippe mit lange, træls dreadlock-agtig-filtrede hår af (Manden har gutter på besøg, og rødvin må jeg jo ikke drikke. Og kan faktisk heller ikke lide det). Du behøver ikke lave en give-away - bare send den til mig! Hah. (Men klipper nu nok håret af alligevel inden så længe)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, nej, nej, ikke klippe alt dit lange smukke hår af. Ikke får du har haft muligheden for at få nallerne i en Tangle Teezer herfra!

   Slet
  2. Ja, langt er det... men godt nok ikke smukt. Der er nok spaltede spidser ca. halvdelen af længen. Og filter, fik jeg nævnt det? Er simpelthen for doven til at passe det

   Slet
  3. Nå, men så synes jeg at du skal klippe noget af det af. Hår der spalter og filtrer er til at blive gak af! Og hvis du så også får ammehår oveni (jeg krydser fingre for at du slipper), så bliver det nok rigtig skønt :-)

   Slet
 2. Hep! Vi har også sådan en, og den er skøn. Øglen, det filtrede barn, var heller ikke meget for at blive friseret (for nu at sige det mildt), men med den dersens strigle-Tangle-Teezer går det nogenlunde tilforladeligt. Jeg er selv blevet striglet med den mere end én gang, og selv om en treårig kan være jævnt hårdhændet med en børste, så har det eneste, der gjorde ondt, været når hun kom til at slå mig med den. Eller, som i dag, hvor Varanen lagde den oven på mit ansigt (med piggene nedad), mens jeg lå ned, og så rejste sig op ved at lægge vægt på børsten. I-aaoww! (Men det er jo strengt taget ikke børstens skyld)

  SvarSlet
  Svar
  1. Av siger jeg bare - skidt med tatoveringer, du kan få sådan nogle prikker i huden i stedet. Mega trendy...

   Slet
 3. Smart! Send den til mig! ;-) Både Donnaen og jeg var ved at få spjæt idag, da jeg kæmmede hende (ja, for lus). Er sikker på, at hendes hårpragt efter endt kæmning var reduceret med 10 procent eller mere. Og vi har mindst én session til gode endnu. Suk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh nej... Ikke lus. Slap I? Jeg krydser fingre for at min nye bedste venner Tangle Teezer og balsam forskåner os for 3xlus. Ellers ved jeg ikke hvad jeg gør - skaldet virker bare så drastisk. Får snart den give away lagt på pråmise!

   Slet
 4. Altså bortset fra mine børns sundhed og velvære, som jo naturligvis kommer i første række, så har jeg ofte været træt af, at jeg åbenbart føder skaldede børn, som først tror hår ved omkring 3 år, fordi folk ser på dem som en slags små spedalske. Men på den anden side, så aner jeg ikke hvad det vil sige, at rede et filtret hår eller kæmme et barn for lus... Og jeg fornemmer, at jeg ikke går glip af noget på den front;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh Louise - nyd at du har dig første møde med lus til gode. Jeg var ved at falde død om at skræk, da jeg opdagede at Miriam havde lus engang (http://www.campchaos.dk/2011/04/klumme-i-arhus-stifttidende-d-142011.html). Det var ret grænseoverskridende synes jeg. I dag ville jeg nok være lidt mere laissez faire, men jeg håber virkelig ikke at det sker anytime soon. Det tager eeeevigheder at få dem ud. For ikke at nævne vasketøjet.

   Slet
 5. Den skal hjem til Forstaden den der!

  SvarSlet
 6. @fruforstad: Jamen, så skal jeg nok lige få lavet en give away snart. Fornemmer en vis desperation - noget med ustyrlige krøller måske?

  SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...