tirsdag den 6. november 2012

Claras klarsyn

På et eller andet tidspunkt i nat hentede jeg Clara ind ind til os, fordi hun kaldte på Moar igen og igen. Rosa sov videre, som hun plejer, men Clara sad ret op og ned. Og da jeg - uden brug af lyset fra min iPhone (man er vel garvet efterhånden) - fik hende lokaliseret hægtede hun sig på mig og bød mig tage hendes "puuuued" med.

Comprendo. Du vil gerne sove videre inde hos os.

Som jeg for nylig skrev om, er der mere eller mindre frit lejde i vores seng, når alternativet er at skulle håndtere et skrigende, utilfreds barn og risikere at hun vækker resten af huset alt, alt for tidligt.

Hendes hoved havde da heller ikke andet ramt puden, før hun var væk i drømmeland igen. Med en lille buttet hånd flettet ind i min. Lå lidt og lyttede til lyden af hendes suttelyde og undrede mig over, hvor vild en drageånde, sådan et lille menneske kan få af en sut, før jeg også stemplede ind i drømmeland igen.

Miriam kom også ind på et tidspunkt, og faldt også i søvn med det samme. Rosa har vist fundet ud af at der er ret klemt inde hos os, og vil som regel hellere sove i sin egen seng. Hvilket held, for ellers er der næsten ingen chance for at alle får mere søvn i løbet af sådan en nat.

Clara slog øjnene op klokken kvart over seks. Som regel er der altid højt humør over hele linjen og i morges var ingen undtagelse. Samtidig var der vist gået en prås op for hende i løbet af de forgangne elleve timer, for hun blev ved med at sige: Far har en tissemaaand! Far har en tissemand Moar! Mor ik' tissemaaand!

Hun var meget insisterende, og derfor havde vi en lang "samtale" omkring det faktum at hendes far har en tissemand og at jeg ikke har. Indtil vi stod op og tog "puuued" og dyne under armen og trissede ind i stuen for at vente på at resten af huset, der ikke havde haft samme klarsyn, stod op.

Nogle gange glemmer jeg, at hele verden er ny for sådan et par små størrelser, når det vigtigste sådan en morgen er at få fortalt sin mor, at man har forstået, at far har en tissemand.

Morgenhygge i sofaen (Clara th)

10 kommentarer:

 1. Jamen, det er altså vigtigt at få de helt bassale ting på plads :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Korrekt. Og hvis brikkerne falder på plads kl. 6.15, så må det jo ud :)

   Slet
 2. Vores niece er også virkelig sej til det der med at inddele verden - fx "K. har en Baby inde i maven. Mor har ikke en baby i maven. K. kan godt lide rosiner. Mor kan ikke lide rosiner. Jeg har også en baby inde i maven - shhhh, den sover!" - uddrag af faktisk samtale hun havde med Manden (som heller ikke kan lide rosiner, og som heller ikke har en baby inde i maven)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, sejt. Godt at hun har fået styr på det med rosinerne. Det er ret væsentlig lærdom - især fordi rosinhaderne bliver så kede af det, hvis man har bagt kage og de finder nogen deri.

   I øvrigt overhørte jeg Clara og Kasper have en lignede snak om hvem der havde tissekoner her til aften. Det fylder omtrent ligeså meget som at "Besser" (farfar) er død. Og en mus er død. Og begravet. Det taler vi meget om herhjemme.

   Slet
 3. Lyder fuldstændig som Birk på tre år, der dog i stor begejstring, plejer at skrige ud til hele omklædningsrummet i svømmehallen, at MOAAR HAR EN TISSEKONE...!!! Surprise... ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh Birk, det er det fineste navn :) Og godt at han ikke er bange for at orientere verden omkring sig, når han har noget vigtigt at sige. Miriam kunne ikke så godt sige "F" og "SK", da hun var lille, så fisk blev til pik, som hun også gerne underholdt med, når vi skulle have den obligatoriske fiskefrikadelle om torsdagen.

   Slet
 4. Ha ha ha. Det lyder SÅ meget som vores hus, minus tre piger og plus en dreng, som i den grad også er i "far har en tissemand"-fasen. En dag vi havde gæster proklamerede knægten højlydt "far har en tissemand!". Folk prøvede at ignorere, men det fik bare drengen til at RÅBE "far har en tissemaaaaand!!!!!!". Åh ja, så fik vi DET slået på plads.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig også bare træls at blive overhørt. Især, når man har så vigtige nyheder. Han havde nok luret, at det var de færreste, der rent faktisk havde set far uden tøj på, så det kunne jo være, at han så helt anderledes ud nedenunder (hvad ved man, når man er et par år) :)

   Slet
 5. Jamen vi skal også repetere kønsdele om og om igen herhjemme. Vi er endda nået så langt, at Trolden kan lave fis med det a la: "Mor, du har en tissemand. Og det har jeg også. Hahahahahahaaa" og så er hun helt færdig af grin over sin egen morsomhed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, tissemænd og tissekoner holder aldrig op med at være sjove. Thank god for det :)

   Slet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...