onsdag den 28. november 2012

En farverig fem-årig fødselsdag

Jeg har det lidt som om gassen er gået af ballonen. Nu har vi den sidste måned ladet op til Miriams store dag, med kartoffelkalender og er flere gange dagligt blevet stillet spørgsmålet "UH-AAAA (red. hurra), Mir'am føs'da i da'?" af de meget entusiastiske lillesøstre, som nok har haft lidt svært ved at forstå, om det nogensinde blev fødselsdag hjemme hos os. 'Nuff talk, where's the bacon? tror jeg de til sidst tænkte.
Den formidable kartoffelkalender.
Kan bruges af børn og voksne, der glæder sig til noget.
Så da sidste pind på kartoflen blev udskiftet med et flag i søndag morgen, var de i syvende himmel. Ligesom fødselaren selv. Der efter morgensang i vores seng førte an ind til stuen, hvor der var dækket op med flag og gaver. Blev noget blød i knæene, da hun, før hun åbnede døren til stuen sagde: Clara og Rosa, I må godt hjælpe mig med at pakke gaver ud. Kan dog ikke helt vurdere, om det var en kærlighedserklæring til lillesøstrene, eller om hun regnede med at der var pakker fra gulv til loft, så hun alligevel måtte søge assistance.

Gavebord og fødselsdagstoget er klar (og gaverne er til dem alle tre.
Synes også C og R ikke også skulle have noget). Spoiled much? Naaaah.
Da det var søndag var der tid til morgenhygge og pandekager inden familien var inviteret til boller og kage om eftermiddagen.

Og hvad ønsker sådan en fem-årig pige sig så? Det største ønske  hun fik indfriet var et løbehjul, med TO hjul mor, som hun har ønsket sig siden sidste fødselsdag.

Derudover fik hun masser af Lego Friends og Playmobil, perler og en bog med Hr. Skæg (som jeg nok var ligeså glad for som hun var...). Jeg er opvokset i nærheden af Billund, hvor Lego ligger. Og har tilbragt mangen sommer bag frituregryderne i Legoland. Lego er bare fedt. For store og små og jeg elsker, at hun nu er så gammel at vi kan bygge større ting sammen (OK - jeg må allernådigst vende siderne i vejledningen og guide lidt. Jeg skal ikke have hjælp mor!). Kasper og jeg spænder næsten ben for hinanden for at komme først til at hjælpe.

Det er tusind gange sjovere at lege med Lego og Playmobil end at blive inddraget i de endeløse "far-mor-børn" lege, hvor det største del af tiden går med at opfinde regler: Okay, så sagde vi at jeg var moren og du var storesøsteren. Og du var seks... nej SYV år. Og gik i skole. Du gik i 2. klasse. Nej, 1. klasse. Og så var du hunden. Du skal stå derovre.)
Der pustes (og superviceres af en lillesøster,
der havde svært ved at tro sit held med så meget slik og kage på en dag)
Mandag havde vi besøg af børnehaven. De kom, legede, spiste og smuttede igen. Uden skrig og skrål  og med fine hjemmelavede gaver. Vi havde ikke forberedt nogle aktiviteter. Lod dem bare lege med tingene og spiste så pizzasnegle og kage.

Den havde både Miriam og jeg glædet mig til at vise. For den blev bagt og "maskeret" sent søndag aften - og vi var noget spændte efter at se resultatet.
Kagen før.
Og tah daaaaaah:

Regnbuekage!
De farverige rester.
Min indre speltmama var sendt væk i et par dage.
Kemikalie Karen holdt fest imens.
Opskriften kan du finde lige HER.

Og fordi jeg godt kan lide af uddele gaver, så hold lige øje med bloggen i løbet af de næste par dage, hvor du får muligheden for at vinde to sæt Shufflebooks!


17 kommentarer:

 1. Årh, hvor ser det skønt ud! Og ja tak, jeg nupper gerne opskriften på regnbuekagen.

  P.s. Kender kun far-mor-børn-legene alt for godt, så jeg har også tilføjet LEGO-friends til ønskelisten i år;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh - jeg føler med dig. Det kan være næsten lige så hårdt, som at sidde gennem en hel fodboldkamp med AGF at være storesøster i sådan nogle lege. Til gengæld holder LEGO Friends hele vejen. Og Playmobil. Håber du har held til kagen. Husk at piske og piske og piske på den der frosting - også når det virker helt håbløst :)

   Slet
  2. Jeg synes, man er heldig, hvis man får lov at være storesøsteren (hvis man har været den seje mor, så kan man godt få lov at være moren - det har jeg prøvet! Én gang...). Omvendt er det bare så nederen, at blive udnævnt til babyen og kun må sige 'wuaaa, wuaaa'. Hurra.

   Tak for tip mht til kagen. Det er hermed noteret:-)

   Slet
 2. Åhr hvor fint! Dejligt at hun havde en god dag. Kommer du lige forbi og laver en regnbue-kage om knap 14 dage til Troldens 4 års fødselsdag også? ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Okkedog - det er da DET jeg skal - slå mig ned som partykagebager. Jeg må indrømme at det var et lidt større arbejde end ventet - men det var mest fordi jeg kom for sent i gang - og fordi fyldet/overtræksglasuren voldte mig nogle hovedbrud. En anden gang ville jeg måske nøjes med to farver og så bare lægge dem lagvis. Pastafarverne er derfor et fint køb. Spændende med kommende fødselsdag. Vil sige at en købekagemand er også et stort hit herhjemme. Pas på dig selv!!!

   Slet
 3. Endnu engang tillykke med hende :-) det må have været et brag af en fødselsdag. Hvad man ikke gør for de unger (håber sgu de husker det senere hen i livet - ikke noget værre end at blive sur mor, der påminder sin teenager om 'at jeg ofrede SÅ meget for dig, da du var barn - husk bare din regnbue-kage da du blev 5!)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha - jeg kan lige forestille mig scenariet. Totalt drama-mor - det vil lige være mig! Men kagen var et hit - selvom mange også pænt sagde: "Jeg kan ikke li' den".

   Slet
 4. Fed idé med en kartoffelkalender. Det skal vi også. Og KÆMPE STORT TILLYKKE med de 5 år :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal I nemlig - og I kan starte med at tælle ned fra på lørdag :D Og mange tak for lykønskning. Det har været stort.

   Slet
 5. Hold nu op, hvor hende den store pige ligner sin mor! Og i øvrigt skal I jo snart i gang med en ny nedtælling igen fra på lørdag ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Orh hvad du får lige en transatlantisk virtuel krammer. Ikke noget der kan gøre mig glad som at få at vide, at hun ligner mig. Det er ikke hverdagskost. De synes allesammen hun ligner sin far. Så har de nok ikke set ham med hans store politimands-movember-kost :)

   Slet
 6. NUIJ, den er fin! Totalt overskudsagtig kage. Tillykke med den store pige :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså nu er jeg næsten bange for at jeg få skabt et billede af mig selv i blogland, som sådan en mor der laver alt mulig fancy til fødselsdage... Det er så æ tilfældet. Det her var lucky punch :) Og tak for tillykke. Det varmer så dejligt.

   Slet
 7. Stort tillykke med din store pige! Fedt, at I havde Kemikalie-Karen på besøg! Min største dreng har fødselsdag i dag - jeg regner med at se både Sukker-Sanne og Fløde-Finn :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Yai! Stort tillykke med ham! Håber I har nydt dagen også og har mæsket jer i gode sager. Sukker-Sanne og Fløde-Finn sad faktisk til bords med Kemikalie Karen hos os. Det kommer vidt omkring i disse dage :)

   Slet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...