mandag den 5. november 2012

Kähler frenzy

Nu kan jeg ikke ligefrem påstå, at jeg er firstmover inden for særlig mange ting her i livet. OK, skal vi ikke bare sige inden for ingenting. Måske er det derfor at jeg først nu opdager, at det ganske land er ved at gå i kollektiv selvsving over Kählers Urbania lyshus serie.

De er også virkelig fine. Lidt pebrede, men hvem er jeg til at dømme det, når jeg gladeligt betaler 150 kr. for en kaffekop, som jeg allerede har ti andre af. Altså i forskellige farver ikke men misforstå mig ikke, jeg vil rigtig gerne have fingrene i en af dem. Derfor blev jeg også superglad, da jeg så at Rema 1000 havde en billig kopi i denne uge. Billig, som i en sjettedel af prisen.
Billige lysehuse i Rema 1000 i uge 45
Så da jeg havde afleveret pigerne i institutionen drønede jeg forbi den lokale Rema for at se, om de ikke skulle have et par stykker til min vindueskarm. Jeg bor i Eames-country (=ethvert hjem med respekt for sig selv har mindst fire Eames stole), så jeg forestiller mig ikke at ret mange jagter billige kopier herude? Kun mig som I kan forstå. Men det er nok fordi jeg endnu ikke ejer en Eames stol. Hvis jeg ikke betalte en stor bid af min løn til institutionspladser til vores piger, er jeg sikker på, at der også stod fire af dem her i vores stue.

Nå, men tilbage til de lyshuse. Der var ingen. De var væk. Allesammen. Der havde stået en kunde kl. 8.05 søndag morgen og havde ryddet hylden. Hrmph! Og bestyrereren dernede (ja, ham forlangte jeg selvfølgelig at tale med omgående. Ej, det er pjat, han kom selv), kunne fortælle, at han havde kontaktet en nærliggende butik, som havde sagt, at de havde masser. Indtil en time efter, hvor de var blevet bestormet og hylderne ryddet. Butikkens ejer havde været helt paf. Det sker åbenbart ikke så ofte at de bliver løbet over ende pga. billig porcelæn.

Jeg synes, det er lidt sjovt. Altså de er virkelig fine. Og jeg er ærgerlig over, at det ikke lykkes mig at få fat i en af kopierne, men jeg kan heller ikke lade være med at tænke på, om det er blogland/Instagram, der er er "smittebæreren", så vi alle nu ikke kan leve uden lysehuse. Jeg får det meste af min inspiration derigennem. Køber af og til et blad, men det er faktisk penge ud af vinduet, for jeg læser dem sjældent. Bladrer lige løst i det, og tager så min telefon igen.

Nå, men nu har jeg spurgt min mor, der bor længere nede i landet, om det kan tænkes at den lokale lyshuspusher dernede stadig har et eksemplar eller to, som ikke er blevet hamstret allerede.

Wish me luck. Kan virkelig ikke leve uden de lyshuse ret meget længere.

23 kommentarer:

 1. Hold fest hvor godt.

  Tænk sig at de var revet væk.

  Håber det løser sig...

  Jeg har de "rigtige" lyshuse på ønskesedlen. Håber de ligger under træet til mig i år...

  SvarSlet
  Svar
  1. De er altså også fine - og min mor fandt dem åbenbart til mig. Man skal bare flytte en time syd for Århus, så er der bid :) Krydser fingre for at der ligger nogle lyshuse til dig under træet i år.

   Slet
 2. Haha, det er sjovt. Og jeg tror faktisk godt, at du kan regne med, at det er Bloglands skyld. :)

  Jeg har netop købt de 'rigtige', fordi jeg havde et gavekort til Magasin, og fordi jeg havde brug for at hive noget, der hed noget med "Urbant", med til forstaden. Så nu står lyshusene og lyser smukt og overhovedet ikke spor urbant, men derimod vældig parcella-agtigt. Men nevermind - de er fine. I øvrigt har Den Nye By Nordpå også noget lyshus-kopi i Netto, så jeg (selvføgelig EFTER jeg havde købt i dyre domme), så hvis du ikke får nallerne i dem fra Rema, så sig til - så kan jeg lige holde øje for dig...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg så dem lige på Instagram i går. Det ser jo vildt hyggeligt ud. Og tak for buddet om at nedlægge nogle i Netto, men min mor fandt dem til mig i går. Så nu er jeg indehaver at to kopihuse. Yai!

   Slet
 3. Hvor vildt! Jeg finder også rigtig meget af min inspiration på blogs og Instagram i særdeleshed, så hvis du og jeg er bare nogenlunde repræsentative, tror jeg da, du kan have ret i din antagelse. Håber, du finder husene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også meget nemmere - og billigere end at kaste sine penge efter bladene. Husene er i hus - so to speak :)

   Slet
 4. Haha, jeg har overhovedet heller ikke fattet, at nogle Kähler-lyse-fiduser er det nye, før du skrev det her. Så for mig er du mega firstmover!

  I øvrigt har jeg nu fundet belæg for påstanden om, at ræve er de nye ugler:
  http://www.babybusiness.dk/raeve-overalt-paa-boernetoej-legetoej-interioer-og-til-mor.html

  Så det lader til, at du kan have dine overskæg-tendenser for dig selv lidt endnu. Altså bortset fra i Movember, naturligvis. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, så kan jeg sove trygt igen. Og jeg deler gerne mit overskæg i denne måned. Rævene må I andre godt få for jer selv så :)

   Slet
 5. Din mor har klaret det:-)

  SvarSlet
 6. Fine er de - og det er Eames-stolene også, meeeen... Synes måske, at det er ved at være nok med de stole. De er lidt vores generations svar på vores forældres PH-pendler. Sådan nogle, hvor i samme øjeblik man træder ind og ser dem også kan sige: Jeps, her stemmes radikalt, drikkes Cafe Latte (sandsynligvis på kapsel), for man har ikke tid til den "rigtige" italienske model, står økologisk mælk i køleren og Urtekram gryn i skabet, Hunter gummistøvler i entreen og fornuftigt øko trælegetøj i børneværelserne. Og sådan et flokdyr har du jo slet ikke LYST til at være, vel Rikke? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, for helvede Ditte. Det er LIGE sådan jeg gerne vil være. Skal bare lige have fat i noget fornuftigt øko trælegetøj og de skide stole først. (PS! du glemte Danefæ regnfrakken i profilanalysen) :)

   Slet
 7. Årh hvad, hvis du er bagud, er jeg langt langt bagud. Har aldrig hørt om lyshusene før nu. Eames-stolene kender jeg dog godt, og sådan en måtte godt flytte ind her. Bare en enkelt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Weeheeee - så er jeg ikke lastmover, som jeg troede. Men det er betyder forhåbentlig også at verden går videre - selv uden lyshuse. Og ja, de stole er så fine.

   Slet
 8. Ok, er helt ude af trit, for har vist nok set de der lys-huse, men vidste ikke at de var blevet det helt store in-ting!
  Men hvad, der er ikke plads i min lejlighed til mere krims-krams (læs: jeg lever allerbedst med minimalistisk stil), så jeg ville nu ikke have jagtet dem alligevel ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes det lyder som en helt i orden prioritering. Jeg ville egentlig også gerne kunne sige, at krims krams ikke var at finde i vores hus. Men med tre små piger, synes jeg ikke vi har andet. Tør slet ikke at tænke på, hvordan her kommer til at være efter jul... Hold fanen højt for mig!

   Slet
  2. Hos os må drengene have deres krims-krams på værelserne ;-) og til jul ligner deres værelser seriøst noget fra The Julekalender. Men vi har droppet kalendergaverne, så de kun får gaver til advent. Det hjalp meget! ;-)

   Slet
 9. Jeg aner åbentbart intet om moden hø hø.... Måske kender jeg stolen af udseende men ikke navn og de huse er da fine og søde- men at give den høje pris ville aldrig falde mig ind... Jeg vil hellere købe noget dejligt tøj for de penge :-)
  Kunne nu godt finde på at give det, som de koster I REMA. Godt din mor har opdrevet dem til dig !! Hvad der er sparte er tjent :-)

  SvarSlet
 10. Nej, hvor fedt! Jeg går SÅ meget ind for kopier, og vil straks stryge ned i den lokale Rema - og her er det så jeg tænker, at det ikke er så godt, at jeg bor i et parcelhuskvarter, hvor alle andre nok har det som jeg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ork, om det er billige kopier fra Rema eller the real deal, tager vi ikke så tung vel :) Har du fået købt det der adventssæt fra Kähler, som du skriver om på din blog? Hvis ja, så skal jeg nok lade være med at sige, hvad jeg synes den ene af dem ligner :)

   Slet
  2. Nix - hvad der er sparet, det er tjent, som min bankrådgivermand siger (og han har som regel ret!). Ha ha ha ha, nej, har faktisk ikke købt adventssættet endnu. Og det sker heller ikke nu, for så vil jeg sidde og fnise som en skolepige hele december måned (havde ikke tænkt tanken før du skrev det...) :-)

   Slet
  3. Tror nok lige din mand er glad for at jeg sparede jer for en hel masse penge der hva'! Så er der mere til dig under juletræet. Er i øvrigt glad for at jeg ikke behøvede at forklare mig. Tøhø.

   Slet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...