torsdag den 6. december 2012

Julesokker, Samba Lucia og lillesøstre på slæb

Hey - det er jo blevet december siden sidst. Sådan fullblown december med dagsfrost, sprukne læber og børn der insisterer på nissehuer og minutiøst tjekker deres julesokker på alle tidspunkter af døgnet.

Efter jeg har fået mit eget lille kuld af børn, er julen faktisk blevet sådan noget jeg ser lidt frem til. Ikke så meget vores slunke bankkonto, men det er bare virkelig sødt, som pigerne glæder sig og værdsætter, at decemberdagene allesammen bygger op til le grand finale.

Miriam er dog pt. mest fokuseret på at hun snart skal gå "Samba Lucia" (hun er ikke til at hugge eller stikke i - det hedder SAMBA ikke Sankta!) i børnehaven.

Personligt ser jeg primært frem til en weekend uden børn.

Jep, du hørte rigtigt. Uden børn.

Jeg skriver det lige igen, fordi det føles lidt tomt at sige det højt udi stuen, selvom jeg virkelig har lyst til at gøre det: U.D.E.N B.Ø.R.N

Weeeheeee!

Mine forældre har uden indvendinger indvilliget i at have pigerne på besøg fra fredag til søndag, så Kasper og jeg kan passe vores decemberforpligtelser (læs: julefrokoster) uden at skulle forholde os til morgenfriske, julesoktjekkende børn. Clara og Rosa er så spændte på at skulle ned til mormor og morfar og sove der. Miriam glæder sig også, men da hun hørte at hun skulle have entourage med var begjestringen noget mere afmålt. Hun kiggede på mig, kastede opgivende ud med hånden i sine lillesøstres retning og spurgte med vantro i stemmen: Skal de der os' med?

Til svaret om, ja, det skulle de også, kunne jeg nærmest se skuldrene falde helt ned i hoftehøjde. Jamen mor, de HAR jo været med før!

Det er faktisk kun delvist rigtigt. Mine forældre har passet pigerne mange gange før, men Clara og Rosa har aldrig været dernede på overnatning alene. Det privilegium har været forbeholdt Miriam. Tror et kort øjeblik hun så det som om den sidste bastion var blevet invaderet.

Jeg er enebarn, så jeg kan faktisk overhovedet ikke sætte mig ind i hendes indvendinger. Det eneste jeg kan relatere til er, hvor irriterende vi synes det var, når vi også skulle lege med bedstevenindens lillesøster efter ønske kommando fra deres mor. Det var da virkelig dødens pølse.

Uanset hvad er jeg sikker på, at de alle tre får det som blommer i æg. Og det bliver stort for de mindste med en mini-ferie. Men ligeså vigtigt - JEG får det som blommen i et æg. Det er virkelig tiltrængt - samtidig med at jeg ikke er så smadret, at kun har lyst til at sove. Mega win.

Langt indlæg. Tilbage er der vist kune at sige: Samba Lucia!

Ps. Jeg lover, at I snart kan vinde to SHUFFLEbooks. Skal bare liiiiiige ....

8 kommentarer:

 1. Århg. Jeg forstår så godt Miriam. Og jeg har kun én lillesøster. Hun fattede aldrig noget, tegnede grimt og blev hele tiden sur eller stjal mine tuscher.
  Men hun var også meget sjov, når vi fik grineflip eller legede gemme.
  Det lyder som om I går en dejlig weekend i møde. Rigtig, rigtig god fornøjelse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh - vil du ikke give mig et crash-kursus i lillesøstre engang? Jeg kan godt se, at jeg måske er ved at udvikle mig til min venindes mor... (og tak, det var en super weekend)

   Slet
 2. Samba Lucia!! Skønt - jeg ser for mig, at der endelig kommer lidt mere swung over Lucia-optoget end den meget stilige (læs: stive) måde at gå på, som ellers bruges :-)

  Børnefri weekend - også skønt - nyd den!

  SvarSlet
 3. Snyyyyyd med børnefri weekeend. Jeg vil også! :-)

  Og Samba Lucia lyder sjovt. Meget sjovere end Sankta Lucia. Vrikkende barnenumser coming up :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også fantastisk! Kan varmt anbefales. Lavede nul og en hat, men spiste masser af junk og så tre film. Tror nok det var det vi lavede før vi fik børn.

   Slet
 4. Jeg er sikker på, at jeg ville elske Lucia-optoget på mit job endnu mere, hvis det foregik i ren Brasilien-style! Skal der være fest, så lad der være fest, og hvorfor ikke danse samba med lys i hånden!?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, det skal I da bare lave så! Det ville blive årets hit. Kan også lige se det for mig :)

   Slet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...