onsdag den 19. december 2012

On the Road to Jul - Camp Chaos style

Er jeg den eneste, der har det som om julen kommer farende mod mig med en hastighed, som får mig til at vil dukke mig for at undgå sammenstødet?

Sidst jeg blinkede med øjnene var jeg sådan ret ovenpå. Noget med at der var købt de fleste gaver til pakkekalenderne, som jeg havde været så optimistisk at kaste mig ud i, væsentlige julegaver var købt, der var tænkte over juleaften osv.

Da jeg blinkede igen, lå to af husets børn syge med opkast og feber, der manglede virkelig mange gaver til de sk*!? pakkekalendere, der mangler julegaver i en mængde som jeg slet ikke ved, om vi kan nå at få købt - herunder til Miriam og pt. kan vi servere brune bananer og bløde peberkager til julemiddagen. Dertil kan vi dele en flaske vin og en halv papvin.

Når jeg kigger ned i min virtuelle hukommelse, som arkivet i denne blog former, kan jeg se, at dette er et klassisk dilemma i vores familie i juletiden. Tror du mig ikke, kan du selv tage med en tur ned af memory lane i både december 2011 og december 2010...

Det er ikke alt skidt. Vi synger Søren Banjomus mange gange dagligt. Juletræet er købt og pigerne formår faktisk at følge med i Bamses Julerejse og Julestjerner. Det er mega-hyggeligt, og jeg har gen-forelsket mig i Søren Hauch-Fausbøll (efter han kaldte mig for "bedstemor" i Cirkus Summarum i sommer... hrmph!) og overvundet min skepsis for kombinationen af Szhirley, Rasmus Bjerg og Troels Lyby, samt et par akavede teenagere - hvoraf den ene spiller mit yndlingsstrengeinstrument. Jep, jeg er nem på den måde.

Men jeg al min indledende skepsis i mig igen og er blevet smittet af soul jul-konceptet. Jeg elsker dem allesammen. Især Birthe Neumann og Steen Stig Lommer. Og så elsker jeg det soundtrack. Især fordi de sender soul ind i min lille pige, som har ligget og lavet de sødeste diva-fraseringer i aften over sætningen On the road to juuuuuul, det er bare så old schoooooool.

Men desangående det der jul, så skal vi jo nok blive klar. Der er kun to arbejdsdage mellem mig og en dejlig lang juleferie. Mætte bliver vi nok, og der skal nok være pakker til pigerne, så jeg er sikker på at det nok skal gå op i en højere enhed (medmindre Kasper ikke får købt min gave).

Og vil du også gerne synge med på On the road to jul og imponere dine unger over at du (næsten) kan teksten, kan du kigge med her (og nej, jeg tror faktisk ikke de synger at de har våde måner med i første vers - og synger de virkelig manner og mus i andet vers? Men mine ører er så medtagede af børneråb og -gråd at finesser ikke er min stærke side), så jeg skråler bare med og lader som om jeg har helt styr på det shiiiit.

On the Road to Jul (aflyttet Oppan Camp Chaos style
(nu med udstregninger da Øglemor og Mathilde, var så søde at opklare det mine tilstoppede ører ikke kunne høre)

On the road to jul
det bar' så old school
vi kan aldrig køre galt for vejen er fremad og julen er alt
On the road to jul
det bar' så old school
vi kan aldrig køre galt for vejen er fremad og julen er alt
on the road to jul

Farvel du gamle 
på gensyn min ven
nu skal vi ud på vejen igen
vi har både mål og med [hvad har de mere med, og det lyder altså som om, han synger at de har "våde måner med"?] 
for vi skal finde julen et sted

On the road to jul
det bar' så old school
vi kan aldrig køre galt for vejen er fremad og julen er alt
on the road to jul - on the road to jul
det bar' så old school
vi kan aldrig køre galt for vejen er fremad og julen er alt
on the road to jul

Farvel du gamle og mand og mus [for real?]
nu skal vi ud og gå på grus
vi skal hen og se noget nyt
for vi skal finde en julekahyt

On the road to jul
det bar' så old school
vi kan aldrig køre galt for vejen er fremad og julen er alt
on the road to jul

Sådan at være på vejen igen
som at gå på en gammel ven
alt muligt andet det har vi glemt
vi synger en sang, som du altid har kendt

On the road to jul [igen og igen og igen]


Juletræet er i hus. Det skal nok blive jul.

12 kommentarer:

 1. Så fik jeg den lige endnu mere på hjernen. Men den ER jo god. Og jeg er virkelig hooked på den der julekalender, altså. Øglen gider den overhovedet ikke, men det kan jeg egentlig godt forstå - den er ikke så børnet. Havde hun været 10, så var det måske en anden sag. Hun må ellers gerne sukke lidt efter ham der Bob - gad godt have en svigersøn, der kan spille på strengeinstrumenter :-)

  I øvrigt, synger de så ikke "Vi har både mål og med"? Sådan har jeg i hvert fald hørt det. Har slet ikke lyttet efter andet vers, men det vil jeg da gøre i aften, eller hvornår jeg nu kommer til at se det igen. Og så vende tilbage med min fortolkning af 'manner og mus' :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er superfin. Miriam følger med, men jeg tror også en del af fascinationen at hun må være lidt længere oppe :)
   "Vi har både mål og med" - aner ikke hvad det betyder, men det lyder bedre end "både måler med" eller "våde måner" :D Ser frem til din fortolkning af "Manner og mus"!

   Slet
  2. Jeg siger det samme som Mathilde nedenfor - 'mål og med' betyder, at man har en udstykket retning/formål med tingene, men udtrykket bruges oftest med en form for negation ('uden mål og med'). Her bruger de det så bare i den 'positive' betydning. Kh Øglemor, der tilsyneladende er blevet besat af 90-årig ordnørd :)

   Slet
  3. Nu er det jo så heldig at jeg sprognørder - uanset alder - tilhører min absolut yndlingstype nørder. Og tak!!!

   Slet
 2. Øj, hvor gad jeg godt kunne tale med om julekalender. At se julekalender er indbegrebet af julehygge! Der kan man se, hvad en baby i huset gør ved en - vi har ikke set ét eneste afsnit endnu, selvom det var planen...Forsøger at se Bamses julerejse med Kongen (lige så meget for at have en undskyldning for at sidde stille!), men han er sjældent med på idéen - pokkers!

  SvarSlet
  Svar
  1. dr.dk/nu er din ven! :-) Så kan du lige nappe 4 afsnit af julekalenderen i rap og behøver ikke at være klar til et bestemt tidspunkt. I øvrigt også psykosent at sende den der julekalender, set ud fra et børneperspektiv. Øglen sover i hvert fald som regel sødt 19.30-20...

   Slet
  2. Kender alt for godt det med at ingen gider sidde stille... Heldigvis har Bamses Julerejse fænger double trouble, så vi skiftes til at nyde lidt afslapning på sofaen imens :) Jeg ser et lys for enden af tunnelen, hvor børnene rent faktisk kan sidde sidde et øjeblik og koncentere sig i længere end fem minutter af gangen. :)

   Slet
  3. Hurra for dr.dk! Er afhængig af Matador for tiden - næste "projekt" bliver klart "Julestjerner" :) og ja, det er ikke ligefrem et børnevenligt tidspunkt.

   CampChaos: hvor er du bare heldig. Glæder mig sådan til at sidde stille. Vi kan ikke lade være med at grine af, at det altid er os der prøver at lokke Kongen til at se fjernsyn....det vender nok engang :)

   Slet
 3. Åh den juleræs - og jeg har slet ikke syge børn, hvis vi ser bort fra de to dage i denne uge hvor lille V havde feber. Men jeg har ikke nået noget som helst. Og i går fór jeg rundt i Frederiksberg Centeret i jagten efter billed-julegave fra drengene til den pukkelryggede. Totalt stress og knap så gode gaver endte det med.

  Kan slet ikke vente til kl. slår 16 og jeg skrider på juleferie. Det er så tiltrængt. Og så kan julestemningen måske indfinde sig.

  Og julekalender, det gør vi det ikke i. Johannes synes den er lidt uhyggelig. Men fortalte stolt i går at han havde set et helt afsnit.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor sødt med Johannes. Sjovt som de kan blive stolte af de sjoveste ting. Vores julegaver er alt andet end spændende i år. Hver gang jeg åbner Instagram får jeg helt åndenød af, hvor kreative nogle er. Der er tænkt over alt fra indhold, til indpakning og til-og-fra-kort. Freaking hjemmelavede til-og-fra-kort. Jeg kan ikke helt bestemme mig for om jeg vil tabe min kæbe af "imponade" eller om jeg vil række tunge :-)

   Rigtig god jul til jer alle fire!

   Slet
 4. Hej! :)
  Jeg faldt tilfældigt over denne blog, og kom til at læse snakken om teksten til "On the road to jul". De synger "Vi har både mål og med", - det må komme af udtrykket "uden mål og med", som betyder at noget er formålsløst, - de har det altså lige modsat. Og det er nok nærmere "mand og mus", end "manner og mus", det kan måske høres sådan, fordi der er lidt vibration på stemmen når de synger det. Kærlig hilsen Mathilde - og rigtig glædelig jul <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Mathilde. Hvis du stod lige her, fik du en kæmpe julekrammer. Det giver SÅ meget mening. Utroligt, som lidt frasering kan få det hele til at lyde helt anderledes. Tak for hjælpen og rigtig glædelig jul!

   Slet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...