onsdag den 16. januar 2013

Mission "Gå tidligt i seng"

Nytårsforsæt er ikke noget jeg har praktiseret tidligere, og det er heller ikke noget jeg har planer om at indføre fremover. Kender nok bare mig selv godt nok til at vide, at det jeg drømmer om, ikke kommer til mig, bare fordi jeg siger det over et stykke kransekage og 6 cl alkohol med sodavand iført en festlige hat nytårsaften.

Ingen tvivl om jeg vildt gerne ville i gang med at træne og spise noget sundere, men helt ærligt. Januar er bare ikke lige måneden, hvor jeg lægger min kost radikalt om. Ikke et ondt ord om rodfrugter og kål i øvrigt, men når det udgør størstedelen af det udvalgt man kan få, der rent faktisk har smag i disse måneder, så er min motivation for en kostomlægning ikke på sit højeste. Heller ikke for at binde løbeskoene og komme ud på de smattede villaveje.

Det er også bare lidt tamt, ikke at have et nytårforsæt. Bare et lille bitte et. Derfor synes jeg, at jeg ville prøve med noget, der rent faktisk ville være sundt for mig. Nemlig at komme i seng før kl. 23.

Jeg er desværre lidt af en natteravn og har helt utrolig svært ved at komme i seng før midnat. Og når jeg endelig ligger der, så er jeg så tilpas hooked på min telefon, at jeg liiige skal tjekke om der er sket noget siden jeg sidst var derinde for fem minutter siden mens jeg stod og børstede tænder. Men altså, når først ungerne er puttede, aftensmaden er ryddet væk, vasketøjet er sat over/hængt op/foldet og madpakkerne er forberedt, så er der ikke ret mange minutter før man burde ligge i sin seng, især ikke hvis missionen var at være væk i drømmeland på den rigtige side af kl. 23.

Men altså, det går ikke så godt det der med at komme i seng i ordentlig tid - som min mormor ville sige. Det eneste tidspunkt det er lykkes mig i de forgangne to uger var natten mellem mandag og tirsdag, efter at have været vågen mellem kl. 01-05 den foregående nat, fordi Clara kastede op mere eller mindre non-stop - og indimellem lå og drejede rundt som en breakdancer, der laver skildpadden inklusiv jazzhands (okay, jeg aner intet om breakdance, men har du små børn, ved du garanteret, hvad jeg mener). Et par nætter forinden var Rosa igennem samme tur, og efter et par dage med syge børn, var jeg alligevel træt nok til at hive mig selv i seng.

Men når man ligger der - selv før kl. 23 er det jo ikke fordi man kan være sikker på at få sin skønhedssøvn.

Kl. 22.22 - Hovedet rammer puden
Kl. 22.23 - Skal lige tjekke FB inden jeg sover.
Kl. 22.25 - Skal lige tjekke Wordfeud
Kl. 22.35 - Stiller alarmen til 06 og lægger telefonen fra mig
Kl. 22.36 - Ej, OK, skal lige tjekke Wordfeud igen
Kl. 22.46 - Gad video om nogen har taget billeder af deres aftenskaffe på Instagram
Kl. 22.52 - Oooh, der er nogen der har liket et af mine billeder. Hvem er det?
Kl. 22.59 - Miriam hoster - går ind og tjekker om der er feber på vej. Ånder lettet op
Kl. 23.00 - Kigger også lige ind til Clara og Rosa
Kl. 23.01 - Skal tisse
Kl. 23.03 - Har glemt et glas vand - drikker det aldrig, men det skal være der
Kl. 23.04 - Kasper kommer i seng
Kl. 23.05 - Kasper spørger om jeg er afhængig af Wordfeud? Jeg ignorerer høfligt og siger at jeg har hovedpinde.
Kl. 23.06 - Slukker lyset
Kl. 23.07 - Miriam hoster - ligge og lytter efter om hun er ved at blive syg også
Kl. 23.08 - Ånder lettet op. Ingen brækfyldt sengetøj der skal skiftes eller sløjt barn, der skal trøstes
Kl. 23.09 - Clara græder. Har afstødt samtlige tre sutter i hvert sit hjørne af sin seng.
Kl. 23.10 - Lukker øjnene
Kl. 23.16 - Vågner med et sæt. Rosa græder. Har også mistet sine sutter. De ligger under sengen - helt inde ved væggen. Bander næsten ikke.
Kl. 00.34 - Miriam kommer ind i vores seng.
Kl. 01.34 - Clara kalder. Jeg holder vejret.
Kl. 01.35 - Kasper sætter sig forvirret op i sengen, tilsyneladende overrasket over den albue han har fået i siden.
Kl. 01.36 - Kasper går ind i Clara. Jeg lytter. Kan forstå, at hun vil ind i stuen og se fjernsyn.
Kl. 01.40 - Miriam er tørstig
Kl. 01.41 - Min pude er overtaget af barn
Kl. 02.40 - Huset sover
Kl. 03.05 - Rosa er tørstig
Kl. 03.15 - Clara er tørstig, men der er ikke mere vand. Jeg henter forsyninger.
Kl. 05.25 - Clara og Rosa kalder - vil ind i stuen og se fjernsyn. Afværger med nød og næppe.
Kl. 05.50 - Nogen messer "kom så moar", "kom så moar", med ægte "kom så de hvi'e" entusiasme
Kl. 06.00 - Vækkeuret ringer. Er nødt til at stå op.

Og jeg undrer mig over, at jeg altid er træt...


22 kommentarer:

 1. Hmmm - og her gik jeg og troede hvis bare børnene blev lidt ældre blev livet bare lettere (jf. min tidligere kommentar..., nattesøvnen kom igen, natteroderiet stoppede) men ak, nej - illusion det hele ;)
  Sov godt når du kommer dertil - hvad enten det er før eller efter 23. Nu vil jeg hoppe i seng, og tage tiller og tuller med. for sådan sover vi nemlig for tiden. Jeg i den store seng med de to syge piger, mens manden ligger på gulvet (på en madras forstås) i børneværelset - så får vi nemlig den søvn vi har behov for, for de to syge trutter sover majet bedre lige klods op af mig (og hinanden, vel og mærke)...

  SvarSlet
  Svar
  1. Desværre. Vi er ikke det lysende eksempel. Her så de fleste af husets beboere under 115 cm faktisk også at Kasper fortrak til en madras i børneværelset, så de på skift kunne ligge over hovedet på mig. God bedring!

   Slet
 2. Hahaha. Jamen undskyld, men der fik jeg lige et godt grin at gå i seng på. For jeg er på vej. Om 5 minutter, som nok bliver 20 og så blev klokken også over 23 her. Igen.

  Heldigvis sover mine drenge godt om natten for tiden (jinxed!). Tror jeg. Jesper napper oftest natten, jeg sover som en sten! Villum vågner et par gange om ugen mellem kl. 3 og 5, og hvis jeg går derind, så kommer han ind til os og sover trygt videre, går Jesper derind kan han putte ham igen. Og Johannes, han kommer indimellem listende i nattens mørke, men det sjældent. Og når han kommer, så åbner jeg for varmen og byder ham ind. Jeg synes faktisk, at det er meget hyggeligt. Men han sover også som et voksent menneske, helt stille og uden vindmøllearme og skildpaddetendenser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hey - fik slet ikke svaret på din kommentar. Håber bestemt ikke du fik jinxet noget!

   Slet
 3. Ha ha ha :-) det virker bare så bekendt, både det med at blive hængende til sent i aften-vågen-land og det med børn over hele sengen! Åh ja, forældrelivet :-)

  SvarSlet
 4. Åhja. Klokken 23-fortsættet. Det er bare SÅ 2011. Hvor jeg prøvede og fejlede med et brag. Har nu opgivet. Mit fortsæt for 2012 var at få det bedre. Hvilket gav mig uendelig metastress. Derfor har jeg droppet al den håbløse fornuft og forsøger at trumfe umulige fortsætter ved at sætte barren endnu højere. I 2013 satser jeg således på 1) at rejse et eksotisk sted hen, 2) få en aftale med nogle om at udgive en bog (jo!) og 3) blive bedre til at styre familiedøgnet med hård hånd, så det ikke forsvinder mellem fingrene på os, og vi ender med at stå og råwe af hinanden alle sammen. Herligt konkret og realistisk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, og jeg glemte den fjerde: Red verden. Bare en lille smule hver måned. Bum.

   Slet
  2. Jamen, beskedne nytårsforsæt er vejen frem! Jeg håber på at det hele lykkes. Hvis vi er i den boldgade, så har jeg faktisk et nytårsforsæt der måske er lige så usandsynlig, men jeg vil faktisk gerne snart drikke den kop kaffe med Bailey sammen med dig. Bum.

   Slet
 5. Shit nej! Jeg gider ikke! Er skæv i hovedet efter (endnu) en nat med alt, alt for meget mælk og deraf følgende ulykkelig baby. Hvordan skal jeg kunne messe "fase, fase, fase" hvis du fem år senere stadig skal op en milliard gange hver nat?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hjælper det noget, hvis jeg siger, at fasen primært er, når man har syge børn... på 12.dagen. ARGH! Håber snart din krop finder ud af at den producerer til et og ikke ti børn :)

   Slet
 6. Kan med glæde sige at det ikke er sådan hos mig (#hellig). Mine drenge er så også 7 og 11 år ;-)
  Rikke - har du overvejet en drikkedunk ved sengen? Det har sparet mig på en millard ture op efter vand. Selvbetjening er det nye sort :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. God idé med høflig selvbetjening! Syv år siger du... så er der håb forude! Når sutterne ryger om et par måneder har man jo også lov til at håbe på, at det bliver mindre. Men i virkeligheden mindes jeg, at natteroen indfandt sig omkring det tidspunkt, hvor middagsluren røg. Håbet er lysegrønt.

   Slet
 7. *Pyyyyyyhhhhh* ved snart ikke om jeg tør få flere børn med den vejrudsigt i vente... selv om jeg faktisk også synes det er svært hyggeligt med Skrumpen i sengen (når han sover OG ligger stille - samtidig!), så kan jeg næste ikke forestille mig fler krapyler derinde!

  Dog er jeg nået dertil at jeg går i seng sådan nogenlunde samtidig med Skrumpen. Dvs. ved 21-tiden, når både skildpadder og vejrmøller er talt med. Jeg er ræddi, ræddi meget friskere næste dag end jeg har været alle de år, jeg er gået i seng efter 23, men til gengæld sat noget tilbage på vasketøjs- og køkkenryddelighedsfronten. Suk. Man kan åbenbart ikke få dem alle.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, "Campchaos.dk - nu som prævention" :D Jeg er dybt misundelig over at du kan komme i seng i ordentlig tid. Jeg tænker ofte på det, men når jeg kan bare ikke få mig selv til at gå i seng to sekunder efter at det sidste barn sover herhjemme... Must.be.strong!

   Slet
  2. Tro mig, hvis jeg bare kunne putte ham, og så liste ud igen, så gjorde jeg det... for jeg har såååååååååååååååå mange ting på to-do-listen, som bare vokser (og weekender er ikke nok til at komme ajour!) - og så ville jeg helt sikkert heller ikke komme i seng før midnat!

   Håber snart dine børn bliver raske og begynder at sove i egen seng *håbet er lysegrønt*

   Slet
  3. Hmmm, har tænkt over den der med prævention... hver gang jeg hører flerbørnsforældre komme med klagesangen, og de i kor messer "og du har kun én!" hvis jeg pipper, så tænker jeg - gad vist om vi bare skulle stoppe her...

   Men sådan tænkte jeg også om børn/barn inden jeg fik Skrumpen - og uanset hvor hårdt, trættende, udmattende og vasketøjsberigende det er at have et barn, så ELSKER jeg ham overalt på jorden, og synes han er den største gave, jeg nogensinde har fået. Så er det jeg tænker, at mon ikke også det gælder nr. 2/3 (ellerhvormangemannuendermed);-) Såååå... lad os se om der ikke kan blive til en lillebror/søster en dag.

   Slet
  4. Det er altså også en træls kommentar at få - det der med: det kan godt være at du tror du har det hårdt, MEN det er bare overhovedet ikke noget i forhold til... Sådan håber jeg, ikke jeg er. Og det er jo skønt med alle de børn man får - uanset hvor mange gange de brækker sig ud over en eller hvor mange dage de vælger at holde en væk fra arbejde :) Godt weekend!

   Slet
 8. Nej, det er da næsten ikke til at forstå, at du er træt.
  Sikke et hårdt natteprogram, du har for dig ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Frederikke. Jeg trængte til at få anerkendt min konstante zombietilstand!

   Slet
 9. Jeg kan bare slet ikke forstå, hvordan I alle sammen KAN holde jer vågne til efter 23. Uanset om jeg så sætter tændstikker i øjnene, går den ikke her. SNORK!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, det er virkelig nemt. Jeg kan gøre det helt uden hænder!

   Slet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...